Afganistanin sodan uhrien raportti: maaliskuu 2021

Seuraava raportti kerää kaikki merkittävät turvallisuushäiriöt, jotka New York Timesin toimittajat ovat vahvistaneet koko Afganistanissa viimeisen seitsemän päivän ajalta. Se on väistämättä puutteellinen, koska monet paikalliset viranomaiset kieltäytyvät vahvistamasta uhrien tietoja. Raportti sisältää hallituksen väitteet kapinallisten uhrien luvuista, mutta useimmissa tapauksissa The Instances ei voi vahvistaa niitä itsenäisesti. Raportit eivät myöskään sisällä Talebanin väitteitä hallitusta vastaan ​​tehdyistä hyökkäyksistä, ellei niitä voida vahvistaa. Molemmat osapuolet lisäävät rutiininomaisesti vastustajiensa uhrien määrää.

Ainakin 21 hallitusmielistä joukkoa ja 22 siviiliä tapettiin Afganistanissa viime viikolla. Tappavin hyökkäys tapahtui Kunduzin maakunnassa, jossa Taleban hyökkäsi maakunnan pääkaupungin Kunduzin kaupungin kuudennen poliisipiirin Telawkan alueella sijaitsevaan turvallisuuspostiosastoon ja tappoi kahdeksan sotilasta ja haavoittui neljä muuta. Taleban vangitsi etuvartion ja takavarikoi aseet ja varusteet, mukaan lukien kaksi Humveea. Nangarharin maakunnassa tuntemattomat aseet tulivat Surkh Rodin alueen Mar Ghondin alueella sijaitsevaan kipsitehtaaseen tappaen seitsemän Hazara-työntekijää. Pyssymiehet sitoivat ensin kaikkien seitsemän siviilin kädet ja jalat ja ampui ne sitten tukahdutetulla pistoolilla. Paikalliset virkamiehet Nangarharissa uskoivat, että hyökkäyksen teki Islamilaisen valtion sidosryhmä. Toisessa maakunnan hyökkäyksessä kolme naista, jotka työskentelivät paikallisessa televisioverkossa, ammuttiin ja tapettiin kahdessa eri hyökkäyksessä maakunnan pääkaupungin Jalalabadin kaupungin ensimmäisessä poliisialueella. Kaikki kolme naista työskentelivät televisioverkon kopiointiosastossa. Toinen nainen haavoittui myös hyökkäyksessä.

[Learn the Afghan Warfare Casualty Report from earlier months.]

4. maaliskuuta Badghisin maakunta: neljä turvallisuusjoukkoa tapettu

Neljä hallitusmielistä miliisin jäsentä tapettiin Talebanin väijytyksessä Band-e-Qashqahin kylässä Ab-Kamarin alueella. Miliisin jäsenet olivat partioimassa joutuessaan hyökkäyksen kohteeksi.

4. maaliskuuta Nangarharin maakunta: yksi naislääkäri tapettiin

Riksalle kiinnitetty tahmea pommi räjähti maakunnan pääkaupungissa Jalalabadin kolmannessa poliisipiirissä tappamalla naislääkärin ja haavoittamalla lasta.

3. maaliskuuta Kunduzin maakunta: kahdeksan sotilasta kuoli

Taleban hyökkäsi maakunnan pääkaupungin Kunduzin kaupungin kuudennen poliisipiirin Telawkan alueella sijaitsevaan turvallisuuspisteeseen ja tappoi kahdeksan sotilasta ja haavoittui neljä muuta. Taleban vangitsi etuvartion ja takavarikoi aseet ja varusteet, mukaan lukien kaksi Humveea.

3. maaliskuuta Nangarharin maakunta: seitsemän siviiliä tapettiin

Tuntemattomat aseet tulivat kipsitehtaalle Mar Ghondin alueella Surkh Rodin alueella ja tappoivat seitsemän Hazaran työntekijää. Pyssymiehet sitoivat ensin kaikkien seitsemän siviilin kädet ja jalat ja ampui ne sitten tukahdutetulla pistoolilla. Paikalliset virkamiehet Nangarharissa uskoivat, että hyökkäyksen teki Islamilaisen valtion sidosryhmä.

3. maaliskuuta Khostin maakunta: kaksi siviiliä tapettiin

Taleban hyökkäsi Sabarin piirissä olevaan kuorma-autoon, joka kuului Zazai Maidanin alueella afganistanilaisten joukkojen ruokaa tarjoavaan yritykseen, tappamalla kaksi siviiliä ja ottamalla toisen vangin.

3. maaliskuuta Helmandin maakunta: yksi poliisi tapettiin

Poliisiajoneuvoon kiinnitetty tahmea pommi laukesi maakunnan pääkaupungin Lashkar Gahin kolmannella poliisialueella ja tappoi yhden poliisin ja loukkaantui yhden siviilin.

3. maaliskuuta Kabulin maakunta: yksi siviili tapettiin

Faiz Mohammad Fayez, uskonnollinen tutkija, ammuttiin ja tapettiin tuntemattomien aseiden toimesta, kun hän oli matkalla moskeijaan aamurukousta varten pääkaupungin Kabulin kaupungin 17. poliisialueella. Herra Fayez oli maakunnan tutkijaneuvoston johtaja Kunduzin maakunnassa, mutta siellä vallinneiden turvallisuusuhkien vuoksi hän muutti Kabuliin ja opetti madrasassa.

2. maaliskuuta Jowzjanin maakunta: yksi turvallisuusjoukkojen jäsen tapettiin

Maaseudun pommi iski armeijan ajoneuvoa maakunnan pääkaupungin Sheberghanin itäosassa. Yksi yleisen suojelun joukkojen jäsen kuoli ja kuusi muuta haavoittui.

2. maaliskuuta Nangarharin maakunta: kolme toimittajaa tapettiin

Kolme paikallisen televisioverkon naispuolista työntekijää ammuttiin ja tapettiin kahdessa eri hyökkäyksessä Jalalabadin ensimmäisellä poliisialueella. Kaikki kolme naista työskentelivät televisioverkon kopiointiosastossa. Toinen nainen haavoittui myös hyökkäyksessä.

1. maaliskuuta Jowzjanin maakunta: yksi siviili tapettiin

Yksityiseen ajoneuvoon kiinnitetty pommi räjähti maakunnan pääkaupungissa, Sheberghanin ensimmäisessä poliisialueella, kuoli heimon vanhin ja haavoittui kolme siviiliä.

28. helmikuuta Kunduzin maakunta: yksi poliisi tapettiin

Talebanit sieppasivat ja tappoivat vastapäällikön poliisin Kunduzin kaupungin kolmannella poliisialueella. Upseeri oli tietoinen Talebanin saapumisesta ja yritti paeta.

28. helmikuuta Badghisin maakunta: kaksi poliisia tapettiin

Taleban ampui ja tappoi kaksi poliisia Lamanin kylässä Qala-e-Nawissa, maakunnan pääkaupungissa. Molemmat upseerit matkustivat julkisilla kulkuneuvoilla, kun Taleban sieppasi heidät.

28. helmikuuta Ghaznin maakunta: yksi siviili tapettiin

Tien varrella pommiräjähdyksessä yksi siviili ja haavoittui viisi siviiliä ja kaksi turvallisuusjoukkoa Qalay-e-Sabzin alueella Ghaznin kaupungissa, maakunnan pääkaupungissa.

27. helmikuuta Badghisin maakunta: neljä siviiliä tapettiin

Yksi nainen ja kolme lasta tapettiin ja viisi muuta haavoittui, kun Afganistanin armeijan ampuma laasti iski taloon Langarin kylässä Qadisin alueella. Laastikuori ammuttiin sen jälkeen, kun armeijan saattue joutui Talebanin väijytyksen alueelle.

27. helmikuuta Kabulin maakunta: yksi siviili tapettiin

Yksi siviili sai surmansa ja kaksi muuta haavoittui, kun tienvarsipommi osui siviiliajoneuvoon Bagramin alueella.

26. helmikuuta Kandaharin maakunta: neljä poliisia tapettiin

Taleban latasi varastetun Humveen räjähteillä, jotka kohdistuivat moottoritien poliisipataljoonaan Faqiranin kylään Arghandabin piiriin, kuoli neljä poliisia ja haavoittui kuusi muuta.

26. helmikuuta Nangarharin maakunta: yksi siviili tapettiin

Rikseen kiinnitetty tahmea pommi räjähti Jalalabadin yhdeksännellä poliisialueella ja tappoi yhden siviilin.


Raportoinnin tekivät Najim Rahim Kabulista, Asadullah Timory Heratista, Zabihullah Ghazi Nangarharista, Farooq Jan Mangal Khostista ja Taimoor Shah Kandaharista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *