1946: Septuplet Rumor Fools Reporters Pariisissa

Pariisin ranskalaiset ja ulkomaiset sanomalehden toimittajat tekivät viime yönä intensiivisen haun, joka unohti kansainvälisen politiikan ja muut uutiset, kun levisi huhu, että jonnekin kaupungissa nainen oli synnyttänyt seitsemän vauvaa tai septuplettia. Keskiyöllä kiihkeä etsintä oli edelleen käynnissä, mutta yhtään niin hedelmällistä naista ei ollut löydetty.

Naisten metsästys alkoi sen jälkeen, kun uutistoimistot ja sanomalehden kirjeenvaihtajat alkoivat saada kyselyitä, joissa useless sanottiin, että “American Telegraph” oli ilmoittanut monisyntyisistä. Osoitetta tai nimeä ei annettu, mutta pakkaus osoittautui. Sairaalat tarkastettiin ja poliisilta kysyttiin, oliko heillä tällaista ilmoitusta.

Resort Dieussa, suuressa äitiyssairaalassa lähellä Notre-Damen katedraalia, he sanoivat, että siellä ei ollut tapahtunut mitään muuta kuin että heillä oli ollut noin kaksikymmentä kyselyä aiheesta.

Myös Ranskan tiedotusministeriön edustajat yrittivät jäljittää huhun. Jotenkin mainittiin Rue Galandessa sijaitsevan rakennuksen osoite, ja kaksikymmentä toimittajaa tunkeutui paikkaan ja kävi läpi rakennuksen koputtamalla ovia ja kysyen, onko kenelläkään ollut siellä seitsemää vauvaa. Vielä ei onnea.

Vasta pitkälle yöhön huomattiin, että metsästys oli aloitettu käytännön vitsi. Ryhmä hänen kollegoitaan korjasi tarinan ja kertoi sen ranskalaiselle poliisin toimittajalle. Hän putosi sen koukun, siiman ja uppoajan takia ja ennen pitkää asia oli päässyt käsistä.

– Worldwide Herald Tribune, 21. helmikuuta 1946.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *