ISIS-nälkälakoon liittyneiden naisten painostaminen Ranskan tuoda heidät kotiin

PARIISI – Epätoivoisessa vetoomuksessaan Ranskan hallitukseen noin kymmenen islamilaiseen valtioon liittynyttä ranskalaista naista, joita pidetään nyt Syyrian vankileireillä, aloitti lauantaina nälkälakon, joka protestoi hallituksen kieltäytymistä tuomasta heidät kotiin oikeudenkäyntiin.

Naiset kuuluvat kymmenien ranskalaisten äitien ja heidän noin 200 lapsensa joukkoon, joita kurdijoukot ovat pidättäneet ainakin kaksi vuotta orjuissa leireissä ja jotka ovat oikeudellisen epävakauden tila.

“Päätimme lopettaa ruokkimisen itsestämme riskeistä riippumatta, kunnes tapaamme oikeita ihmisiä saadaksemme vastauksia tulevaisuudestamme”, yksi naisista sanoi The New York Timesin saamassa ääniviestissä.

Kaksi naisia ​​edustavaa ranskalaista asianajajaa vahvisti nälkälakon a lausunto julkaistu sunnuntai-iltana.

Ainakin vuodesta 2019 lähtien, milloin Islamilainen valtio menetti viimeisen jalansijaansa Syyriassa, noin 60 000 islamilaisen taistelijan sukulaista, enimmäkseen naisia ​​ja lapsia, on jumissa fetid, taudista kärsivät pidätysleirit kurdien joukot johtavat Koillis-Syyriassa ilman selkeää tulevaisuutta.

Ranska on yhdessä muiden länsimaiden kanssa, joissa myös kansalaisia ​​on pidätetty, vastustanut perheiden ja oikeusryhmien vaatimuksia kotiuttaa kansansa, ja se on tuonut takaisin useless kourallinen lapsia.

Jihadille palanneiden kansalaisten kotiuttaminen on jo pitkään ollut arkaluontoinen asia Ranskassa kelaa edelleen vuosien islamistisista terrori-iskuista. Mutta nälkälakko yhdessä ranskalaisten lainsäätäjien ja kansalaisten viimeaikaisten aloitteiden kanssa voi lisätä hallitukseen painostusta toimia tilanteessa, joka on pahenee päivittäin.

YK: n ihmisoikeusasiantuntijat viime viikolla kehotti 57 valtiotamukaan lukien Ranska, kotiuttamaan naiset ja lapset, joiden “jatkuva vankeus epäselvillä perusteilla” leireillä “on vakavan huolenaihe ja heikentää vastuullisuuden, totuuden ja oikeudenmukaisuuden edistymistä”.

Ranska on jo pitkään väittänyt, että islamilaiseen valtioon liittyneet aikuiset, mukaan lukien naiset, olisi tuomittava rikoksensa yhteydessä: Syyriassa ja Irakissa. Useat miehet ovat jo olleet tuomittu Irakin tuomioistuimissa.

Mutta naisten yrittäminen on toistaiseksi osoittautunut mahdottomaksi, koska heidän mahdolliset rikoksensa ovat epäselviä ja koska heitä pidättävä kurdien hallinto ei ole kansainvälisesti tunnustettu. Leirejä johtavat kurdin joukot ovat vaatineet kaikkien ulkomaalaisten kotiuttamista sanomalla he eivät voi pitää niitä loputtomiin epävakaalla alueella.

Nälkälakon pitävät naiset sanovat haluavansa oikeudenkäyntiä Ranskassa.

“Olemme siellä, odottamassa, teltoissa, kylmässä, talvella”, yksi nälkähyökkääjä sanoi ääniviestissä.

Hän sanoi: “Haluamme maksaa velkamme yhteiskunnalle tekemästämme valinnasta tänne tulemiseen. Mutta on aika tämän painajaisen loppua ja meidän on mentävä kotiin. “

The New York Occasions sai useita ääniviestejä naisilta, mutta ei julkaise heidän nimiä, koska he ovat saaneet kuolemanuhkauksia islamilaisen valtion kannattajilta, jotka vastustavat halua palata Ranskaan.

Maat kuten Venäjä, Uzbekistan ja Kazakstan kukin on kotiuttanut yli sata kansalaista, monta enemmän kuin länsimaat, joissa julkinen mielipide vastustaa lujasti islamilaisen valtion kanssa taisteluun lähteneiden tuomista kotiin.

Oikeusryhmät ovat painostaneet hallituksia ainakin tuomaan kansalaistensa lapset väittämään, että alaikäiset eivät ole päättäneet mennä Syyriaan ja että heidät on kasvatettu leireissä, joista on tullut islamistisen radikalisoitumisen kattilat useless pahentaisi tilannetta.

Ranska on kuitenkin suostunut palauttamaan lapset useless tapauskohtaisesti, asettamalla etusijalle orvot ja hauraat lapset, joiden äidit suostuvat päästämään heidät irti. Tähän mennessä 35 lasta on tuotu takaisin, mukaan lukien 7-vuotias tyttö, jolla on sydänvika joka lennätettiin Ranskaan kiireellistä hoitoa varten huhtikuussa.

Ranskan nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä kotiuttaminen saattaa osoittautua vieläkin raskaammaksi. Syksyllä maa iski useita islamistisia terrori-iskuja joka avasi uudet vanhat haavat. A lakiluonnos islamismin torjumiseksi odotetaan saavan lopullisen hyväksynnän Ranskan senaatissa ensi kuussa.

Syyrian leireille juuttuneiden sukulaisten perheet ja oikeuksien puolustajat ovat tuominneet kauan tämän palanpalautusprosessin. Pohjois-Ranskassa Syyriassa pidätetyn ranskalaisen äiti on ollut nälkälakossa 1. helmikuuta lähtien protestoidakseen Ranskan politiikkaa.

Jonkin sisällä julkinen kirje, a Ranskalainen lainsäätäjä tuomitsi äskettäin leirien olosuhteet ja hallituksen haluttomuuden toimia, jota hän kutsui “syvästi epäinhimilliseksi ja vastuuttomaksi poliittiseksi pelkuruudeksi”.

“Jos jatkamme inertiamme takia hallituksen syyllisyyttä,” kirjeessä luki “, niin me olemme olleet lainsäätäjiä, jotka antavat viattomien lasten kuolla.”

Palauttamisprosessia valvovan Ranskan ulkoministeriön tiedottajaa ei voitu tavoittaa heti kommentoimalla.

Nälkälakossa olevien naisten lakimiehet Marie Dosé ja Ludovic Rivière totesivat lausunnossaan, että naisia ​​pitäisi tuomita useless Ranskassa ja että he ovat odottaneet “yli kahden vuoden ajan” maksavansa siitä, mitä heillä on tehty.”

Eräässä ääniviesteissä nainen sanoi, että he tarvitsivat “maaltamme nyt avustavan käden”.

Hänen mukaansa oikeudenkäynti Ranskassa olisi “toinen mahdollisuus”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *