Tarkastajan raportissa mainitaan Elaine Chao toimiston käyttämisestä perheen auttamiseksi

“Julkisten virkamiesten, etenkin niiden, jotka ovat vastuussa kymmenien tuhansien muiden virkamiesten johtamisesta, on tiedettävä, että he palvelevat yleisöä eivätkä perheensä yksityisiä kaupallisia etuja”, sanoi Oregonin demokraatti ja parlamentin liikennevaliokunnan puheenjohtaja Peter DeFazio ja Infrastructure, jotka pyysivät tutkimusta The Timesin raportin jälkeen.

Tutkijat havaitsivat, että Chao käytti henkilökuntaansa järjestääkseen yksityiskohtia Chaon Kiinan-matkalle lokakuussa 2017, mukaan lukien ulkoministeriön kautta pyytäen Kiinan liikenneministeriötä järjestämään kaksi autoa kuuden hengen valtuuskunnalle, joka mukaan lukien Chaon nuorempi sisar Angela Chao, joka oli seurannut heidän isäänsä perheen varustamon johtajana, ja Angela Chaon aviomies, pääomasijoittaja Jim Breyer.

Matkan oli tarkoitus sisältää pysähdyksiä paikoissa Kiinassa, jotka olivat saaneet yritykseltä taloudellista tukea, sekä tapaamisen Kiinan “huippujohtajien” kanssa, johon oli tarkoitus osallistua Elaine Chaon isä ja sisar, mutta ei muita kuljetusosaston henkilökunnan jäseniä. Matka peruttiin juuri ennen rouva Chaon suunnittelemaa lähtöä sen jälkeen, kun valtion ja liikennehallinnon virkamiehet esittivät eettisiä huolenaiheita.

Tutkijat havaitsivat myös, että hän pyysi toistuvasti viraston henkilökunnan jäseniä auttamaan isänsä askareissa, mukaan lukien hänen Wikipedia-sivunsa muokkaaminen ja kiinankielisen elämäkerran mainostaminen. He sanoivat, että hän käski kahta toimistonsa henkilökuntaa lähettämään kopion Mr. Chaon kirjasta “tunnetulle Yhdysvaltojen suuryhtiön toimitusjohtajalle” kysyäkseen, kirjoittaako hän sen esipuheen.

Eräässä tapauksessa vuonna 2017 Chaon toimiston henkilökunnan jäsenet määrättiin tarkistamaan Homeland Safety -ministeriöltä työlupahakemuksen asema Yhdysvalloissa opiskelevalle ulkomaalaiselle opiskelijalle, joka oli saanut stipendin Chao-perhesäätiöltä. , raportissa todettiin.

Raportin mukaan opiskelija oli haastattellut Chaoa perheen varustamon New Yorkin päämajassa jakamaan Chaon kokemusta “kiinalaisten vuosituhattaisten kanssa”.

Vuonna 2018 Chaon kuljetusosaston henkilökunta auttoi mainostamaan isäänsä Columbian yliopiston, SUNY Maritime Collegen, Lloyd’s Listin ja Massachusettsin meriakatemian tapahtumissa, raportin mukaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *