Yli 160 konfederaation symbolia poistettiin vuonna 2020, Group Says

Yli 160 liittovaltion symbolia poistettiin julkisista tiloista tai nimettiin uudelleen viime vuonna George Floydin kuoleman jälkeen, enemmän kuin edelliset neljä vuotta yhteensä, vartijaryhmä ilmoitti tiistaina.

Eteläisen köyhyyden lakikeskus, joka on kampanjoinut valaliiton patsaiden ja muistomerkkien poistamiseksi, julkaisi havainnot osana raporttia symbolien asemasta.

Voittoa tavoittelematon järjestö, joka sijaitsee Montgomeryssä Ala-osavaltiossa, aloitti konfederaation symbolien seuraamisen sen jälkeen, kun valkoinen ylivaltaja tappoi yhdeksän mustan palvojaa kerrostetussa afroamerikkalaisessa kirkossa Charlestonissa, SC, vuonna 2015.

Ryhmässä “Kenen perintö?” lakikeskuksen mukaan viime vuosi oli ollut muuttuva, mutta konfederaation symboleja oli jäljellä satoja.

“Nämä kipua ja sortoa kuvaavat epäinhimillistävät symbolit toimivat edelleen taustana tärkeille valtion rakennuksille, oikeushalleille, julkisille puistoille ja Yhdysvaltain armeijan kiinteistöille, mukaan lukien kymmenelle tukikohdalle, jotka on nimetty konfederaation johtajien mukaan etelässä”, Lecia Brooks, keskuksen esikunta , sanoi lausunnossaan.

Kaikki lukuun ottamatta kaikki vuonna 168 poistetut 168 symbolia poistettiin tai nimettiin uudelleen Floydin kuoleman jälkeen Minneapolisin poliisin pidätyksessä toukokuussa. Se uudisti myös konfederaation symboleiden ja niiden merkityksen laskemisen.

Virginia oli edelläkävijä viime vuonna poistettujen symbolien lukumäärässä 71: llä, jota seurasi Pohjois-Carolina 24: llä ja sitten Alabama ja Texas: 12 kullakin, kerrotaan raportissa.

Konfederaation veteraanien poikien komentaja Larry McCluney Jr. kritisoi patsaiden ja muistomerkkien kaatamiseen tähtäävää liikettä.

“Joten aiot sanoa, että sota käytiin ja että oli useless yksi puoli?” Herra McCluney sanoi haastattelussa tiistai-iltana. “Yritämme puhdistaa tai puhdistaa Yhdysvaltojen historiaa.”

Herra McCluney sanoi, että oli kohtuutonta arvioida valaliiton johtajia nykypäivän yhteiskunnallisten normien mukaan. Hän väitti myös, että monet sisällissodassa etelän puolesta taistelleet sotilaat haudattiin merkitsemättömiin hautoihin ja ansaitsivat muistot.

“Onko oikeudenmukaista arvioida meitä 200 vuoden päästä?” hän sanoi. “He olivat aikansa miehiä.”

Lakikeskuksen mukaan 31 julkisen koulun odotettiin vaihtavan nimeään tänä vuonna katkaisemaan siteet konfederaation perintöön.

Viime vuonna 131-vuotias konfederaation sotilaita muistava patsas oli poistettu Aleksandriasta, Va., 2. kesäkuuta. Mielenosoittajat Richmondissa, Va. kaataa Jefferson Davisin patsas 10. kesäkuuta ja tuhonnut muut konfederaation muistomerkit. 13. kesäkuuta Davisin patsas poistettiin alkaen Kentucky Capitol Rotunda.

Patsas, joka kuvaa konfederaation sotilasta, jolla oli kivääri kädessään, oli poistettu Charlottesville, Va., Syyskuussa.

Useat muut osavaltioiden muistomerkit ja muistomerkit useissa osavaltioissa olivat graffitien peitossa mielenosoitusten aikana muut ihmiset ja instituutiot katsotaan olevan rasistinen menneisyys.

Yhdessä tapauksessa konfederaation patsas ei pudonnut mielenosoittajille tai poliitikoille vaan Äiti Maalle: Hurrikaani Laura aiheutti 105-vuotiaan patsaan Lake Charlesissa, La., romahtaa elokuussa.

Jotkut instituutiot, jotka ovat pitkään tukeneet kuvaa, muuttivat sävelmäänsä.

Kesäkuun lopulla Mississippi poisti Konfederaation symbolin valtion lipusta. Ja tässä kuussa Pohjois-Carolina ilmoitti lopettaneensa käytön Konfederaation taistelulipulla varustetun erikoisnumerokilven.

NASCAR kielsi lipun tapahtumista ja kiinteistöistä kesäkuussa. Sen ilmoitus osittain kannusti Presidentti Trump puolustaa lippua, alkaen siitä, mistä tulisi johdonmukainen työntö vastaisuudessa pyrkimyksiä poistaa konfederaation symbolit.

Hänen asenteensa teki hänestä ristiriidassa armeijansa kanssa. 6. kesäkuuta Yhdysvaltain merijalkaväki kielletty lipun näyttäminen meriasennuksissa. 17. heinäkuuta Pentagon kielsi näytöt sotilaallisiin laitteistoihin ympäri maailmaa, ohittamalla Trumpin vastustuksen ja estämällä vastaavanlaiset armeijan toimet.

Sotilasjohtajat ilmoitti, että he olivat auki nimeksi 10 armeijan tukikohtaa, jotka on nimetty konfederaation johtajien mukaanmutta herra Trump hylkäsi ponnistelut.

Herra Trump vetosi myös vuosittaisen sotapolitiikkaa koskevan lakiesityksen, joka sisälsi kahden puolueen säännön riisua konfederaation johtajien nimet tukikohdista, mutta Talo ja Senaatti kumoaa veto-oikeuden.

Puhuja Nancy Pelosi vaati 11 konfederaation hahmon patsaan poistamista Yhdysvaltain Capitolista, ei ensimmäistä kertaa, mutta onnistui poistamalla useless neljä muotokuvaa.

Vaikka lakikeskus sanoi, että liittovaltion pyhäinjäännösten poistamisessa oli edistytty, ryhmä ilmaisi huolensa symboleista, jotka näytettiin Yhdysvaltain Capitolin 6. tammikuuta piirityksen aikana.

Yksi mies, joka pidätettiin myöhemmin, kantoi konfederaation taistelulippua rakennuksen sisällä.

“Kuten todistettiin 6. tammikuuta, kun kapinallinen kannatti jyrkästi konfederaation lippua Yhdysvaltain Capitol -aulan läpi, konfederaation symbolit ovat eräänlainen systeeminen rasismi, jota käytetään pelottamaan, lisäämään pelkoa ja muistuttamaan mustia ihmisiä siitä, että heillä ei ole sijaa amerikkalaisessa yhteiskunnassa, ”Neiti Brooks sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *