four avustustyöntekijää ammutaan Pakistanissa

KARACHI, Pakistan – Pyssymiehet tappoivat neljä avustustyöntekijää väijyksessä Pohjois-Waziristanin luoteisosassa Pakistanissa. kerran Pakistanin Talebanin linnoitus.

Tunnistamattomat hyökkääjät ampuivat Mir Alin kaupungissa autoa, joka kuljetti avustustyöntekijöitä, jotka olivat kaikki pakistanilaisia ​​ja jotka olivat mukana naisille tarkoitettujen kotitalouden taitojen kehittämisohjelmassa.

Neljä avustustyöntekijää, kaikki naiset, tapettiin ja mieskuljettaja haavoittui. Viides viides avustustyöntekijä, myös nainen, selviytyi hyökkäyksestä turvautumalla läheiseen taloon, sanottiin poliisin lausunnossa. Hyökkääjät pakenivat läheisille vuorille.

Pakistanin ihmisoikeuskomissio tuomitsi hyökkäyksen ja vaati hallitusta saattamaan hyökkääjät oikeuden eteen.

“Viranomaisten vastuulla on suojella kansalaisten elämää ja omaisuutta hinnalla millä hyvänsä”, komissio totesi lausunnossaan.

Ei ollut välitöntä vaatimusta vastuusta väijytyksestä. Ammunta sopii kuitenkin koko maassa avustustyöntekijöihin ja polionvastaisiin lääkäreihin kohdistuneisiin hyökkäyksiin, jotka virkamiehet ovat pitäneet Pakistanin Talebanin hyväksi.

Waziristan oli kapinallisten ryhmän keskus vuosia, aina Pakistanin armeijan voimakas työntö noin vuonna 2014 selvitti suurimman osan militanteista, mikä tuo alueen turvallisuudeltaan vaikutelman. Analyytikot ja asukkaat pelkäävät nyt, että Pakistanin Talebanin eri ryhmät, jotka olivat etsineet suojaa sotatoimilta Afganistanin raja-alueilla, ovat yhdistyneet uudelleen.

Usein raportit heimojen vanhinten kohdennetuista murhista, tienvarsilla tehdyistä pommi-iskuista ja törmäyksistä turvallisuusjoukkojen kanssa ovat herättäneet pelkoa siitä, että alue, jolla oli heimoasema aiemmin integroituvat täysin muuhun Pakistaniin lainsäädännöllä vuonna 2018, palaa militanttiin valvontaan.

Mohsin Dawar, Pohjois-Waziristanista valittu parlamentin jäsen ja tasavertaisia ​​oikeuksia tavoittelevan etnisen pashtunliikkeen johtaja, kirjoitti Twitterissä“Valitsemattomien tapamisten aalto jatkuu rauhoittumattomana alueellamme ilman loppua.”

“Missä valtio on?” hän kysyi.

Erillisessä hyökkäyksessä viisi armeijan jäsentä kuoli ja toinen haavoittui, kun militantit hyökkäsivät turvatarkastusasemaan Etelä-Waziristanissa myöhään torstai-iltana Pakistanin armeijan mukaan.

Pakistanilainen Taleban otti lausunnossaan vastuun hyökkäyksestä sanoen, että sotilasyksikkö oli toteuttanut aktiivista operaatiota ryhmää vastaan ​​alueella.

Armeija sanoi myös, että kaksi militanttia ja yksi armeijan jäsen tapettiin perjantai-iltana suoritetun etsintäoperaation aikana.

Islamabadiin perustuvan tutkimusorganisaation Pak Institute of Peace Research -yksikön johtaja Muhammad Amir Rana sanoi, että pahoinpitelyjen lisääntyminen entisillä heimopiireillä on huolestuttava kansallisesta turvallisuudesta. Mutta hän lisäsi, että militantit eivät ehkä pysty palauttamaan vanhoja voimiaan, koska turvallisuusjoukot metsästävät heitä edelleen aktiivisesti.

“Pakistanin Talebanin yhdistäminen on aiheuttanut uhkaa entisillä heimopiireillä, mutta nyt he eivät pysty saamaan voimaa, joka sillä oli ennen vuotta 2014”, herra Rana sanoi.

Neljän avustustyöntekijän tappaminen on myös lisännyt Pakistanissa työskentelevien hyväntekeväisyys- ja avustusryhmien turvallisuuspelkoa, erityisesti entisillä heimopiireillä.

Heimojen alueiden avustustyöntekijä, joka puhui nimettömänä kostotoimien pelon vuoksi, sanoi, että sekä hallitus että militantit suhtautuivat epäilevästi häneen ja muihin avustusryhmissä työskenteleviin raidan Osama bin Ladeniin Pakistanin Abbottabadin kaupungissa vuonna 2011. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu oli tiettävästi järjestänyt väärennetyn rokotuskampanjan alueella kerätäkseen DNA-näytteitä vahvistaakseen Bin Ladenin läsnäolon.

Aputyöntekijä sanoi, että äskettäinen hyökkäys pakottaa avustusorganisaatiot uudelleen miettimään turvatoimiaan ja päättämään, voisivatko he jatkaa työskentelyä entisillä heimoalueilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *