Hänen kirjansa innostivat rakastettuja teini-ikäisiä asettamaan lukkoja silloille

Tozzi alkoi työskennellä elokuvamuutoksen parissa ja auttoi Mocciaa välittämään sopimuksen kustantaja Feltrinellin kanssa. “Yksi askel sinulle” julkaistiin uudessa versiossa vuonna 2004, samana vuonna, kun elokuvaversio ilmestyi.

Elokuva Tozzin sanoin “meni hyvin, mutta ei poikkeuksellisen hyvin”. Mutta kirja teki tilaisuuden, myi yli 1,2 miljoonaa kappaletta. “Sen menestys musersi meidät”, sanoi Alberto Rollo, Feltrinellin tuolloin toimituksellinen johtaja. ”Yhtäkkiä olimme päässeet uuteen yleisöön, joka ylitti selvästi tavallisten kirjojen lukijoiden. Se oli kartoittamatonta maata. ”

“Kaksi mahdollisuutta kanssasi”, jatko-osa, pyörii Stepin ja hänen uuden rakkauden, itsenäisen ja vahvamielisen Ginin ympärillä. “Kolme kertaa sinä”, trilogian viimeinen kirja, seuraa kolmea hahmoa aikuisuuteen, ja Step asettuu onnellisesti Ginin ja lapsen luokse matkalla – mutta silti tunteita Babista.

Nykyään Mocciaa pidetään yhtenä kirjailijoista, jotka muokkaavat Italian vuosituhannen ikääntyvää kirjallisuutta. Kirjat ovat pääosin Pariolissa, tasokkaalla naapurustossa Rooman pohjoisosassa, ja ”Roma Nord” on nyt tullut metonyymiksi ”glitzy” ja “pariolino” slang preppy: lle.

Hän on erimielinen hahmo Italiassa, jossa kriitikko Mariarosa Mancuso sanoi: “Meillä ei ole viihdekirjallisuuden käsitettä, koska on ajatus siitä, että kirjat eivät saa viihdyttää ihmisiä.” Joissakin piireissä Moccian pilkkaaminen on yleinen harrastus.

“Joka kerta kun kirjoitan, Moccia-kirja syttyy itsestään, ”Indie-räppäri Willie Peyote, riimii kappaleessa“ Peyote451 ”. Kun hän puhui puheessaan roomalaisessa yliopistossa vuosikymmen sitten, opiskelijat hämmentivät Mocciaa. Neologismi, “moccismo”, otettiin käyttöön, yleensä halveksivana kuvauksena nuorisoon suuntautuneista kirjoista ja elokuvista.

Kirjoittaja on tyytymätön. Kun hän aloitti teoksen “Yksi askel sinulle”, hän sanoi: “Halusin useless kirjoittaa kirjan, jonka olisin rakastanut lukijana.”

Seuraa New York Instances -kirjoja Fb, Viserrys ja Instagram, ilmottautua uutiskirjeemme tai kirjallisuuskalenterimme. Ja kuuntele meitä Kirja-arvostelu podcast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *