McKinseyn johtaja on äänestetty yrityksenä kasvojen korjaamiseksi opioidikriisissä

Kumppanit McKinsey & Firm -yhtiössä äänestivät tällä viikolla konsulttiyrityksen ylimmän johtajan Kevin Sneaderin, kun se joutuu edelleen kohtaamaan roolinsa opioidikriisin ruokkimisessa.

Yli 600 vanhempaa kumppania äänesti yrityksen johtajan mukaan päätös kieltää Mr. Sneader toisesta kolmen vuoden kaudesta globaalina johtajana. Aiemmin tässä kuussa McKinsey oli sitoutunut maksamaan 49 valtiolle a historiallinen ratkaisu lähes 600 miljoonaa dollaria, koska yritys oli neuvonut lääkevalmistajia.

On erittäin epätavallista, että McKinseyn istuvalta johtokumppanilta evätään jatkoaika. Viimeisen kerran yritysjohtajalta evättiin toinen kausi vuonna 1976 yhtiön sisäisen historiakirjan mukaan.

Mr. Sneader, 54, ei edes päässyt viimeiseen äänestyskierrokseen nimettömänä puhuneen yhtiön johtajan mukaan. Lopulliset ehdokkaat herra Sneaderin tilalle ovat Bob Sternfels, joka sijaitsee San Franciscossa, ja Sven Smit, joka sijaitsee Amsterdamissa. Ensin ilmoitti arvostetun konsulttiyrityksen ravistelu Monetary Instances.

Herra Sneaderin toimikausi oli alusta alkaen myrskyisä, kun hän yritti käsitellä kiistoja, jotka johtuvat asiakastyöstä, joka oli tehty edeltäjänsä, Dominic Bartonin, nyt Kanadan Kiinan suurlähettilään, yhdeksän vuoden toimikautena. Herra Sneaderin oli otettava huomioon kysymykset, jotka ylittivät kuolettavan opioidikriisin.

Päivinä uuteen työpaikkaansa heinäkuussa 2018 herra Sneader lensi Etelä-Afrikkaan anteeksi yrityksen työtä valtion omistaman virtalähteen kanssa. McKinseyn tuottoisa sopimus, jonka todettiin rikkovan Etelä-Afrikan sopimuslainsäädäntöä, sisälsi paikallisen välittäjän käytön korruptioskandaaliin, joka kaatoi maan presidentin. McKinsey on palasi kymmeniä miljoonia dollareita palkkioita, jotka se ansaitsi Etelä-Afrikassa.

“Olemme törmänneet ylimielisiksi tai vastuuttomiksi”, herra Sneader sanoi tuolloin. “Ollaksemme raa’asti rehellinen, olimme liian kaukaisia ​​ymmärtämään kasvavaa vihaa Etelä-Afrikassa.”

Tuossa kuussa hänen täytyi puolustaa McKinseyä New York Timesin jälkeen raportti paljasti, että se työskenteli Yhdysvaltain maahanmuutto- ja tulliviranomaisten kanssa – jopa keskellä laajaa raivoa siitä, että Trumpin hallinto erotti siirtolaislapset vanhemmistaan.

Samanaikaisesti sytytettiin sulake, josta tuli McKinseyn 95-vuotisen historian suurin skandaali: sen laaja työ Purdue Pharman kanssa OxyContin-tuotteen “turboahduttamiseksi” keskellä kansallista opioidien epidemiaa, joka on vaikuttanut ihmisten kuolemaan. yli 450 000 ihmistä kahden viime vuosikymmenen aikana.

Tuon vuoden 4. heinäkuuta kaksi McKinseyn vanhempaa kumppania Purdue-tilillä vaihtoivat sähköpostiviestejä keskustellakseen mahdollisesti “kaikkien asiakirjojemme ja sähköpostejemme poistamisesta” päällekkäisten seurausten varalta. Tämä vaihto oli keskeinen osa ratkaisu totesi McKinseyn kanssa tässä kuussa. McKinsey ei myöntänyt sovinnossa väärinkäytöksiä, mutta molemmat vanhemmat kumppanit – jotka olisivat äänestäneet herra Sneaderin seuraajan vaaleissa – erotettiin.

“Pahoittelemme syvästi, että emme tunnustaneet riittävästi epidemian traagisia seurauksia yhteisöissämme”, herra Sneader sanoi tässä kuussa. “Tällä sopimuksella toivomme pääsevämme osaksi ratkaisua Yhdysvaltain opioidikriisiin”

Kellonsa aikana herra Sneader valvoi kiistanalaisten hankkeiden estämiseen tähtäävien toimenpiteiden käyttöönottoa, mukaan lukien uudet menettelyt potentiaalisten asiakkaiden arvioimiseksi. Mutta hän voi myös olla vankka McKinseyn puolustaja skandaalin, mukaan lukien sen laaja työ Saudi-Arabiassa, joka joutui tiukan valvonnan kohteeksi vuoden 2018 lopulla The Timesin jälkeen. paljastettu että McKinseyn työntekijä oli kirjallisessa raportissa tunnistanut Saudi-Arabian hallituksen vaikutusvaltaiset kriitikot ja että useat näistä kriitikoista tai heidän perheenjäsenistään pidätettiin myöhemmin.

Herra Sternfels – joka, kuten herra Barton, oli Rodoksen tutkija – johtaa monia yrityksen teknologiakeskeisiä aloitteita ja on myös vanhempi kumppani, joka valvoo McKinseyn konkurssien uudelleenjärjestelykäytäntöä. Tämä työ on ollut viime vuosina oikeudenkäyntien painopiste. Vuonna 2019 yritys suostui maksamaan 15 miljoonaa dollaria a ratkaisu oikeusministeriön kanssa selvittääkseen väitteet siitä, että se ei ole paljastanut asianmukaisesti konkurssitöistään mahdollisesti johtuvia eturistiriitoja.

Mr. Smit on McKinsey World Instituten, yrityksen sisäisen ajatushautomon, varapuheenjohtaja.

McKinseyn tiedottaja ei kommentoinut vaalien yksityiskohtia sanoen lausunnossaan: “Riippumattoman ulkopuolisen yrityksen johtamat vaalit ovat nyt kesken ja ilmoitamme tuloksen vaalien päättymisen jälkeen.”

Walt Bogdanich osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *