Ylin lakimies hylkää raiskausvaatimuksen, koska Australiassa kasvaa raiskaus

Mutta siirtyminen sen ohitse, mitä hän kutsui ”median julkiseksi oikeudenkäynniksi”, on vaikeaa.

“Tätä ongelmaa ei ole ratkaistu”, sanoi vihreiden puolueen senaattori Sarah Hanson-Younger, yksi lainsäätäjistä, jotka ovat lukeneet syyttäjän tilin yksityiskohtaisen kirjeen. “Yhteisössä on todellinen mieli, että tällaiset kysymykset on otettava paljon vakavammin.”

Jos riippumattomia tutkimuksia ja tiukempia vaatimuksia kuullaan vasta nyt, ne tulevat vuosien kuiskausten jälkeen Australian hallituksessa. Canberra, hoidettu pääkaupunki, joka on suunniteltu erottelemaan kilpailevista valtioista, on jo pitkään ollut miesten viihtyisä leikkikenttä, uhkaava ympäristö naisille ja salainen yhteisö, jossa epäillään pidettävän tekoja.

Monet naispuoliset puolestapuhujat huomauttavat, että vaikka yritykset, yliopistot ja muut australialaiset yritykset ovat yrittäneet parantaa seksuaalirikkomuksia – osittain suojellakseen omaa mainettaan – hallitus käyttäytyy edelleen kuin 1970-luvulla.

“Parlamentti on yhä enemmän irrottautunut modernin työpaikan tavoista”, sanoi Susan Harris-Rimmer, asianajaja Griffithin yliopistosta. “Se on silti herrasmiesklubin mentaliteetti.”

Viime viikkojen sotkuisuus, hän lisäsi, sosiaalisessa mediassa esiin tulleiden syytettyjen nimet ja riidat, jotka syntyivät, kun poliittinen johto sai tietää tapauksista, osoittaa, kuinka pitkälle Canberran on mentävä korjaamaan kulttuuriaan.

Lähes neljä vuotta #MeToo -liikkeessä sekä Iso-Britannia että Kanada ovat ottaneet käyttöön uusia valitusmekanismeja, joilla yritetään torjua usein äärimmäisiä vallan epätasapainoja, jotka estävät ihmisiä tulemasta eteenpäin.

Australiassa neiti Harris-Rimmer sanoi: “Emme ole olleet ennakoivia näiden muutosten suhteen.”

Rouva Higgins, nainen, joka kertoi raiskaavansa parlamentissa kaksi vuotta sitten aloitettuaan työn medianeuvonantajana, kertoi ensin syyttäneensä poliisissa. Myöhemmin hän pudotti heidät hallitsevan liberaalipuolueen sisäisen painostuksen vuoksi, joka sai hänet tuntemaan, että hänen täytyi valita työnsä ja oikeudenmukaisuuden välillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *