Ranskan entinen presidentti Nicolas Sarkozy oli syyllistynyt korruptioon

Pariisi – Pariisin tuomioistuin totesi maanantaina syyllistyneen entisen Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn syytteeseen korruptiosta ja kaupan vaikuttamisesta.

Tuomio oli huipentuma useless yhdelle monista pitkään jatkuneista oikeudellisista sekaantumisista, jotka ovat tulossa päähän 66-vuotiaalle Sarkozylle, joka johti Ranskaa vuosina 2007–2012 ja on edelleen laajalti suosittu konservatiivien keskuudessa.

Herra Sarkozyn vakaumus oli vasta toinen kerta modernissa historiassa, että entinen Ranskan presidentti on tuomittu rikoksesta.

Hänet todettiin syylliseksi yrittäessään saada laittomasti tietoja tuomarilta häntä vastaan ​​nostetusta oikeudenkäynnistä vastineeksi lupauksista käyttää vaikutusvaltaansa turvaamaan arvostettu työpaikka tuomarille.

Hän sai kolmen vuoden vankeusrangaistuksen, joista kaksi vuodet keskeytettiin. Oli kuitenkin yleisesti odotettavissa, että herra Sarkozy hakisi muutosta, mikä johtaisi rangaistuksen pidättämiseen.

Maanantaihin asti tuomioistuin oli syyllistynyt useless yhteen Ranskan lähihistorian presidenttiin: Jacques Chirac, kuka oli tuomittu vuonna 2011 väärinkäytöksistä, kun hän oli Pariisin pormestari. Herra Chirac oli ensimmäinen ranskalainen valtionpäämies, joka asettui oikeudenkäyntiin sen jälkeen, kun marsalkka Philippe Pétain todettiin syylliseksi maanpetokseen toisen maailmansodan lopussa yhteistyöstä natsi-Saksan kanssa.

Herra Chirac kuitenkin oli oikeudenkäynti poissa ollessa huonon mielenterveytensä vuoksi ja viime vuonna herra Sarkozysta tuli ensimmäinen Ranskan presidentti, joka osallistui fyysisesti omaan oikeudenkäyntiin vuodesta 1945.

Herra Sarkozy, kuka menetti tarjouksensa uudelleenvalintaan vuonna 2012 ja asennettu epäonnistunut paluu yritys vuonna 2016, on kiistänyt väärinkäytökset monimutkaisessa taloudellisten epätarkkuuksien tapausten verkossa, joka on vaivannut häntä hänen toimistostaan ​​lähdön jälkeen.

Hänet on määrä asettaa oikeudenkäyntiin myöhemmin tässä kuussa erillisessä tapauksessa, joka liittyy hänen vuoden 2012 kampanjaansa, jossa häntä on syytetty tiukat kampanjamenojen rajat. Pisin ja vakavin tapa häntä vastaan ​​koskee syytöksiä siitä, että hänen vuoden 2007 kampanjansa sai laitonta rahoitusta Libyasta kuolleen voimamiehen eversti Muammar el-Qaddafin hallitukselta.

Muita tapauksia herra Sarkozylle on ollut pudonnut, mukaan lukien sellainen, josta häntä syytettiin manipuloimalla L’Oréal-kosmetiikkaomaisuuden perillistä vuoden 2007 kampanjansa rahoittamiseen.

Tuomio annettiin Ranskan kuumenevan poliittisen ilmapiirin keskellä, kun maa valmistautui vuoden 2022 presidentinvaaleihin.

Herra Sarkozy on hyvissä suhteissa presidentti Emmanuel Macronin kanssa ohjasi äskettäin Ranskaa oikealle, ja hänellä on edelleen huomattava vaikutusvalta Ranskan tärkeimpään poliittiseen puolueeseen, Les Républicainsiin. Kun presidentinvaalit lähestyvät nopeasti ja selkeitä eturintajia ei ole näkyvissä, puolueviranomaiset etsivät laajasti herra Sarkozyn siunausta.

Maanantaina tapaus, joka tunnetaan nimellä “kuuntelusuhde”, oli ensimmäinen häntä vastaan, joka pääsi lopulta oikeudenkäyntiin, koska herra Sarkozy – koulutukseltaan asianajaja – käytti kaikkia käytettävissä olevia oikeudellisia keinoja menettelyn aloittamiseksi.

Vaikka tapaukset ovat erillisiä, salakuuntelutapahtuma syntyi Libyan tutkimuksesta, joka aloitettiin vuonna 2013 ja joka johti tutkijat sijoittamaan salakuunteluita Sarkozylle ja hänen asianajajalleen Thierry Herzogille kuuluviin puhelimiin.

Kuulokkeiden kautta syyttäjät väittivät oikeudessa, että tutkijat havaitsivat vuonna 2014, että herra Sarkozy ja Herzog käyttivät salaisia ​​puhelinlinjoja ja että molemmat olivat keskustelleet tavoista saada luottamuksellisia tietoja toisesta entisen presidentin tapauksesta, jota Ranskan oikeusministeriö käsitteli. ylin muutoksenhakutuomioistuin.

Syyttäjien mukaan Sarkozy yritti saada laitonta tietoa tuomioistuimen tuomarilta silloiselta tuomarilta Gilbert Azibertiltä muun muassa lupaamalla käyttää vaikutusvaltaansa turvatakseen työpaikan tuomarille Monacossa.

Työ ei koskaan toteutunut, mutta Ranskan lain mukaan syyttäjien ei tarvitse todistaa, että vakaumus tehtiin korruptoituneella sopimuksella – useless siitä oli sovittu. Marraskuussa ja joulukuussa pidetyssä oikeudenkäynnissä syyttäjät syyttivät Sarkozyä “korruptiosopimuksen” tekemisestä Azibertin kanssa, jonka hän kiistää.

Herra Sarkozyn puolustus oli pyytänyt tuomioistuinta hävittämään koko asian, väittäen, että hänen puhelunsa salakuuntelu Herzogin kanssa oli laitonta ja että syyttäjät olivat ottaneet fragmentteja rennoista keskusteluista kontekstista viemään yhteen viallisen tapauksen.

Herra Azibert ja Herzog olivat myös syyllistyneet tuomioistuimeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *