Matkailuun, kestävä paluu?

Huomisen ilma, uusi ilmastotoimintaryhmä, jota hautoo Journey Journey Commerce Affiliation, ottaa toisenlaisen asenteen sekä teknologisesti että sosiaalisesti. Se mestareita hiilen poisto ja varastointi, kuten sveitsiläinen Climateworks-yhtiö on tehnyt – kallis prosessi, joka suodattaa hiilidioksidia ilmasta, toisinaan ruiskuttamalla sitä maan alle basalttikiviin, jossa se mineralisoituu ajan myötä.

Vaikka prosessi näyttää hyvältä, “kysymys on, onko se skaalautuva?” sanoi Massachusettsin teknillisen instituutin vanhempi tutkimusinsinööri Howard Herzog, joka on tutkinut hiilidioksidin talteenottoa yli 30 vuoden ajan. “On paljon halvempaa olla päästämättä kuin yrittää kaapata se myöhemmin.”

Vaikka kehittyvä tekniikka on todellakin kallista – yksi perulainen matkanjärjestäjä arvioi, että Lontoon ja Liman välisen lennon lieventäminen hiilidioksidin talteenottotekniikalla maksaisi 5040 dollaria – Tomorrow’s Air pyrkii innostamaan ihmisiä hiilen poistamisen tulevaisuudesta, investoimaan siihen ja luomaan yhteisön sen ympärillä olevat matkustajat ja matkailuyritykset, jotka ovat lopulta riittävän suuria houkuttelemaan yrityksiä ja hallituksia mukaan.

“Tarjoamme tapoja matkustajille ja matkailuyrityksille tukea hiilidioksidin poistotekniikan laajentamista”, sanoi Tomorrow’s Airin perustaja Christina Beckmann. “Ajattelimme, entä jos saisimme matkustamisen, joka on 10 prosenttia maailman bruttokansantuotteesta tai osa siitä, yhdistettäisiin hiilen poistoon pysyvällä varastoinnilla? Voisimme todella tehdä jotain. “

Huomisen Air pyrkii tähän tavoitteeseen suunnittelemalla Airbnb-kokemuksia verkossa matkat hiilidioksidin talteenottolaitoksesta. Ja se on tehnyt yhteistyötä ilmastoon keskittyvien taiteilijoiden kanssa esittäen työnsä verkkosivustollaan. Se myy myös tilauksia alkaen 30 dollaria, joista 80 prosenttia investoidaan hiilenpoistoyritykseen; 20 prosenttia rahoittaa jatkokoulutusta.

Ryhmä pitää ensimmäistä yleissopimus (tietysti virtuaalinen) tänään, yhdistämällä sen, mitä se kutsuu “älykkääksi matkustajiksi ja tuotemerkeiksi”, puhumaan paitsi hiilidioksidin talteenotosta, myös minne mennä ja miten olla kestävämpi matkustaja, askel kuluttajien kysynnän hyödyntämisessä ilmastonmuutoksen suhteen toiminta.

“Se on käytännöllistä, edullista ja se on tapa olla osa toivottavasti kasvavaa matkustajaryhmää, jossa lopullisen koon mukaan voimme ehkä ottaa joitain asioita mittakaavassa”, kertoi Ann Becker, 68, asuva liike- ja matkakonsultti Chicago ja Tomorrow’s Airin jäsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *