Italian Cliffside-hautausmaa ja sen arkut, jotka vievät maanvyörymä

Rooma – Maanvyörymä vei hautausmaan kallion reunalle Pohjois-Italian Ligurian alueella ja hajotti noin 200 arkkua ja ruumiita rinteelle ja Välimerelle.

Sukeltajat onnistuivat hakemaan merestä 12 arkun keskiviikkoon mennessä maanvyörymän jälkeen Camoglin kaupungissa, noin kahdeksan mailia Portofinosta pohjoiseen, kaksi päivää aikaisemmin. Suurin osa hautausmaan arkkuista oli täynnä maanvyörymän aiheuttamia raunioita ja niiden alla.

Hautausmaalle haudattujen ihmisten sukulaiset kokoontuivat merenrantakaupungin pääaukiolle saadakseen uutisia ja protestoidakseen paikallisten viranomaisten laiminlyönnistä.

“Se oli ainoa paikka, jossa voin mennä tapaamaan vanhempiani ja puhumaan heidän kanssaan”, Clara Terrile, 66, joka omistaa kenkäkaupan Camoglissa, sanoi keskiviikkona puhelinhaastattelussa, “nyt minusta ei ole enää mitään.”

Maanvyöryminen johtui luultavasti hautausmaan alla olevan kallion eroosiosta, jota pahensivat Ligurian haurasta rannikkoa viime vuosina kohdanneet myrskyt Italian kansallisen geologien neuvoston mukaan.

“Tämä tapahtuma iski voimakkaasti yhteisöä emotionaalisesti”, sanoi kaupunginjohtaja Francesco Olivari Camogli. “Nämä ilmiöt ovat ominaisia ​​koko Ligurialle, sitä oli vaikea ennakoida”, hän sanoi.

Maanvyörymä, joka tapahtui rannikkoa pitkin Genovasta, missä silta romahti vuonna 2018 43 ihmisen tappaminen aiheutti Italiassa raivoa infrastruktuurin ylläpidon puutteesta ja luonnonkatastrofien ehkäisemisestä. Genovan syyttäjät ovat aloittaneet tutkimuksen hautausmaan romahduksesta.

“Tämä on Italia, edes kuolleet ihmiset eivät voi levätä rauhassa”, yksi henkilö valitti Twitterissä.

Maanvyörymä osoittaa “kunnossapidon puutteen, jota me geologit olemme tuominneet vuosien ajan”, Domenico Angelone, kansallisen geologien neuvoston sihteeri sanoi lausunnossaan. Hautausmaistaan ​​”korkealta sosiaaliselta, moraaliselta ja kulttuuriselta arvoltaan” huolimatta usein rakennetaan epävakaita paikkoja, ja viime vuosina ne ovat kärsineet “huomion puutteesta”, hän lisäsi.

Kaupunki oli aloittanut jyrkänteen jähmettämisen hautausmaalla, ja viime päivinä alue oli suljettu sen jälkeen, kun virkamiehet olivat huomanneet halkeamia ja kuulleet ”kutina”. Pormestari Olivari sanoi. Jotkut paikalliset protestoivat, että he olivat raportoineet hautausmaan rakenteesta jo vuosia.

Camilla-asukas Lilla Mariotti, lähetetty Facebookiin kuvan halkeamista hautausmaan muureissa hän sanoi lähettäneensä pormestarin vuonna 2012. “En koskaan saanut vastauksia”, hän kirjoitti.

Rouva Terrile kertoi kirjoittaneensa kaupungintalolle vuonna 2007 ilmoittaessaan halkeamia isänsä haudan edessä, mutta ei myöskään koskaan saanut vastausta. Vuonna 2019 hän ilmoitti lisää halkeamia, ja kaupungintalo korjasi ne, hän sanoi. Pari viikkoa sitten vieraillessaan hautausmaalla hän huomasi, että samat halkeamat olivat ilmestyneet uudelleen.

“Toivon, että vanhempani ovat löydettyjen ruumiiden joukossa”, hän sanoi. “Minulla ei edes ole paikkaa, johon voisin tuoda kukan.”

Pormestari Olivari sanoi, että kaupunki oli perustanut psykologista tukea kärsineille perheille.

Alueviranomaiset pyysivät apua kansallisilta pelastuspalveluilta, koska arkun ja ruumiiden etsintäoperaatio riippui kallion turvallisuudesta, joka oli vaarassa kaatua edelleen.

Toistaiseksi sukeltajat voivat pelastaa useless meressä kelluvia arkkuja, sillä suurin osa muista on haudattu maanvyörymän raunioiden alle, kertoi alueellisen pelastuspalvelun ylin virkamies Giacomo Giampedrone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *