Ruandan oppositiohahmo tapetaan Etelä-Afrikassa

Vuonna 2010 toinen RNC: n jäsen, entinen armeijan päällikkö nimeltä Faustin Kayumba Nyamwasa, ammuttiin ja haavoittui Johannesburgissa.

Ruandan toisinajattelijoiden murhat Etelä-Afrikassa olivat johtaneet diplomaattisiin rasituksiin kahden maan välillä, mukaan lukien diplomaattien karkottaminen, ennen kuin Etelä-Afrikan nykyisen presidentin Cyril Ramaphosan aikana vallitsi suhteiden sula.

Etelä-Afrikan kansainvälisten suhteiden ja yhteistyön osaston edustaja Lunga Ngqengelele sanoi, että Etelä-Afrikalla ja Ruandalla on edelleen “hyvät työsuhteet”.

Herra Bamporikin murhasta herra Ngqengelele sanoi: “Poliisi johtaa meitä, ja toistaiseksi he eivät ole ilmoittaneet, että kyseessä on poliittinen tappaminen.”

Etelä-Afrikan ulkopuolella Ruandan hallituksen kriitikot on kohdennettu myös muualle. Keniassa entinen ministeri oli ammuttu kuoliaaksi vuonna 1998, kun hän sanoi pelänneensä henkensä vuoksi. Belgiassa entisen valtion virkamiehen sotkuinen ruumis oli löytyi kelluvasta kanavasta vuonna 2005.

Ja viime elokuussa monimutkainen ruse että herra Kagame kutsui “virheettömäksi, Paul Rusesabagina, hallituksen kriitikko, joka hyvitettiin Ruandan kansanmurhan aikana 1 268 hengen pelastamiseksi, pidätettiin ja hänet syytettiin terrorismista. Siinä tapauksessa on tuomittu maailmanlaajuisesti.

Herra Bamporikin tapauksessa mies, joka näennäisesti houkutteli hänet kuolemaan, oli soittanut hänelle jatkuvasti viikon ajan, väittäen haluavansa ostaa sängyn myymälästä, RNC: n tiedottaja Mutabazi sanoi maanantaina. Herra Bamporiki oli tuolloin puolueiden konferenssissa Johannesburgissa, mutta ei epäillyt mitään epätoivoista, herra Mutabazi sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *