‘Persoonallisuutesi muodonmuutos’: Navalny lähetetty pahasti vankilaan

Mutta siirtomaa on tunnettu tiukasta täytäntöönpanosta sääntöjen soveltamisesta ja sen seinien sisällä käytetystä erillisestä, ankarammasta rangaistuslaitoksesta, jossa vankien ei sallita seurustella tai edes puhua keskenään entisten vankien ja asianajajien mukaan.

Sivusto on tyypillinen Venäjän siirtomaa-tyyppisille vankiloille, jotka kehittyivät muutamalla parannuksella 1930-luvulla perustetuista gulag-leireistä. Vangit asuvat yhdessä useita kymmeniä ryhmiä, joita kutsutaan prikaateiksi matalissa, kaksikerroksisissa rakennuksissa, joita ympäröivät seinät ja piikkilanka.

Vartijat valvovat vankilaa, mutta muut vangit ylläpitävät kurinpitoa prikaateissa joko yhteistyössä vartijoiden, ryhmän “aktivistit” tai “rikollisjoukkojen johtajien”, jotka tunnetaan nimellä “lain varkaat”, kanssa.

Rikospesäkettä nro 2 hallitsevat “aktivistit” vartioineen vartijan kanssa, entisten vankien mukaan, järjestely, jonka avulla vankilan hallinto voi valvoa tiukasti herra Navalnyn elämää koko ajan. Aktivistien hallitsemia vankiloita kutsutaan venäläisen vankilan kielellä “punaisen vyöhykkeen” tiloiksi.

Rangaistussiirtokunta nro 2 on “punaisimmista punaisista” vankiloista, asianajaja Maria Eismont, joka edusti entistä tuomiota paikalla, kertoi Avaa media, opposition uutissivusto.

“Kaikki on tehty niin, että henkilö tuntee täydellisen riippuvuutensa” vartijasta, hän sanoi. Vankeilta evätään jopa lakimiesten välittömät vierailut, mikä on teknisesti laitonta, hän sanoi. “Kaikki tehdään poliittisten vankien eristämiseksi.”

Siirtomaa-aikaa palveleva nationalistipoliitikko Dmitri Dyomushkin kuvaili olosuhteita erillisessä rangaistusprikaatissa, jossa herra Navalny saattoi päätökseen niin vähäisistä rikkomuksista kuin takin napauttamatta jättämisestä, psykologisesti kiusaavista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *