Kiina yritti hidastaa avioeroja tekemällä pariskunnat odottamaan. Sen sijaan he ryntäsivät.

Viime joulukuussa Emma Shi tarvitsi kipeästi tapaamista Shanghain siviiliasioiden toimistossa, mutta ei saanut sitä. Hän pyyhkäisi Internetiä etsimään ketään, joka voisi auttaa nopeasti.

Hänen pyyntönsä: Auta minua saamaan avioero päivän kuluessa.

Shi, 38-vuotias insinööri, yritti päästä eteenpäin Kiinan hallituksen säännöstä, jonka mukaan avioeroa hakevien pariskuntien on ensin odotettava 30 päivää 1. tammikuuta. Shi sanoi, että onnettomien parien pakottaminen naimisiin johtaisi useless lisääntyneeseen taisteluun.

“Kenelle tahansa, se olisi hyvin sietämätöntä”, hän sanoi. “Suhde on jo rikki.”

Uusi harkinta-aika otettiin käyttöön impulsiivisten avioerojen estämiseksi, mutta se aiheutti viime vuoden lopulla sekasortoa pariskunnissa, jotka haluavat kiireesti erota.

Kiinan kasvu on tasaista eroprosentti on lisännyt haasteita, joita hallitsevan kommunistisen puolueen pyrkimykset kääntää a demografinen kriisi mikä uhkaa talouskasvua. Avioliittojen määrä on laskenut joka vuosi vuodesta 2014 lähtien, ja virkamiehet ovat myös olleet yhä huolestuneempia siitä, että useammat avioparit tekivät kiireitä solmun purkamiseksi.

“Jotkut parit taistelivat aamulla ja erosivat iltapäivällä”, Lengthy Jun, asiantuntija, joka työskenteli sisällyttääkseen säännön maan uuteen siviililakiin, sanoi. haastattelu virallisen Authorized Day by day -lehden kanssa. “Tämän ilmiön vähentämiseksi siviililaki suunniteltiin vastaamaan siihen systeemisesti.”

Siviili-ministeriön viime viikolla julkaisemat tiedot osoittivat, että vuoden 2020 viimeisten kolmen kuukauden aikana oli tehty yli miljoona avioeroa koskevaa hakemusta, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Suuntaus oli jyrkkä useissa suurissa kaupungeissa. Pekingissä avioerojen määrä nousi 36 prosenttia, lähes 27 000 tapaukseen. Shenzhenissä ne nousivat 26 prosenttia yli 11 600 tapaukseen. Chongqingin lounaiskunnassa nousu oli 15 prosenttia, 35 000 tapaukseen. Joulukuun kahden viimeisen viikon aikana noin 40 pariskuntaa haki avioeroa päivässä, mikä on kaksinkertainen määrä verrattuna vuosi sitten vastaavaan ajanjaksoon, Chongqingin piirivirkailija kertoi paikallislehti.

Shanghaissa avioerohakemukset nousivat tuona aikana 53 prosenttia 20 000: een. Insinööri Shi useless tuskin ylitti määräaikaa. Hän sanoi, että hän ja hänen miehensä olivat sopineet avioerosta, kun hän huomasi joulukuussa, että hän oli pettänyt häntä.

30. joulukuuta hän löysi korjaimen Xianyu-sovelluksesta, jolla kaupattiin käytettyjä esineitä, ja hän lupasi seurata tarkasti siviiliasioiden toimiston verkkosivustoa mahdollisten kolikkopelien varalta. Hän maksoi hänelle 50 dollaria.

Samana iltana rouva Shi sai tapaamisen – ja hänen avioeronsa tapahtui seuraavana aamuna. “Olen hyvin kiitollinen”, hän sanoi. Hänen mielestään hän sanoi: “avioliitto tarvitsee jäähtymisajan”, ei avioero.

Pakolliset avioerojen odotusajat – pohdinnan, sovinnon, talouden järjestämisen tai huoltajuudesta käytävän keskustelun mahdollistamiseksi – eivät ole epätavallisia monissa maissa. Mutta Kiinassa muutos oli skeptistä ja huolestuttavaa, ja hashtag # OpposeCoolingOffPeriod # tuotti 81 000 kommenttia suositulle sosiaalisen median verkkosivustolle Weibolle. Ihmiset kokivat hallituksen ulottuvan heidän henkilökohtaiseen elämäänsä.

“Olemme nähneet riittävästi todisteita siitä, että vaikka tekisitkin avioerosta vaikeamman ja asettaisit lisää esteitä, jos ihmiset eivät ole tyytyväisiä avioliittoonsa, he löytävät tapoja päästä ulos”, sanoi John Jayn apulaisprofessori Ke Li. New Yorkin rikosoikeuden korkeakoulu, joka on opiskellut avioerokanteita Kiinassa 15 vuoden ajan.

Naisoikeusaktivistien mukaan odotusaika saattaa haitata entisestään kotiäidit joilla ei usein ole itsenäisiä tuloja maksaa laillisesta taistelusta. Niille, jotka pyrkivät purkamaan kiireellisesti, odotusmääräys voi vaikeuttaa oikeudellista prosessia. Jopa odottamisen jälkeen pariskunnat tarvitsevat uuden ajanvarauksen avioeron viimeistelemiseksi.

Sääntö antaa kummallekin puolisolle myös oikeuden peruuttaa avioerohakemus, jos he ovat eri mieltä, mikä voi edelleen vaarantaa perheväkivallan uhrit, aktivistit ovat sanoneet. Hallitus sanoi, että tällaisissa tapauksissa uhrit voisivat kääntyä tuomioistuimen puoleen avioliiton purkamiseksi.

Shen Jinjin, 34-vuotias vakuutusyhtiön työntekijä, on ollut naimisissa yli kolmen vuoden ajan miehen kanssa, joka hänen mukaansa on verbaalisesti häntä ja hänen vanhempiaan kohtaan. Tammikuussa hän päätti jättää hänet.

Shen, joka asuu eteläisessä Zhangzhoun kaupungissa, sanoi uskovansa, että hänen miehensä toiminta merkitsi perheväkivaltaa. Mutta hän oli ottanut ystäviensä neuvoja ja pyrkinyt avioeroon sen sijaan, että haastaisivat häntä, prosessi, joka olisi kestänyt kauemmin.

Shen odotti saavansa avioeron lauantaina. Hän kuvaili odotusta “todelliseksi piinaksi” ja lisäsi, että hän oli eniten huolissaan siitä, että hänen miehensä muuttaisi mieltään.

“Minua painostaa paljon”, rouva Shen sanoi. “En tiedä millaista vahinkoa hän voisi aiheuttaa minulle.”

Monille kiire erota ennen kuin sääntö tuli voimaan, merkitsi sitä, että Shanghain, Guangzhoun ja Shenzhenin kaltaisissa kaupungeissa asukkaiden täytyi joskus odottaa tapaamista jopa kuukauden ajan. Jotkut kuvasivat menevänsä epätavallisiin pituuksiin voittamaan väkijoukon.

Guangzhoussa Li Sisi, 28-vuotias kosmetiikkakaupan omistaja verkkokaupan alustalla Taobao, sanoi, että hän pysyi usean yön aikana syyskuussa keskiyöhön asti odottamaan, että Guangzhoun siviilitoimisto vapauttaa tapaamisen. lähtöpaikat sen verkkosivustolla.

Neiti Li lopulta varmisti lähtöpaikan lokakuussa, mutta hänen miehensä ei onnistunut. Hän yritti uudelleen ja pystyi lopulta purkamaan avioliiton 21. joulukuuta.

Neiti Li kertoi päättäneensä erota, koska hänen pitkäaikaiset avioliittonsa jättivät hänet onnettomaksi. Hänellä on 3-vuotias tytär, mutta sanoi, ettei hän pysy naimisissa useless lapsensa vuoksi, toisin kuin monet vanhempien vanhempien sukupolvien vanhemmat. “Tällä sukupolvella on hengellisiä tarpeita”, hän sanoi.

“Koska haluan avioeron”, hän lisäsi, “vielä yksi päivä ja yksi minuutti yhdessäoloa on kaikki kärsimystä minulle.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *