Intian tuomioistuin myöntää vakuuden viljelijöiden mielenosoituksista pidätetylle aktivistille

Intialainen tuomioistuin myönsi tiistaina ilmastoaktivistille ilmastoaktivistille, joka syytettiin murroksesta sen jälkeen, kun se oli levittänyt asiakirjan, jonka tarkoituksena oli auttaa protestoivia maanviljelijöitä järjestäytymisessä.

Aktivisti Disha Ravi, 21, on viimeisin testi Intian oikeuslaitoksen itsenäisyydestä keskellä kansallismielisyyttä pääministeri Narendra Modin johdolla, jonka maatalouspolitiikka on maan viljelijöiden kuukausia kestäneen mielenosoituksen ydin.

Neiti Ravi pidätettiin kotonaan eteläisessä Bangaloressa 13. helmikuuta. Myöhemmin häntä syytettiin online-käyttöoppaan, joka tunnetaan nimellä “työkalupakki”, Google-asiakirjan muodossa, jossa on keskustelupisteitä ja yhteyksiä vaikutusvaltaisille ryhmille. Viranomaisten mukaan se johti väkivaltaan viime kuussa järjestetyn mielenosoituksen aikana Delhissä.

Hänen pidätyksensä aiheutti entisten poliisien, eläkkeellä olevien valtion virkamiesten ja julkisten älymystöjen suuttumuksen, jotka syyttivät herra Modin hallitusta maan lainvalvontaviranomaisten käyttämisestä poliittisten vastustajien kohdentamiseen.

Tuhannet maanviljelijät ovat leiriytyneet pääkaupungin laitamille marraskuusta lähtien protestoidakseen laatan uudesta laista, joka puraisi tukijärjestelmän, joka on vuosikymmenien ajan suojellut heitä vapaiden markkinoiden epävarmuuksilta.

Vaikka mielenosoitukset ovat olleet pääosin rauhanomaisia, väkivalta puhkesi 26. tammikuuta New Delhissä. Kymmenet maanviljelijät ja poliisit loukkaantuivat, ja yksi ihminen tapettiin.

Neiti Ravin aktivismi liittyi aiemmin 18-vuotiaan ruotsalaisen Greta Thunbergin aloittamaan ilmastoliikkeeseen. Työkalusarja, joka kansainvälisten aktivistien mukaan on yleisesti jaettu asiakirja, saatiin Intian viranomaisten tietoon sen jälkeen, kun Thunburg twiitti sen solidaarisesti intialaisten maanviljelijöiden kanssa.

Delhin poliisi tutkii 26. tammikuuta pidetyn mielenosoituksen väkivaltaa ja sanoi, että asiakirjan tavoitteena oli levittää levottomuuksia ja “häpäistä” maata.

“Jos maanviljelijöiden mielenosoituksen nostaminen maailmanlaajuisesti on levottomuutta”, Ravi sanoi tuomioistuimelle, “olen parempi vankilassa.”

Tiistaina Delhin istuntotuomioistuimen tuomari Dharmender Rana sanoi, ettei Ravi pidätettynä ole juurikaan syytä, ja kyseenalaisti syyttäjän logiikan työkalusarjan ja väkivallan yhdistämisessä.

Tuomari määräsi Ravi: n vakuuden noin 100 000 rupiaan eli 1370 dollariin sillä ehdolla, että hän pysyy Delhissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *