Islannissa 18 000 maanjäristystä päivien aikana on merkki mahdollisesta purkauksesta horisontissa

Samanlaisia ​​vapinoita on havaittu ennen tulivuorenpurkauksia, ja Islannin meteorologisen toimiston mukaan magma-liikkeet olivat todennäköisesti syy jatkuvaan toimintaan. Virasto on varoittanut, että purkaus voi tapahtua muutamassa päivässä tai viikossa.

“Kaksi tektonista levyä siirtyy toisistaan, ja tämä liike on luonut olosuhteet magman tulemiseen pinnalle”, kertoi Isofordin yliopiston geofysiikan tutkimusprofessori Freysteinn Sigmundsson.

Tohtori Einarsson sanoi, että Reykjanesin alueen viidestä tulivuoresta magma-liike oli havaittu ainakin kolmen niistä lähellä seismisen jakson alkaessa joulukuussa 2019. “Voimme olla aloittamassa uutta aktiivista jaksoa niemimaalla”, hän lisätty. “Näyttää olevan ruokaa joillekin purkauksille.”

Islannissa on noin 30 aktiivista tulivuorta, mutta vulkanologien mukaan Reykjanesin purkaus ei uhkaa niemimaan asuttuja alueita. “Puhumme pikemminkin effussiivisesta purkauksesta kuin räjähtävästä”, sanoi tohtori Sigmundsson selittäen, että laava kuplisi todennäköisesti pienellä räjähtävällä voimalla.

Hän lisäsi, että mikään toiminta ei todennäköisesti ole yhtä häiritsevää kuin vuonna 2010 tapahtunut purkaus toinen tulivuori Islannissa julkaisi tuhkan, joka oli niin suuri, että se aiheutti yhden merkittävimmistä lentoliikenteen keskeytyksistä vuosikymmenien ajan ja juoksi miljoonia matkustajia Euroopassa, jotkut viikkoja.

Meteorologian toimiston mukaan tulivuoren toiminta voi tapahtua lähellä Fagradalsfjallia, 20 mailia Reykjavikista etelään, tai lähellä Keilir-vuorea lähellä. Satoja tulivuoren harrastajia on niitattu live-kamerat alueellaja a verkkosivusto kysyy “Onko tullut jo purkausta?” on pitänyt ne ajan tasalla. (Torstai-iltapäivällä luki edelleen ”Nei” – Ei – mutta verkkosivuston soittolista auttoi odottamaan.)

Meteorologian toimisto ilmoitti, että mahdollisten skenaarioiden joukossa meneillään olevat seismiset toimet saattavat laskea lähipäivinä tai viikkoina, mutta niemimaalla voi olla myös enemmän maanjäristyksiä, suuruuteen 6.5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *