Naiset vaativat Intian pääoikeutta lopettamaan, kun hän on pyytänyt raiskaajaa menemään naimisiin

UUSI DELHI – Intiassa on yhä enemmän raivoa maan pääministerin kommenteista kahdessa raiskaustapauksessa. Tuhannet naiset allekirjoittivat tällä viikolla kirjeen, jossa vaaditaan hänen eroamistaan.

Intian korkeimman oikeuden johtaja Sharad Arvind Bobde kysyi alaikäisen raiskaamisesta syytetyltä 23-vuotiaalta mieheltä, menisikö hän naimisiin uhrinsa kanssa, joka on nyt aikuinen.

Uhri, jota Intian lain mukaan ei voida tunnistaa, on syyttänyt miestä, kaukaista sukulaista ja Maharashtran osavaltion hallituksen virkamiestä toistuvasta vainoamisesta ja raiskaamisesta 16-vuotiaana.

Tuomarin kommentit herättivät uusia vaatimuksia siitä, että vallassa olevat ihmiset ja erityisesti miehet tekisivät enemmän parantaakseen naisten ja tyttöjen kohtelua Intiassa.

A järkyttäviä pahoinpitelyjä viime vuosina on sinkittyjen naisten ryhmät ja muut aktivistit muuttamaan pitkäaikaista suhtautumista seksuaaliseen väkivaltaan.

Oikeudenmukaisuus uhreille on harvinaista. Intiassa vuosittain ilmoitetuista kymmenistä tuhansista raiskaustapauksista useless kourallinen tulos syytteeseenpanosta, Nationwide Crime Data Bureau: n luvut osoittavat. Aktivistit sanovat, että ongelman todellinen laajuus on paljon huonompi, koska monista tapauksista ei koskaan ilmoiteta leimautumisen takia.

Maanantaina oikeusministeri Bobde kuuli syytetyn miehen hakemuksen lakisääteisessä raiskaustapauksessa alemman oikeusasteen vankilamääräyksestä vapauttamiseksi.

“Menetkö naimisiin hänen kanssaan?” Oikeusministeri Bobde kysyi intialaisten tiedotusvälineiden mukaan.

“Sinun olisi pitänyt miettiä ennen kuin vietät ja raiskat nuoren tytön”, hän lisäsi. ”Emme pakota sinua menemään naimisiin. Kerro meille, jos haluat. “

Aktivistit sanoivat olevansa “kauhistuneita ja suuttuneita”.

“Ehdotuksesi avioliitosta sovinnollisena ratkaisuna alaikäisen tytön raiskauksen ratkaisemiseksi on pahempi kuin julma ja tuntematon, koska se heikentää syvästi uhrien oikeutta etsiä oikeutta”, avoin kirje julkaistu Tiistai sanoi.

Oikeusministeri Bobde ei ole vastannut.

Seksi alaikäisten kanssa on rikos Intiassa vuonna 2012 annetun lasten suojelun seksuaalirikoksilta nojalla. Pakolliset rangaistukset vaihtelevat kymmenestä vuodesta vankilaan elinkautiseen vankeuteen, ja takuita myönnetään harvoin.

Oikeudellisten asiakirjojen mukaan perheet pääsivät sopimukseen siitä, että mies menisi naimisiin tytön kanssa, kun hän täytti 18 vuotta. Mies myöhemmin luopui lupauksestaan ​​ja meni naimisiin toisen kanssa. Vuonna 2019, kun perhe nosti kanteen miestä vastaan, käräjäoikeus myönsi hänelle ennakkomaksun.

Bombayn korkein oikeus kuitenkin kumosi tämän määräyksen kirjoittamalla ankaran arvostelun alemman asteen tuomioistuimesta.

“Tällainen lähestymistapa on selkeä osoitus siitä, että oppineella tuomarilla ei ole täydellistä pätevyyttä”, tuomioistuin kirjoitti.

Sitten syytetty mies kääntyi korkeimman oikeuden puoleen. Oikeusministeri Bobde ja kaksi muuta penkin jäsentä antoivat hänelle neljän viikon suojan pidätykseltä.

Yli 4000 naista allekirjoitti kirjeen, jossa vaadittiin ylituomarin eroamista, mukaan lukien Anuradha Banerji, naisoikeusryhmän Sahelin aktivisti.

“Kun Intian ylin tuomari esittää nämä arkaaiset ja patriarkaaliset kommentit, se merkitsee syvempää mädäntymistä sekä oikeusjärjestelmässä että yhteiskunnassa”, rouva Banerji sanoi. “Miljoonat nuoret tytöt tietävät, että heidän arvonsa liittyvät avioliittoon eikä heidän persoonallisuuteensa.”

Uhrin asianajaja kieltäytyi kommentoimasta perjantaina.

Eräässä tapauksessa kirjeen ja tiedotusvälineiden mukaan oikeusministeri Bobde näytti suostuvan raiskauksiin yksimielisen suhteen yhteydessä.

“Kun kaksi ihmistä asuu aviomiehenä ja vaimona, vaikka aviomies olisi julma, voidaanko heidän välistä sukupuoliyhteyttä kutsua raiskaukseksi?” Oikeusministeri Bobde kysyi kuullessaan vetoomuksen, jonka eräs mies syytti raiskauksesta naiselta, joka oli ollut hänen asumiskumppaninsa.

Tuomarin kommenttien kiihkeys tulee kuukausi sen jälkeen, kun toinen Bombayn korkeimman oikeuden tuomari, oikeusministeriö Pushpa Ganedivala, sai ylennyksensä estettyä sen jälkeen, kun useat hänen seksuaalisista väkivaltaisuuksista antamistaan ​​tuomioista olivat kritisoineet.

Hänen päätös lasten hyväksikäyttöä koskevassa asiassa että alaikäisen haparointia ilman iho-ihokosketusta ei voida sanoa seksuaaliseksi väkivallaksi lastensuojelulain nojalla, se aiheutti raivoa. Hän vapautti miehen, jonka alempi oikeus oli tuominnut 12-vuotiaan seksuaalisesta pahoinpitelystä. Sen jälkeen kun Intian pääministeri sanoi, että se loi vaarallisen ennakkotapauksen, korkein oikeus keskeytti tuomion.

Kahdessa erillisessä tapauksessa oikeusministeriö Ganedivala vapautti kaksi muuta alaikäisten raiskauksesta syytettyä miestä sanoen, että uhrien todistukset olivat epäluotettavia.

Hänen päätöksensä jälkeen korkeimman oikeuden lautakunta, jota johtaa oikeusministeri Bobde, kumosi päätöksen tehdä hänestä pysyvä tuomari Bombay Excessive Court docket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *