Etsitkö jotain uutta Venäjän “New Individuals” -puolueesta

Moskova – Presidentti Vladimir V.Putin on tehnyt selväksi, ettei hän siedä erimielisyyksiä, mutta yksi uusi oppositiopuolue on kukoistanut.

Ja kummallakin puolueella on uteliaasti puhuttu samoista korruption ja sortotoimien aiheista, jotka ovat tehneet oppositiojohtaja Aleksei A.Navalnysta vihollisen Kremlin ykköseksi, kun hallitus aikoo viedä hänet rikostilaan.

Uusi puolue kukoistaa, vaikka herra Navalnyn oma puolue on kielletty. Venäläisten analyytikoiden mukaan syiden on heikentää herra Navalnya, häiritä hänen liikkumistaan ​​ja jakaa liberaali oppositio – kaikki samalla tarjoamalla viilun monipuoluepolitiikasta maassa, jossa vaalivalinnoilla on useless vähän mielekästä valintaa.

Uusi puolue, nimeltään New Individuals, näyttää olevan suunniteltu vetoamaan herra Navalnyn seuraajiin.

“Elimme kahden vuosikymmenen ajan väärän valinnan tilanteessa: joko vapaus tai järjestys”, sen foorumi julistaa. Hallituksen on sanottava, että sen “tulisi lopettaa vihollisten ja pettureiden näkeminen niissä, joilla on muita näkemyksiä.

Kreml on työskennellyt monilla rintamilla tuhoamaan herra Navalnyn liikkeen – pidättämällä hänen kannattajansa mielenosoituksissa ja herra Navalnyn ja läntisten hallitusten mukaan yrittää salamurhata hänet viime vuonna. Hallituksen virkamiehet ovat levittäneet hänet länsimaisten tiedustelupalvelujen joukoksi, ja hallituksen tukemia flash-joukkoja on syntynyt tukemaan herra Putinia.

Mutta herra Navalny on kohdannut tasaisen virran kilpailevista korruptionvastaisista uudistajista, jotka näyttävät toimivan hallituksen siunauksella – viimeksi Uusi kansa, joka on edistänyt kampanjaansa parlamenttivaaleissa syyskuussa, jolloin herra Navalny on rangaistuksessa. siirtomaa.

Kosmetiikkayrityksen perustaja Aleksei Nechayev perusti viime vuonna puolueen kanavoimaan hänen kuvaamaansa opposition mielipiteitä yhteiskunnassa, aivan kuten herra Navalny on tehnyt. Mutta Nechajev pidättyy suorasta kritiikistä herra Putinia eikä vaadi hänen syrjäyttämistä.

Herra Navalny ja hänen liittolaisensa suhtautuivat halveksivasti Uusien ihmisten saapumiseen ja pitivät Nechajevia viimeisimpänä Kremlin keksimässä poliittisessa kaksinpelissä, joka yritti vapauttaa herra Navalnyn tyytymättömien nuorten ammattilaisten johdosta.

“He yrittävät ruokkia meille linjaa, josta nämä uudet ihmiset ovat nyt todellinen kilpailu yhtenäisen Venäjän puolesta”, Navalnin liittolainen Lyubov Sobol sanoi Putinin hallitsevasta puolueesta YouTube-analyysissä uuden puolueen ilmestymisen jälkeen viime vuonna.

“Se on eräänlainen hauska”, hän lisäsi. “He sanovat oikeita asioita, enemmän tai vähemmän, mutta eivät tietenkään koskaan tee mitään. Ne ovat yksinkertaisesti spoilereita. “

Venäjän poliittista järjestelmää kutsutaan toisinaan “hallituksi demokratiaksi” Kremlin poliittisten neuvonantajien käytännön mukaan, koska ne luovat, ohjaavat tai rahoittavat oletettuja oppositiohahmoja ja puolueita – ja suvaitsevat joitain muita, kunhan he eivät arvostele suoraan Putinia.

Näiden puolueiden annetaan kilpailla keskenään, päästämällä höyryä väestöstä, samalla kun ne tarjoavat tarvittavat häviäjät luoda vaalien illuusio valinnoista, jotka hallitseva puolue voittaa enimmäkseen.

Tällaisten viikunanlehtien demokraattisten järjestelmien variantteja on ympäri maailmaa autokraattisissa maissa. Muutaman Lähi-idän monarkian ja Pohjois-Korean kaltaisten kommunististen diktatuurien ulkopuolella vaalit, vaikka ne ovatkin väärennettyjä, ovat nykyään ainoa hyväksytty keino vallan legitimoimiseksi.

Tämä Venäjän rauta-nyrkkisääntelyn kiilto syntyi 2000-luvun alussa Putinin entisen sisäisen poliittisen neuvonantajan johdolla, Vladislav Y. Surkov, vaikka herra Surkov on sittemmin ollut kyynärpää. Viimeisimmissä presidentinvaaleissa vuonna 2018 Ksenia Sobchak, seurakunta, jonka pidetään olevan Putinin tyttärentytär, täytti ersatz-opposition roolin kun taas herra Navalny oli kielletty juoksemasta.

Samoin New Individuals antaa venäläisille, jotka tukevat herra Navalnyn nykyaikaistamista, äänestää laillisen vaihtoehdon puolesta ilman pidätysten ja sortojen päänsärkyä.

Herra Nechajev kielsi kuulleensa Kremliä ennen kuin perusti puolueen, jolla on nyt 72 alueellista toimistoa, jotka ovat lisänneet kaksi viime viikolla, ja voitti viime vuosina syksyllä paikallisvaaleissa rikkaat paikat.

Silti poliittiset analyytikot ovat hylänneet ajatuksen, että puolue syntyi ilman Kremlin siunausta. Venäjällä “todellinen oppositio on rekisteröimättömät puolueet”, Moskovan Carnegie Centerin politologi Andrei Kolesnikov sanoi puhelinhaastattelussa.

Haastattelussa puolueen tilavassa pääkonttorissa Moskovan hyväpalkkaisessa toimistotornissa herra Nechajev listasi kolme ehtoa poliittisen puolueen rekisteröinnille: pidättäytyminen Putinin tai hänen perheensä kritiikistä, ulkomaisen rahoituksen välttäminen ja pidättäytyminen rankaisemattomista katuprotestista.

“Emme riko näitä kolmea punaista viivaa”, hän sanoi.

“Usein ja etenkin lännessä Venäjä esitetään useless Putinina ja Navalnyna”, mutta monet venäläiset haluavat maltillista vastustusta, hän sanoi. “Useimmat ihmiset ymmärtävät, että maailma ei ole mustavalkoinen.”

Hallittu demokratia ei kuitenkaan ole aina sujunut, vaikka se olisikin hyödyllistä tylsissä liikkeissä, kuten herra Navalnyn. Harvinaisissa tilanteissa poliitikot pilkkasivat, kun Kremlin nuket ovat kääntyneet todellisen opposition puolesta.

Jäsen Simply Simply Russia -puolueen jäsen, jonka Surkov auttoi muodostumaan vuonna 2006 täyttämään väärennetyn vasemmistolaisen vasemmistolaisen oppositiopaikan Venäjän politiikassa, tekivät juuri tämän vuonna 2011 hyväksymällä edellisen herra Navalnyn johtaman katuprotestiliikkeen.

Yksi näistä poliitikoista, Gennady Gudkov, on sittemmin paennut Venäjältä ja puhuu avoimesti Kremlin kädestä faux-oppositiopuolueissa, uhkana, jota todellinen oppositio kohtaa samanaikaisesti poliisin törmäysten kanssa.

Herra Surkovin keskeisestä roolista oikeudenmukaisen Venäjän luomisessa “ei ollut salaisuuksia”, herra Gudkov sanoi Bulgariasta peräisin olevassa puhelinhaastattelussa.

Makabrassa käänteessä yksi poliittinen hahmo, jonka uskotaan syntyneen väärennetyksi tai hallittuna kopiona herra Navalnysta, on jopa kuollut siinä, mitä Bellingcat, avoimen lähdekoodin tutkimusorganisaatio, on dokumentoinut todennäköisenä myrkkymurhana.

Korruptionvastainen bloggaaja Nikita Isajev ja hänen ryhmänsä Uusi Venäjä olivat matkineet monia herra Navalnyn taktiikoita paljastamalla korruption matalan tason virkamiesten keskuudessa. Häntä kutsuttiin “uudeksi merivoimaksi”. Hän pidättyi kuitenkin kritisoimasta herra Putinia.

Isayev kuoli yhtäkkiä 41-vuotiaana yön yli junamatkalla vuonna 2019. Bellingcatin tunnistamien mahdollisten motiivien joukossa oli palatsin juonittelu. Herra Isajevin katsottiin olevan sidoksissa herra Surkoviin, joten kun herra Surkov kaatui suotuisuudesta, tämän teorian mukaan hänen Kremlin kilpailijansa järjestivät myös hänen väärennetyn herra Navalnynsa poistamisen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *