Venezuelan naiset menettävät pääsyn ehkäisyyn ja hallintaansa

Kaikki misoprostolilla tehdyt abortit eivät ole tuskallisia tai riskialttiita. Lääkärit suosittelevat, että naiset ottavat misoprostolia toisen lääkkeen kanssa, mifepristoni, joka valmistaa kehon prosessia varten, mikä helpottaa menettelyä.

Mutta mifepristonia on vaikea löytää Venezuelasta, joten useimmat naiset tekevät sen kovalla tavalla.

Kun Jessika tuli, hänen ystävänsä kehottivat häntä menemään sairaalaan.

“Älä vie minua mihinkään”, hän sanoi.

Hän pelkäsi poliisia.

Jälkeenpäin hän vietti viikkoja toistamalla yötapahtumia.

“Sanot itsellesi:” No, tämä tapahtui, mutta se olisi voinut olla pahempaa. Se olisi voinut mennä toisin. Olisin voinut kuolla prosessin aikana, mutta en kuullut, ja se on OK ”, hän sanoi.

“Mutta se ei ole kunnossa”, hän jatkoi.

”Ei ole okay, että minun piti tehdä abortti varastossa. Ei ole okay, että minusta meni pois, että minusta tuli masentunut, ei ole okay, että minusta tuntuu siltä kuin tunnen ”, hän sanoi sanojen vihollisina. “Ei ole okay, että maa ajaa sinut tähän epätoivoon, että kaikki mitä se tekee, se sulkee ovensa sinulle. Olen joustava, kyllä. Mutta jossain vaiheessa kaikki meistä väsyvät. Ja olen väsynyt. Olen niin väsynyt.”

Muun avun puuttuessa muutamasta voittoa tavoittelemattomasta organisaatiosta on tullut kriittisiä resursseja naisille, jotka tarjoavat edullisia tai ilmaisia ​​ehkäisyvälineitä. Suurinta osaa tuetaan kansainvälisillä rahastoilla.

Yhdessä näistä organisaatioista, Plafamissa, viidessä klinikassa odotushuoneet ovat aina täynnä. Naiset nukkuvat joskus ulkona, epätoivoisesti olla niiden joukossa, jotka saavat ilmaisia ​​syntyvyyden implantteja jakelupäivinä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *