Etelä-Korean armeijasta karkotettu transsukupuolinen nainen todetaan kuolleeksi

SEOUL, Etelä-Korea – Transseksuaalinen nainen, jonka Etelä-Korean armeija karkotti viime vuonna sen jälkeen, kun hänen sukupuolenvaihtoleikkauksensa löydettiin kuolleena kotonaan Soulin eteläpuolella, poliisi ilmoitti torstaina.

Viranomaiset kertoivat tutkivansa naisen Byeon Hee-su (23) kuolinsyötä, jonka hätätilanteesta vastaavat viranomaiset löysivät ruumiin keskiviikkona kotonaan Cheongjun kaupungissa. Heille ilmoitettiin, kun hänet neuvonut paikallinen mielenterveyskeskus ilmoitti, ettei se voinut ottaa yhteyttä häneen.

Neiti Byeon, joka oli ollut armeijan säiliöyksikön esikersantti, oli purettu armeijasta tammikuussa 2020 hänen leikkauksensa jälkeen. Hän oli halunnut jatkaa palvelustaan ​​armeijassa, mutta armeijan paneeli julisti hänen olevan kelvoton palvelemaan. Hänestä tuli Etelä-Korean ensimmäinen aktiivisotilas, joka oli kutsuttu tällaiseen paneeliin, koska hänellä oli ollut sukupuolenvaihto-operaatio.

Irtisanomisensa jälkeen Ms. Byeon oli kampanjoinut voimakkaasti palauttamiseksi, väittäen, ettei ole mitään syytä, miksi hän ei voisi hoitaa tehtäviään.

“Haluan osoittaa, että voin olla erinomainen sotilas, joka auttaa puolustamaan tätä maata seksuaalisesta identiteetistäni huolimatta”, rouva Byeon sanoi kyynelisenä eräässä lehdistötilaisuudessa hänen vapautuksensa jälkeen. “Anna minulle se mahdollisuus.”

Neiti Byeonin tapaus paljasti ahdistuksen, jota lesbot, homomiehet, biseksuaalit ja transsukupuoliset ihmiset kohtaavat Etelä-Korean sosiaalisesti konservatiivisessa yhteiskunnassa, erityisesti sen asevoimissa. Homot ja muut sotilaat ovat valittaneet kauan syrjintä ja väärinkäyttö. Homomiehiä ja lesboja ei evätä palveluksesta, mutta he ovat olleet sotilashenkilöt ovat tutkineet niitä. Transsukupuolisilla ihmisillä ei kuitenkaan ole lupaa liittyä asevoimiin, koska armeija luokittelee heidät henkisiin ja fyysisiin “häiriöihin”.

Viime vuonna antamassaan päätöksessä käräjäoikeus tunnusti virallisesti rouva Byeonin naiseksi. Sen jälkeen kun armeija hylkäsi hänen alkuperäisen palauttamista koskevan vetoomuksensa, Byeon haastoi armeijan oikeuteen väittäen, että hänen erottamisensa oli ollut laitonta. Ensimmäisen istunnon oli tarkoitus olla sotatuomioistuimessa ensi kuussa.

Armeija ilmaisi surunvalittelunsa hänen kuolemastaan, mutta kieltäytyi tekemästä muita kommentteja.

Neiti Byeonin kuolema aiheutti vuodatusta sosiaalinen media transsukupuolisilta, jotka kiittivät häntä siitä, että hän puhui transseksuaalien oikeuksista sosiaalisen leimautumisen edessä.

“Olen todella pahoillani siitä, että emme ole pystyneet suojelemaan elämää, jota olette niin epätoivoisesti halunnut”, Jang Hye-young, vähemmistöoikeuspuolueeseen kuuluva lainsäätäjä, sanoi Twitterissä.

Pyrkimyksiä hyväksyä kattava syrjinnän vastainen laki naisten sekä seksuaalisten ja muiden vähemmistöjen oikeuksien edistämiseksi on ollut parlamentissa jo vuosia umpeutunut, kun voimakkaat konservatiiviset kristilliset kirkot ovat lobbautuneet sitä vastaan, kutsumalla LGBT-ihmisten käyttäytymistä syntiseksi.

Neiti Byeon siirtyi armeijaan vuonna 2017. Hän kävi operaatiossa Thaimaassa ollessaan lomalla. Hän joutui vaikeuksiin sen jälkeen, kun Etelä-Korean armeijan johtama sairaala, johon hän oli kirjautunut leikkauksen jälkeiseen hoitoon, sanoi olevansa vammainen ja hänet voidaan vapauttaa armeijasta, koska leikkauksesta menetettiin miesten sukuelimet.

Etelä-Korea, joka on teknisesti sodassa Pohjois-Korean kanssa yhden maailman vahvimmin linnoitetuista rajoista, vaatii kaikkia työkykyisiä miehiä palvelemaan asevoimissaan noin 20 kuukautta. Naiset on vapautettu asevelvollisuudesta, mutta he voivat päättää värväytyä.

Ennen kuolemaansa neiti Byeon löysi asiansa merkittävän kansainvälisen tuen.

YK: n ihmisoikeusviranomaiset sanoivat kirjeessä Etelä-Korean hallitukselle viime heinäkuussa, että hänen irtisanominen “loukkaisi oikeutta työhön ja sukupuoliseen identiteettiin perustuvan syrjinnän kieltämistä kansainvälisessä ihmisoikeuslaissa”.

Etelä-Korean hallitus puolusti armeijan päätöstä sanoen, että jotta transsukupuoliset voisivat palvella armeijassa, maan on pohdittava, miten se vaikuttaisi joukkojen taisteluvalmiuteen Pohjois-Koreaa vastaan. Siinä sanottiin myös, että kansakunnan oli punnittava “vaikutukset henkilöstön moraaliin”

Etelä-Korean kansallinen ihmisoikeuskomissio kutsui joulukuussa armeijan päätöstä epäoikeudenmukaiseksi ja suositteli, että neiti Byeon palautettaisiin.

Lim Tae-hoonByeonille apua antaneen Korean sotilaallisen ihmisoikeuskeskuksen johtaja sanoi hänen kuolemansa jälkeen: “Rukoilemme, että säiliökuljettaja esikersantti Byeon Hee-su asuisi samanhenkisten ihmisten kanssa seuraavassa maailmassa. missä ei ole syrjintää ja vihaa. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *