“Uhrin syyttäminen” ja seksuaalikasvatus Australian politiikan poikaklubissa

Kriitikoiden mukaan hänen sanansa olivat haluttomia ja holhoavia. Pahempaa on, että he paljastivat huolestuttavan mielipiteen: kun nainen raiskataan eikä kykene saamaan kollegoidensa tukea syyllisen saattamiseksi oikeuden eteen, syyllinen ei ole syytettyyn tai uhrin esimiehiin, vaan häneen. Kuten rouva Higgins itse sanoi lausunto julkaistiin viime viikolla, “Pääministerin jatkama uhrien syyttäminen retoriikassa on henkilökohtaisesti hyvin ahdistavaa minulle ja lukemattomille muille selvinneille.”

Herra Morrison ja muut eivät ole nimenomaisesti syyttäneet rouva Higginsiä siitä, että hän on tullut liian päihtyneeksi sinä yönä, jonka hän sanoo raiskaavansa, tai siitä, mitä hän käytti sinä iltana – tällainen ilmeinen uhrin syyttäminen kuuluu menneisyyteen. Mutta he väittävät, että vika on hänessä, naisten oikeuksien puolustajat sanovat, perustelemalla hänen väitteensä Higginsin käsityksestä hyökkäyksestä ja hänen tunteistaan ​​vastauksena seuraavaan.

Kuten Jacqueline Maley kirjoitti Sydney Morning Herald -lehdessä“Se ei ehkä ole ollut tarkoituksellista, mutta Higginsin etunimen jatkuva käyttö ja Morrisonin kommentit vaimonsa Jennyn kuulemisesta väitetyn raiskauksen käsittelemiseksi antoivat kaikki vaikutelman, että tämä liittyi naisten tunteisiin. ”

“Naisten tunteet”, hän selittää, “on yksityinen emotionaalinen alue, jota on hankala navigoida ja joka on parasta jättää naisille. Sillä ei ole juurikaan tekemistä miesjohtajien kanssa, eikä sillä ole mitään tekemistä tärkeiden valtion asioiden kanssa. ” Ongelma, hän lisää, tällä luonnehdinnalla on, että se “minimoi sen, minkä pitäisi olla ilmeinen asia: raiskaus on rikos”.

Osa ongelmasta on kulttuurinen, asiantuntijat sanovat. Australiassa on seksuaalikasvatuksen puute, joten ei pitäisi olla yllätys, että Morrison, joka on maan eniten miehiä hallitsevien tilojen johtaja, ei voi täysin ymmärtää suostumusta koskevia kysymyksiä tai ilmaista asianmukaisesti tuomitsevaa vastausta lisätä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *