32 Pelastettu uppoavasta kalastusaluksesta: ‘Jokainen hetki laskee’

OTTAWA – Tilanne näytti surkealta Atlantin kohtalon miehistön kannalta. Tulipalo sytytti ensin kampasimpukan troolarin virran ja sitten se alkoi imeä vettä. Yli 130 mailin päässä kotisatamastaan ​​Nova Scotiassa 144-jalkainen alus huusi toivottomasti ylös ja alas 40-80 jalan korkeilla aalloilla.

Mutta vaikka Atlantin kohtalo lopulta upposi, Kanadan ja Yhdysvaltojen yhteinen pelastustoiminta merkitsi sitä, että kaikki sen 32 miehistön jäsentä oli pelastettu ennen kuin se putosi.

“Sää oli luultavasti huonointa säätä, jossa olen tosiasiallisesti suorittanut nostotoiminnan”, Cmdr sanoi. David McCown, Yhdysvaltain rannikkovartioston helikopterin ohjaaja, joka pelasti 13 aluksen miehistöä.

Pelastustoimet alkoivat, kun Atlantin tiheys lähetti tiistaina hätäpuhelun tulipalon takia. Aluksia lähetettiin Yhdysvalloista ja Kanadan rannikkovartiostoista; Kanadan kuninkaalliset ilmavoimat lähettivät kaksi pelihelikopteria ja lentokoneen Nova Scotiasta, kun taas toinen helikopteripari ja kone lähti Yhdysvaltain rannikkovartioston tukikohdasta Cape Codista.

Cmdr. Aaron O’Brien, Kanadan rannikkovartioston aluksen Cape Roger johtava upseeri, matkusti yön yli saavuttaakseen uppoavan troolarin. Hän latautui eteenpäin noin 11 tuntia, jopa 90 mailin tunnissa sivutuulilla, navigoiden tuulta vasten karkeilla merillä, jotka hän ylitti normaalisti lähellä kävelytahdissa. Ei ollut aikaa tuhlata.

“Tällaisessa tapauksessa jokainen hetki on tärkeä”, komentaja O’Brien sanoi. “Joten olimme vasaralla mahdollisimman paljon.”

Kanadan ilmavoimat saapuivat ensin ja suorittivat vaarallisen tehtävän pudottaa kaksi etsintä- ja pelastusasentajaa uppoavaan kalastusalukseen. Kun toinen valmisteli miehistöä evakuointiin, toinen pyrki hidastamaan aluksen vedenottoa.

Pelastus alkoi nostamalla miehistön jäseniä laittaa pelastuskori helikopteriin, joka oli koordinoitava valtavan valtameren turpoamisen kanssa. Komentaja McCown sanoi, että lentäjät ja heidän miehistönsä käyttivät yönäkölasia pitääkseen aallot, joskus kerrostalon korkeuden, läpi prosessin.

Koska kalastusaluksen miehistö oli pystynyt pysymään aluksella ja poissa kylmästä vedestä, komentaja McCown sanoi, että he olivat enimmäkseen hyvässä kunnossa, jos he olivat hyvin ravistuneita.

Kun hänen helikopteri saavutti painorajansa uppoavan aluksen miehistön 13 jäsenen kanssa, se teki heti pitkän lennon takaisin Nova Scotiaan. Kun se laskeutui, hän arvioi, että polttoainetta oli jäljellä useless 40 minuutin lentoon.

Kaksi muuta helikopteria pelasti vielä 15.

Yksi helikopteri jäi taakse, kun taas kaksi etsintä- ja pelastusasentajaa Kanadan armeijasta ja neljä Atlantic Future-miehistön jäsentä pysyivät uppoavassa aluksessa yrittäessään pelastaa sen pumppaamalla vettä ulos.

Mutta keskiviikon varhain aamulla hekin päättivät, että on aika lähteä.

Kanadan ilmavoimien kapteeni Malcolm Grieve alkoi yrittää hakea jäljellä olevia kuutta hankalaksi osoittautuneessa työssä. Kun hänen helikopteri laski teräsvaijerin aloittaakseen prosessin, kaapeli kiedottiin aluksen kaiteen ympärille ja se oli heti irrotettava. Tämän seurauksena hänen miehistönsä pystyi useless laskemaan joitain pelastusveneitä ja ensiaputarvikkeita ja odottamaan Cape Rogerin saapumista sen koko yön matkan jälkeen.

Se ilmestyi noin kello 7.30 aamulla.

Viimeiset aluksella olleet ihmiset, mukaan lukien kapteeni, kiipesivät köysitikkaita pitkin puhallettavaan veneeseen, joka lähetettiin rannikkovartioston alukselta noin kello eight aamulla. Kaksi ja puoli tuntia myöhemmin Atlantin tiheys upposi.

“Se oli täydellinen helpotus harteiltani”, komentaja O’Brien kertoi onnistuneesta pelastuksesta. “Olen useless kiitollinen siitä, että pystyimme auttamaan hätään joutuneita ja että voisimme olla siellä oikeassa paikassa oikeaan aikaan.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *