NYC: n elokuvateatterit voivat avata uudelleen rajoitetulla kapasiteetilla ensi viikon loppupuolella, Cuomo sanoo.

New York Cityn elokuvateatterien sallitaan avata ensimmäisen kerran lähes vuoden kuluttua 5. maaliskuuta, kuvernööri Andrew M. Cuomo ilmoitti maanantaina tiedotustilaisuudessa.

Teatterit saavat toimia useless 25 prosentilla niiden enimmäiskapasiteetista, ja enintään 50 henkilöä näytöksessä. Naamiot ovat pakollisia, ja teatterien on osoitettava istumapaikat suojelijoille asianmukaisen sosiaalisen etäisyyden takaamiseksi. Virustestejä ei tarvita.

Elokuvateatterit saivat auki samanlaisilla rajoilla muualla osavaltiossa lokakuun lopulla, mutta New York Metropolis suljettiin pois huolesta, että kaupungin tiheys nopeuttaisi viruksen leviämistä sinne.

Virus on pahentanut elokuvateatteriteollisuutta. Yhdysvaltojen toiseksi suurimman elokuvaketjun, Regal Cinemasin omistaja sulki lokakuussa tilapäisesti teatterinsa, kun Hollywood-studiot lykkäsivät jatkuvasti julkaisuja ja varovainen yleisö epäröi palata näytöksiin. AMC, maailman suurin elokuvateatteriketju, on etenee yhä enemmän konkurssiin.

Pandemian taloudelliset vaikutukset ovat olleet erityisen tuntuvia New Yorkissa, yksi suurimmista elokuvamarkkinoista Yhdysvalloissa. Kaupungin teatterit suljettiin maaliskuun puolivälissä, kun alueesta oli tulossa maan pandemian keskipiste.

Muiden sisätiloissa toimivien yritysten, kuten ravintoloiden, keilahallien ja museoiden, oli sallittu avautuvan kaupunkiin, herra Cuomo oli pitänyt elokuvateatterit suljettuna huolestuneena siitä, että ihmiset istuisivat sisätiloissa huonosti ilmastoiduissa teattereissa tuntikausia, mikä vaarantaisi leviämisen edelleen viruksesta.

Avattavissa teattereissa vaaditaan parannettuja ilmansuodatusjärjestelmiä. Kansanterveysasiantuntijoiden mukaan ilmanvaihdon laatu on avainasemassa sisätiloissa, koska viruksen tiedetään leviävän helpommin sisätiloissa.

Teatterin omistajien kansallinen yhdistys kiitti Cuomon ilmoitusta.

”New York Metropolis on merkittävä elokuvanelokuvan markkina Yhdysvalloissa; uudelleen avaaminen antaa elokuvan jakelijoille luottamusta asettaa ja pitää kiinni teatterin julkaisupäivämääristään, ja se on tärkeä askel koko toimialan elpymisessä “, yhdistyksen lausunnossa.

Muutto tapahtui muutama päivä sen jälkeen, kun herra Cuomo sanoi, että perheen sisätilojen viihdekeskukset ja huvipuistot voisivat avata valtakunnallisesti, 25 prosentin maksimikapasiteetilla, 26. maaliskuuta. Ulkouima-huvipuistojen sallitaan avata huhtikuussa 33 prosentin kapasiteettiraja.

Kuvernööri sanoi myös, että valtio työskenteli ohjeiden parissa, jotta uima-allas- ja biljardihallit voitaisiin avata uudelleen sen jälkeen, kun valtio menetti oikeusjutun uima-altaan salien operaattoreilta. Nämä laitokset saavat avata uudelleen 50 prosentin kapasiteetilla tarvittavilla naamioilla, hän sanoi.

New Yorkin tapaukset ovat edelleen korkeat huolimatta kiipeämisestä tammikuun huippuaan. Viimeisten seitsemän päivän aikana osavaltiossa oli keskimäärin 38 tapausta 100 000 asukasta kohti päivittäin sunnuntaina. Se on toiseksi korkein prosenttiosuus asukasta kohden viime viikolla maassa Etelä-Carolinan jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *