Bidenin hallinto ilmoitti ensimmäisistä sanktioista Venäjälle Navalny-asiassa

Vaikka Navalnyn tapaus oli elävä esimerkki venäläisestä julmuudesta – hänen FSB: n hyökkääjät seurasivat häntä matkoilla ympäri Eurooppaa ja ilmeisesti levittivät hermoainetta alusvaatteisiinsa – Bidenin hallinto pitää SolarWindsin suorempana hyökkäyksenä Yhdysvaltoihin. Jake Sullivan, kansallisen turvallisuuden neuvonantaja, sanoi, että vastaus “ei yksinkertaisesti ole pakotteita”, ja vihjasi myös jonkinlaiseen salaiseen vastaukseen.

Mutta Navalnyn tapauksessa useless sanktioista ilmoitettiin – ja niillä ei ehkä ole juurikaan vaikutusta. Historia viittaa siihen, että pakotteet toimivat paremmin, jos ollenkaan, pienemmillä, vähemmän voimallisilla valtioilla ja sitten useless ajan myötä. Niitä käytetään usein ilmoittamaan hylkäämisestä odottamatta paljon käyttäytymisen muutosta.

Kuten Ruotsin entinen pääministeri ja ulkoministeri Carl Bildt sanoi: “Pakotteet ovat tulleet erittäin suosituiksi kongressissa, ja niistä on tulossa suosittuja myös EU: n keskuudessa. Jos sinulla ei ole muita välineitä, seuraamukset ovat erittäin suosittuja. “

Vuonna 2018 Trumpin hallinto ilmoitti sanktioista Venäjää vastaan hermolääkkeen käytöstä Sergei Skripaliin, entiseen venäläiseen kaksoisagenttiin, joka asui Britanniassa, ja hänen tyttärensä Juliaan, ja karkotti kymmeniä venäläisiä diplomaatteja. Mutta se osoittautui vähän ehkäiseväksi FSB: lle käyttämällä samaa tekniikkaa herra Navalnya ja Vladimir Kara-Murza, venäläinen toisinajattelija, joka oli myrkytetty, sisään 2015 ja 2017, ja melkein kuoli molemmat kertaa.

Yhdysvaltain vanhempi virkamies sanoi, että tiistaina ilmoitettu toiminta oli monin tavoin kiinni niiden nimitysten kohdalla, jotka eurooppalaiset olivat jo tehneet. Virkamiehen mukaan tärkein pyrkimys oli varmistaa, että Yhdysvallat ja Eurooppa olivat “samalla sivulla” sen jälkeen, kun useita kuukausia Euroopan pakotteet ylittivät kaikki Washingtonin asettamat pakotteet.

Euroopan unioni hyväksyi maanantaina sanktiot neljälle Venäjän vanhemmalle virkamiehelle, joiden katsottiin olevan vastuussa herra Navalnyn syytteeseenpanosta ja vangitsemisesta.

Jäsenvaltioiden hyväksymä päätös tuli voimaan tiistaina ja edustaa ensimmäistä kertaa, kun Euroopan unioni on käyttänyt uusia valtuuksia sen Magnitsky-lain mukaisen model nojalla, jonka ansiosta Bryssel voi määrätä pakotteita ihmisoikeusloukkaajille maailmanlaajuisesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *