Boeing 777 tekee hätälaskun Moskovassa moottorin varoituksen jälkeen

Moskova – Pitkän matkan Boeing 777-matkustajakone laskeutui hätätilanteessa Moskovassa perjantaina sen jälkeen, kun lentäjät saivat ilmaisimen varoituksen mahdollisesta moottorin vikaantumisesta, Venäjän viranomaiset sanoivat, Boeing-koneita koskevan huolen herättäminen.

Moottori epäonnistui viime viikonloppuna toisella Boeing 777 -laitteella ja hajotti roskia Denverin alueelle, kun taas samanlainen vahinko tapahtui Boeing 747 -kuormalentokoneella Alankomaiden yläpuolella. Molemmat koneet onnistuivat laskeutumaan turvallisesti.

Molemmat laiteviat liittyivät Pratt & Whitney -moottoreihin, herättää huolta moottoreiden tuulettimen siipien metallien väsymisestä, jotkut niistä ovat peräisin 1990-luvun puolivälistä. Mutta Moskovaan laskeutunut kone oli varustettu erilaisilla Common Electricin moottoreilla.

Venäläinen Rossiya Airways -yhtiön lentämä kone lensi Hongkongista Madridiin kun se muutti Moskovan Sheremetjevon lentokentälle vähän ennen kello 5.00 paikallista aikaa.

Venäjän hätätilanteiden ministeriön aluejako raportoitu laskeutumisen verkkosivustollaan. Lentoaseman johtaja oli hälyttänyt hätäpalvelut, koska “mittarivalo aktivoitui vasemman moottorin ohjauskanavan vikaantumisen vuoksi”.

Konetta käytettiin enimmäkseen rahtilennona, joka kuljetti 36 tonnia rahtia ja 25 ihmistä, kerrotaan raportissa. “Lentokone laskeutui turvallisesti eikä kenellekään aiheutunut vahinkoa”, se sanoi.

Oli epäselvää, toimiiko moottori todella toimintahäiriö vai aktivoituuko mittarivalo väärin. Venäjän raportissa ei myöskään selvennetty, sammutivatko lentäjät moottorin ennen laskeutumista.

Boeing ilmoitti sunnuntaina, että kaikki 128 sen 777 suihkukoneesta, jotka on varustettu Prado & Whitney -moottoreilla, jotka ovat olleet mukana Coloradon tapahtumassa, PW4000-sarjassa, maadoitetaan maailmanlaajuisesti. Alankomaiden onnettomuuteen osallistuivat 747: tä käyttivät erityyppiset Pratt & Whitney -moottorit.

Pratt & Whitney -moottorit olivat myös huolenaihe joulukuussa, jolloin moottori-ongelma pakotti Japan Airlinesin koneen kääntymään pian Okinawasta lähdön jälkeen.

Rossiya Airways on osa kansallista lippuyhtiötä Aeroflotia, ja sen emoyhtiön tavoin liikennöi lähinnä länsimaisia ​​koneita. Se lentää 10 Boeing 777 -lentokonetta lentoyhtiön verkkosivuston mukaan. Boeing ja Rossiya Airways eivät heti vastanneet puheluihin ja pyysivät kommentteja tapahtumasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *