Lehmän opetussuunnitelmasta tulee Intian uusin ideologinen taistelukenttä

Uuden lehmäkurssin oppimateriaalin suunnitteli lehmäkomissio, joka kuuluu eläintuotanto- ja maitotilaministeriön alaisuuteen. laajalti verkossa useilla kielillä, mukaan lukien englanti. Ensimmäisen verkkokokeen piti olla torstai.

Aineistossa on lukuja lehmän yrittäjyydestä ja sanoja hindu-pyhistä kirjoituksista. Kurssilla perehdytään rodun parantamiseen, lehmän lannasta peräisin olevaan bioenergiaan, torjunta-aineisiin, lehmän virtsasta saataviin lääkkeisiin, lehmäturismin edistämisen käsitteeseen, lehmän lannan käyttämiseen Pariisin kipsin sijasta ekologisista syistä sekä intialaisten ja ulkomaisten lehmien eroon. Komissiota johtaa Vallabhbhai Kathiria, kirurgi ja entinen parlamentin jäsen herra Modin Bharatiya Janata -puolueesta.

Intialainen lehmä tai seepu eroaa tosin länsimaisista lehmistä. Seepu, joka tunnistaa helposti ison olkapään ja voimakkaan dewlapin perusteella, sietää paremmin lämpöä ja kuivuutta ja on vastustuskykyisempi joillekin sairauksille, vaikka se tuottaa vähemmän maitoa.

Aineisto, jonka oppilaita pyydettiin absorboimaan tenttiä varten, esitti kuitenkin perusteettomia väitteitä, kuten että intialaisen lehmän humpassa “on aurinkopulssi, jonka tiedetään absorboivan D-vitamiinia auringon säteiltä ja vapauttavan sen maito.” Materiaalin mukaan humalattomilla “Jersey” -lehmillä ei ole tällaisia ​​voimia.

Toinen osa opetussuunnitelmaa sanoi, että alkuperäiskansojen lehmät olivat ”emotionaalisia ihmisiä ja muita eläviä olentoja kohtaan”, mutta että ulkomaisissa lehmissä ”mitään näistä tunteista ei ilmennyt”. Intialaiset lehmät ovat “valppaita” ja “vahvoja”, materiaali kertoi, mutta ulkomaiset lehmät ovat “laiskoja”.

Testistä ei tehty pakollista, mutta Intian yliopistollinen apurahatoimikunta (Federal Grants Fee), liittovaltion virasto, kannusti opiskelijoita – itse asiassa kaikkia kansalaisia ​​- tutkimaan lehmämateriaalia ja suorittamaan kokeen opetuksen ulkopuolella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *