He olivat toimittajia, naisia ​​ja kohdennettuja molemmille

Vaikka hän totesi, että hän ei tiennyt, että asema vastaanotti murhatuille naisille tai naispuolisille työntekijöille ominaisia ​​uhkia, “Toimittaja Afganistanissa on riski. Ei ole muuta tapaa sanoa sitä ”, hän sanoi. “Jopa pelkästään töihin meneminen tai töistä käveleminen, kuten näimme eilen tapahtuvan, voi olla riski.”

Vuodesta 2018 lähtien yli 30 tiedotusvälineiden työntekijää ja toimittajaa on tapettu Afganistanissa a äskettäinen Yhdistyneiden Kansakuntien raportti. Se on ollut erityisen huono heille ja muille kansalaisyhteiskunnan toimijoille kasvun aikana kohdemurhat, jotka The New York Instances on dokumentoinut rauhanneuvottelut aloitettiin syyskuussa 2020.

“Minusta tuntuu, että elämme kauhuelokuvana näinä päivinä”, kertoo Kabulissa toimiva kuvajournalisti ja taiteilija Rada Akbar. ”Niin monet ihmiset lähtivät maasta. Monet ihmiset tapettiin. Ja kaikki muut, jotka ovat kaupungissa, ovat useless… ”hän perääntyi ja jatkoi sitten. ”Kaikki ovat niin hiljaa. Se on hyvin pelottavaa. “

Kabulilainen kuvajournalisti Mariam Alimi muistaa tarkan hetken, jonka hän kuuli, että Jalalabadin kolme mediatyöntekijää oli surmattu. “Olin veljeni talossa”, hän sanoi. “Kuulin, että kolme toimittajaa oli tapettu, joten kytkin tv päälle ja näin tarinan.”

Uutiset, hän sanoi, olivat “varoitus minulle”. Hän matkustaa työhönsä koko maassa, usein yksin. Vuosien ajan hän sanoi, että hän tunsi olevansa riittävän turvallinen, jotta hän mieluummin ajaa tehtäviin ympäri maata lentämisen sijaan, jota hän piti vaivana. Viime aikoina tuntemattomat miehet ovat kuitenkin uhanneet häntä ja seuraavat häntä lähetystyössä. Hänen asiakkaansa ovat peruuttaneet toimeksiannot ja varoittaneet häntä olemasta matkalla.

Ja sitten tulivat tiistaina murhat, jotka tuntuivat viestiltä, ​​jota hän ei voinut sivuuttaa.

New York Instances dokumentoitu vähintään 136 siviilin ja 168 turvallisuusjoukkojen jäsenen kuolema tällaisissa kohdennetuissa murhissa ja murhissa vuonna 2020, mikä on enemmän kuin melkein mikään muu sodan vuosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *