Viisaudella, maailman vanhimmalla tunnetulla villilinnulla, on toinen poikasen

Yli 70-vuotiaana Knowledge, maailman vanhin tunnettu nauhoitettu villilintu, ottaa jälleen vastaan ​​äitiyden haasteen.

Laysan-albatrossi Wisdomin munittava muna viime vuoden lopulla Tyynen valtameren maaperään kuoriutui viime kuun alussa. Yhdysvaltain kala- ja villieläinpalvelu ilmoitti.

Biologit uskovat, että viisaus, joka tunnistettiin ensimmäisen kerran ja yhdistettiin Halfway-atollilla vuonna 1956, on kuoriutunut 30-36 poikasen, mahdollisesti enemmän.

Jo ennen kuin hänestä tuli maailman vanhin tunnettu lintu, Knowledge vastusti odotuksia.

Hänellä on kirjautunut satoja tuhansia, ellei miljoonia mailia lentää Pohjois-Tyynen valtameren ympäri ja on ansainnut eron asumisesta noin kaksi kertaa niin kauan keskiarvona Laysan albatrossi.

“Albatrossit ovat erittäin pitkäikäisiä, mutta viisaudessa on epätavallista, että hän on niin paljon vanhempi kuin muut linnut”, sanoi professori Richard Phillips, merilintujen ekologi ja Britannian Etelämantereen tutkimuksen korkeamman saalistajan ja suojeluryhmän johtaja.

“Et voi odottaa, että lintu on yhtä paljon syrjäisempää kuin hän on”, Professori Phillips lisäsi ja selitti, että seuraavaksi vanhin yhtyeen albatrossi, jonka hän on koskaan törmännyt, on 61-vuotias, vähintään yhdeksän vuotta nuorempi kuin viisaus.

Vaikka albatrosseilla on taipumus parittua koko elämän ajan, viisauden pitkäikäisyys tarkoittaa sitä, että hänellä on ollut useita kavereita, tohtori Beth Flint, Yhdysvaltain kala- ja villieläinpalvelun biologi, kertoi online-viesti. 1. helmikuuta kuoriutuneen poikasen isä on Akeakamai, Wisdomin kaveri ainakin vuodesta 2012 lähtien.

Vanhemmat jakavat poikasen ruokintavelvollisuudet, tarjoten kalanmunien ja kalmarien ruokavalion palauttamalla merellä ollessaan ravitsemansa ruoan jälkeläisten suuhun. Kesään mennessä poikasen pitäisi olla valmis lentämään ensimmäistä kertaa, Yhdysvaltain kala- ja villieläinpalvelu ilmoitti.

Havaijin saarten pohjoisosasta löytynyt Halfway Atollin kansallinen villieläinsuojelualue ja Midwayn taistelun kansallisen muistomerkin koti on maailman suurin siirtomaa. albatrosseja ja miljoonia muita merilintuja.

Albatrossit, kuten Knowledge ja Akeakamai, palaavat joka talvi 2,5 neliökilometrin saarelle pesimään ja pariutumaan. Nämä merilinnut munivat tyypillisesti enintään yhden munan vuodessa, koska sen hautominen, ruokinta ja vanhemmille kasvaminen kuoriutumisen jälkeen on niin suurta.

Viisaus on myös yllättänyt tutkijoita, koska hän on kuoriutunut poikasia melkein joka vuosi viimeiset 15 vuotta.

“Tavallisesti oletat albatrossien ikääntyvän samalla tavalla kuin ihmiset ja niiden lisääntymistiheys ja menestys vähenevät iän myötä, joten viisaus on jälleen epätavallista, koska hän näyttää edelleen lisääntyvän melko säännöllisesti”, professori Phillips sanoi.

Kuinka monta vuotta viisaus selviää jatkaakseen poikasien kuoriutumista? “Kukaan ei todellakaan tiedä”, sanoi Mike Parr, presidentti American Chicken Conservancy. “Olemme kartoittamattomalla alueella”, hän sanoi ja lisäsi, että linnun toistaiseksi selviytyminen oli toivonsäde.

Halfway Atollin villieläinten turvapaikan biologit ovat tutkineet ja jäljittäneet tuhansia albatrosseja, kuten viisaus, 85 vuoden ajan, ja viisaus on palannut saarelle vuosikymmenien ajan, jopa ornitologia paremmin Chandler Robbins, joka yhtyi ensin.

Viisauden paluu, tohtori Flint sanoi, “paitsi inspiroi lintujen ystäviä kaikkialla, mutta auttaa meitä ymmärtämään paremmin, kuinka voimme suojella näitä siroisia merilintuja ja niiden tarvitsemaa elinympäristöä selviytyäkseen tulevaisuudessa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *