Kuinka seksuaalisen väkivallan väitteet ovat jakaneet Meksikon hallituspuolueen

Lopulta nainen meni tuolloin osavaltion oikeusministerin Xavier Oléan luokse. Haastattelussa herra Oléa sanoi, että nainen luovutti valokuvat, jotka herra Salgado lähetti hänelle raiskauksista ja tekstiviesteistä, joissa hän uhkasi tappaa hänet, jos hän menisi viranomaisille. Herra Oléa sanoi, että hänen mielestään oli riittävästi todisteita syytteeseenpanoon.

Mutta Guerreron kuvernööri käski häntä lopettamaan asian, herra Oléa sanoi haastattelussa toistaen väitteensä, jonka hän on esittänyt Meksikon tiedotusvälineille. Kuvernöörin tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta ottaessaan yhteyttä.

“Hän käski minun olla menemättä eteenpäin; muuten nykyinen presidentti menisi kaulaansa varten ”, Oléa sanoi viitaten herra López Obradoriin.

Presidentin tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta vaatimusta.

Guerreron oikeusministerin toimisto ilmoitti lehdistötiedotteessa, että naisen väitteitä koskevaa tutkimusta “tarkistettiin”. Toimiston mukaan “se ei tue” Oléan lausuntoja ja totesi, että Oléa oli “yksin vastuussa tutkimusten päättämisestä ja koordinoinnista” ollessaan valtion ylin syyttäjä.

Castañeda kertoi lopulta päättäneensä, että jos hän haluaa Meksikon muuttuvan, hänen on esitettävä herra Salgadoa vastaan ​​esitetyt väitteet viranomaisten kanssa.

Hän kertoi jättäneensä julkilausuman Guerrero-lakimiehelle marraskuussa, juuri ennen kuin Salgado nimitettiin ehdokkaaksi. Hän kertoi syytökset myös presidentin puolueelle, joka vahvisti niiden vastaanottamisen The Timesin saamaan sisäiseen asiakirjaan. Castañedaa edustaa entinen oikeusministeri Oléa, joka on nyt yksityishenkilö.

Viime kuussa nykyinen oikeusministeriö ilmoitti Castañedalle, ettei se jatkaisi hänen tapaustaan, koska vanhentumisaika oli kulunut, sen lähettämän ja The Timesin tarkasteleman kirjeen mukaan. Oikeusministeriön toimisto ei vastannut moniin kommenttipyyntöihin.

“Monta vuotta on kulunut, mutta olen täällä”, rouva Castañeda sanoi. “Kipu on edelleen täällä.”

Oscar Lopez Mexico Citystä osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *