New Yorkin pop-up-konsertit alkavat jazzilla rokotuspaikalla.

Se vaikutti aluksi pieneltä, röyhkeältä konsertilta huolellisesti kontrolloidussa ympäristössä: jazzmuusikko Jon Batiste istui pianon luona auditoriossa Javitsin kokouskeskuksessa Manhattanin länsipuolella ja esiintyi noin 50 terveydenhuollon työntekijän yleisölle. – toiset käyttävät pensaikkoa, toiset armeijan väsymyksiä.

Mutta noin puolen tunnin kuluttua herra Batiste ja muut esiintyjät astuivat lavalta ja lähtivät huoneesta, muuttamalla muodollisena konserttina alkaneen rullaavan musiikin ja tanssin kulkueen, joka urasi steriilin rakennuksen läpi – kokouskeskus muutettiin osaksi kenttäsairaalaa pandemian alussa ja on nyt rokotuspaikka – johon satoja toiveikkaita ihmisiä oli tullut lauantai-iltapäivällä ottaakseen laukauksensa.

Tämä konsertista muuttunut verkkovierailujuhla oli ensimmäinen New Yorkin pop-up-show-sarjassa, jonka tarkoituksena oli antaa taiteelle tärinää tarjoamalla taiteilijoille palkattua työtä ja yleisölle mahdollisuus nähdä live-esityksiä lähes vuoden kuluttua. pimeät teatterit ja konserttisalit.

Kuvernööri Andrew M.Cuomo ilmoitti suunnitelmista sarjalle, nimeltään “NY PopsUp“, Viime kuussa julistamalla, että” meidän on saatettava taide ja kulttuuri elämään “, ja lisäämällä, että niiden elpyminen olisi ratkaisevan tärkeää New Yorkin taloudellisen elpymisen kannalta.

Koska ohjelma on varovainen väkijoukkojen vetämisessä, suurin osa esityksistä on ilmoittamatta ja ilmestyy yhtäkkiä puistoissa, museoissa, pysäköintialueilla ja kadunkulmissa. Ajatuksena on injektoida annos inspiraatiota newyorkilaisten elämään.

Kun muusikot liikkuivat kokouskeskuksen läpi, terveydenhuollon työntekijöiden yleisö seurasi heitä taputtamalla lyöntiä ja tallentamalla näytelmän puhelimeensa.

Pian ennen musiikin päättymistä jotkut terveydenhuollon työntekijät ryntäsivät jatkamaan työpäivää (tämä konsertti tapahtui loppujen lopuksi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *