Mestarien liiga, pakotettu vaihtamaan tapahtumapaikkoja, hämärtää käsityksiä kodista ja vieraasta.

Kaksi Euroopan jalkapallojättiä, Atlético Madrid ja Chelsea, tapaavat Mestarien liigassa tiistaina. Tämän odotetun pelin sivusto? Bukarest, Romania.

Keskiviikkona Manchester Metropolis pelaa saksalaisen Borussia Mönchengladbachin joukkueen kanssa. Peli on Unkarin pääkaupungissa Budapestissa, jossa Englannin mestari Liverpool voitti viime viikolla Saksan RB Leipzigin.

Eurooppa-liigassa, joka on mantereen toisen tason klubimestaruus, neutraalit sivustot ovat nyt melkein yhtä yleisiä kuin kotipelit. Viime viikolla Espanjan ja Englannin joukkueet pelasivat Italiassa, ja Norjan ja Saksan joukkueet tapasivat Espanjassa. Torstaina, viikko sen jälkeen, kun Lontoon Arsenal-klubi oli voittanut tasapelin Portugalin Benficaa vastaan ​​Roomassa, joukkueiden on tarkoitus tavata uudelleen Ateenan lähellä ottelunsa toisella ottelulla.

Pandemia on levinnyt tuho kansainvälisten urheiluaikataulujen kanssa vuoden ajan, ja kaaos vaikuttaa edelleen jalkapallon suurimpiin klubiturnauksiin. Syyt – hallituksen määräykset, matkarajoitukset ja karanteenisäännöt – vaihtelevat ympäri Eurooppaa. Joissakin maissa joukkueet saavat edelleen matkustaa vastustajiensa stadionille ja sieltä pois ilman kysymystä. Toisissa maissa maat ovat estäneet vierailijoita kaikista kansakunnista tai laatineet raskaita sääntöjä, jotka tekevät tällaisesta matkustamisesta epäkäytännöllisen jalkapallokaudella, kun joukkueet pelaavat usein kaksi tai kolme peliä viikossa.

UEFA, Euroopan jalkapallon hallintoelin, joka johtaa kilpailuja, on päättänyt, että jos rajoitukset vaikuttavat haitallisesti mihinkään peliin, se pelataan neutraalissa paikassa, jossa matkustaminen on sallittua. Mutta päätös pelata pudotuspelejä näennäisesti sattumanvaraisesti valituissa paikoissa on aiheuttanut hämmennystä eikä vähäistä nurinaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *