Biden rajoittaa salaa terrorismin torjuntaa, kun drone iskee pois sotavyöhykkeiltä

WASHINGTON – Bidenin hallinto on hiljaa asettanut väliaikaisia ​​rajoituksia terrorismin vastaisille drone-iskuille ja kommandoireille tavanomaisten taistelukenttäalueiden, kuten Afganistan ja Syyria, ulkopuolella, ja virkamiesten mukaan se on aloittanut laajan selvityksen siitä, tiukennetaanko Trumpin aikakauden sääntöjä tällaisille operaatioille.

Armeijan ja CIA: n on nyt saatava Valkoisen talon lupa hyökätä terrorismista epäiltyihin huonosti hallinnoiduissa paikoissa, joissa on vähän amerikkalaisia ​​maajoukkoja, kuten Somalia ja Jemen. Trumpin hallinnon aikana heidän oli annettu itse päättää, täyttävätkö olosuhteet kentällä tietyt ehdot ja hyökkäys oli perusteltu.

Virkamiehet luonnehtivat tiukempaa valvontaa pysäytyskohdaksi, kun taas Bidenin hallinto tarkasteli entisen presidentin Donald J. Trumpin johdolla kohdistamisen toimivuutta – sekä paperilla että käytännössä – ja kehitti oman politiikkansa ja menettelyt terrorismin torjuntaan tai sieppaamiseen sotialueiden ulkopuolella, mukaan lukien se, kuinka minimoida siviiliuhrien riski.

Bidenin hallinto ei ilmoittanut uusista rajoista. Mutta kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan antoi käskyn 20. tammikuuta, presidentti Bidenin virkaanastumispäivänä, sanoivat nimettömyyspuheenvuorossa olleet virkamiehet keskustellakseen sisäisistä neuvotteluista.

Tarkastuksesta johtuvat muutokset olisivat viimeisin käänne pitkään jatkuneessa kehityksessä tavallisten taistelukenttäalueiden ulkopuolella tapahtuvien drone-iskujen sääntöjen suhteen. Harmaalla alueella ajoittainen taistelutoiminta, josta on tullut keskeinen osa Amerikan pitkään jatkuneita terrorismin vastaisia ​​sotia, vastaus 11. syyskuuta 2001 tehtyihin hyökkäyksiin.

Terrorismin vastainen dronesota on saavuttanut neljännen hallintonsa Bidenin kanssa. Presidentti Barack Obaman varapuheenjohtajana herra Biden oli osa edellistä hallintoa, joka valvoi kohdennettujen tapojen laajamittaista lisääntymistä kauko-ohjattavilla ilma-aluksilla ensimmäisen kauden aikana ja toisella toisella rajoitti käytäntöä huomattavasti.

Vaikka Bidenin hallinto sallii edelleen terrorismin vastaiset iskut aktiivisten sotialueiden ulkopuolella, sen asettama lisäarviointi ja byrokraattiset esteet saattavat selittää viimeaikaisen hiljaisuuden tällaisissa operaatioissa. Yhdysvaltain armeijan Afrikan komento on toteuttanut Somaliassa tänä kalenterivuonna noin puoli tusinaa lentotapahtumia, jotka kohdistuvat Shababiin, Al Qaidaan liittyvään terroristiryhmään – mutta kaikki ennen 20. tammikuuta.

Kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja Emily Horne myönsi, että herra Biden oli antanut väliaikaisia ​​ohjeita sotilaallisen voiman käytöstä ja siihen liittyvistä kansallisista turvallisuusoperaatioista.

“Välivaiheen tarkoituksena on varmistaa, että presidentillä on täysi näkyvyys ehdotetuille merkittäville toimille näillä alueilla, kun taas kansallisen turvallisuusneuvoston henkilöstö johtaa perusteellisen virastojen välisen tarkastelun presidentin viranomaisen olemassa olevista valtuuksista ja valtuuskunnista näissä asioissa”, Ms Horne sanoi.

Vaikka herra Trump helpotti merkittävästi terrorismin vastaisten iskujen rajoja sotialueiden ulkopuolella, hänen kellossaan tapahtui vähemmän kuin herra Obaman johdolla. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että Al-Qaidaa vastaan ​​käytävän sodan luonne ja sen sirpaavat, morfoivat jälkeläiset muuttuvat jatkuvasti.

Erityisesti herra Obaman ensimmäisen kauden aikana Qaidan epäiltyihin kohdistuneet drone-iskut lisääntyivät jyrkästi Pakistanin heimoalueella ja Jemenin maaseudulla. Mr. Obama rikkoi uuden maan päättämällä hyväksyä tahallinen tappaminen vuonna 2011 Yhdysvaltain kansalaisen, Anwar al-Awlaki, radikaali muslimi papisto joka oli osa Al Qaidan Jemenin haaratoimistoa.

Sitten, kun islamilainen valtio syntyi Irakiin ja Syyriaan, sen “kalifaatista” tuli jihadistien magneetti herra Obaman viimeisinä vuosina ja suurelta osin Trumpin presidenttikaudesta. Mutta ISIS: n hallitsemaa aluetta pidettiin tavanomaisena sotavyöhykkeenä, joten siellä tehdyt ilmaiskut eivät nostaneet esiin samoja uusia oikeudellisia ja poliittisia kysymyksiä kuin kohdennetut tappamiset ns. Kuumien taistelukenttien ulkopuolella.

Bidenin hallinnon tarkistus kohdentamista koskevista oikeudellisista ja poliittisista puitteista on vielä alkuvaiheessa. Virkamiesten sanotaan keräävän tietoja, kuten viralliset arviot siviiliuhreista sekä armeijan että CIA: n iskuissa taistelukenttien ulkopuolella Trumpin aikakaudella. Uusista säännöistä ei ole tehty päätöksiä, Horne sanoi.

“Tämä katsaus sisältää aiempien lähestymistapojen tarkastelun kehittyvien terrorismin uhkien kontekstissa, jotta voimme tarkentaa lähestymistapamme eteenpäin”, hän sanoi. “Tarkistuksella pyritään lisäksi varmistamaan asianmukaiset avoimuustoimenpiteet.”

Harkittavien asioiden joukossa on, onko tiukennettava raja siviilikäyttäjien uhrien estämiseksi tällaisissa operaatioissa. Nykyiset säännöt edellyttävät yleensä “melkein varmuutta” siitä, että lakkoalueella ei ole naisia ​​tai lapsia, mutta Trump-tiimi ilmeisesti antoi operaattoreille mahdollisuuden käyttää matalampaa standardia useless “kohtuulliseen varmuuteen” siitä, että aikuisia siviilejä ei todennäköisesti tapeta, virkamiehet sanoivat.

Siviilimiehien suuremman tappamisriskin salliminen armeijalle ja CIA: lle helpotti ohjusten ampumisen vaatimusten täyttämistä. Mutta on myös rutiinia, että siviilimiehet aseistetaan sellaisissa laittomissa badlands ja epäonnistuneissa valtioissa, joille säännöt on kirjoitettu.

Virkamiesten mukaan keskustelun kohteena olevista kompromisseista tiedustelujen keräämisresurssit ovat rajalliset. Esimerkiksi valvontadroonien pitäminen potentiaalisella iskualueella pidempään tarkkailemaan, kuka tulee ja menee, tarkoittaa niiden tekemistä vähemmän käytettävissä muihin toimintoihin.

Bidenin hallinnon virkamiehet keskustelevat myös siitä, kirjoitetaanko yleisiä sääntöjä, joita sovelletaan tiukemmin kuin Trumpin aikakauden järjestelmä joskus käytännössä oli. He havaitsivat, että Trump-järjestelmä oli erittäin joustava ja antoi virkamiesten laatia lakkomenettelyt tietyissä maissa käyttäen alhaisempia standardeja kuin yleisessä politiikassa, joten hallinnon suojatoimet olivat toisinaan paperilla vahvempia kuin todellisuudessa.

Virkamiehet kohtaavat myös laajemman filosofisen kysymyksen: palataanko palata Obaman aikakauden lähestymistapaan, jolle oli ominaista keskitetty valvonta ja korkean tason tiedustelutietojen tarkastaminen yksittäisistä terrorismista epäiltyistä, vai pitäisikö ylläpitää jotain lähempänä Trump-aikakauden lähestymistapaa, joka oli löyhempi ja hajautetumpi.

Aikaisempien sääntöjen mukaan, jotka herra Obama kodifioi vuoden 2013 järjestyksessä, joka tunnetaan nimellä PPG, lyhenne sanoista Presidential Coverage Steering, epäilty joutui aiheuttamaan “jatkuvan ja välittömän uhan” amerikkalaisille kohdennettavaksi sodan ulkopuolella. Järjestelmä johti lukuisiin virastojen välisiin kokouksiin, joissa keskusteltiin siitä, täyttivätkö tietyt epäillyt kyseisen standardin.

Herra Obama asetti sääntöjään sen jälkeen, kun terrorismin vastaiset iskut lisääntyivät heimojen Pakistanissa ja Jemenin maaseudulla, aiheuttaen toistuvia kiistoja siviilikuolemista ja kasvavan vaikutelman, että aseistetut dronit – uusi tekniikka, joka helpotti ohjusten ampumista oletettuihin vihollisiin alueilla, jotka oli vaikea päästä – oli menossa käsistä.

Mutta armeija- ja tiedustelupalvelun operaattorit hämmentyivät vuoden 2013 sääntöjen rajoissa valittamalla, että prosessista on tullut altis liikaa lakimiehitykseen ja loputtomiin kokouksiin. Lokakuussa 2017 herra Trump romutti järjestelmän ja asetti erilaiset poliittiset standardit ja menettelytavat tappavan voiman käyttämiseksi sotialueiden ulkopuolella.

Hänen sijaisensa keskittyi sen sijaan yleisten standardien laatimiseen lakkoja ja ratsioita varten tietyissä maissa. Se antoi armeijalle ja CIA: lle mahdollisuuden kohdistaa epäiltyjä heidän asemansa perusteella terroristiryhmän jäseniksi, vaikka he olisivatkin useless jalkaväkisotilaiden jihadisteja, joilla ei ole erityisiä taitoja tai johtotehtäviä. Ja se antoi toimijoille mahdollisuuden päättää tiettyjen toimien suorittamisesta.

Presidentinvaihdon aikana Sullivan ja Avril D.Haines, jotka valvoivat Obaman drone-lakko-pelikirjan kehitystä ja ovat nyt herra Bidenin kansallisen tiedustelun johtaja, toivat esiin mahdollisuuden tiukentaa Trumpin aikakauden sääntöjä ja menettelyjä Siviilien uhrien riski ja räjähdys lentokoneiden iskujen liiallisesta käytöstä, mutta ei välttämättä aina takaisin Obaman aikakauden järjestelmään, eräs virkamies sanoi.

Herra Bidenin virkaan astumisen jälkeen virastojen välistä uudelleentarkastelua ovat pääasiassa valvoneet hänen kotimaansa turvallisuusneuvonantaja Elizabeth D. Sherwood-Randall ja kansallisen turvallisuusneuvoston terrorismin vastaava johtaja Clare Linkins.

Biden-tiimi punnitsee myös, palautetaanko Obaman aikakauden järjestys, joka oli vaatinut hallitusta julkaisemaan vuosittain arviot siitä, kuinka monta epäiltyä terroristia ja siviilihenkilöä se oli tappanut sota-alueiden ulkopuolisissa iskuissa. Herra Obama vetosi tähän vaatimukseen vuonna 2016, mutta Herra Trump poisti sen Armeija julkaisee erikseen tietoja iskuistaan ​​Somalian kaltaisissa paikoissa, mutta CIA ei.

Sillä aikaa New York Occasions kertoi päällä Herra Trumpin korvaussäännöt Vuonna 2017 Trumpin hallinto ei koskaan julkaissut drone-politiikkaansa tai keskustellut julkisesti parametreista ja periaatteista, jotka sen muodostivat, totesi Luke Hartig, joka työskenteli huippuluokan terrorismin vastaisena avustajana Obaman Valkoisessa talossa.

Herra Hartig väitti, että oli hyvä syy uskoa, että hallitus ei tunnustanut julkisesti kaikkia Trumpin johdolla suoritettuja lakkoja. Hartig sanoi, että Bidenin tiimin on tarkoituksenmukaista kerätä lisätietoja kyseisestä ajanjaksosta ennen kuin se päättää ja miten muuttaa järjestelmää, joka hallitsi sitä.

“Hallinnon on tehtävä paljon korkeamman tason palauttamiseksi Trumpin hallinnon jälkeen, mutta heidän ei pitäisi useless palata takaisin Obaman sääntöihin”, hän sanoi. ”Maailma on muuttunut. Terrorismin torjunta on kehittynyt. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *