Israelin rannat ovat täynnä tervaa salaperäisen öljyvuodon jälkeen

“Israelissa meillä on merialueiden sokeutta”, sanoi Shaul Chorev, Israelin laivaston eläkkeellä oleva amiraali, joka on nyt Haifan yliopiston meripolitiikan ja strategian tutkimuskeskuksen johtaja. “Toimintamme on aina keskittynyt terroristien toiminnan tuhoamiseen, mutta se ei ole kokonaiskuva meren turvallisuudesta.”

Amiraali Chorev totesi, että tulevien öljyvuotojen estäminen pääsemästä rannikolle ei ainoastaan ​​vaatisi Israelia investoimaan satelliitteihin ja muihin seurantalaitteisiin, vaan myös määräämään hallituksen elimen, jolla on selkeä vastuu seurata rannikkoaan ekologisten katastrofien varalta sekä hillitä niitä.

Ympäristöaktivistit varoittivat, vaikka vuodon aiheuttamat vahingot olivat merkittäviä, yhden maakaasulaitoksen vuoto Israelin rannikolla voi olla vieläkin tuhoisampi. Israel on investoinut voimakkaasti maakaasukenttien kehittämiseen rannikkonsa ulkopuolella ja aloittanut kaasun viennin Egyptiin vuoden 2019 lopulla.

“Tämän pitäisi olla herätys”, sanoi Maya Jacobs, Zalulin johtaja, organisaatio, joka kannattaa vesimuodostumien säilyttämistä Israelissa ja sen ympäristössä, joka perustuu voimakkaasti suolanpoistoon. “Meidän on tehostettava lauttojen valvontaa välittömästi ja siirryttävä uusiutuvien energialähteiden käyttöön.”

Libanonissa pääministerin toimisto sanoi, että terva saavutti maan etelärannat. Se väitti myös, että öljyvuoto oli peräisin israelilaiselta alukselta, mutta ei toimittanut mitään näyttöä väitteen tueksi.

Gazan vesihallinnon päällikkö Yasser al-Shanti sanoi, ettei öljyä ole päässyt Gazan rannoille, mutta virkamiehet seuraavat tilannetta.

Moshiko Saadi, ympäristöaktivisti, joka vietti tiistaina auttaessaan siivoamaan Pohjois-Israelin rantaa, sanoi, että tervan läsnäolo “mursi häntä”.

“Niin monet ihmiset siivoavat ja täyttävät nopeasti laukun toisensa jälkeen”, sanoi Saadi. “Mutta sitten katsot ylös ja näet, että kaikkialla on vielä valtavia määriä. Se saa sinut tuntemaan itsesi avuttomaksi. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *