Venäjän tuomioistuimen ratkaisu selvittää tien lähettää Navalny rikosseurakuntaan

Moskova – Venäjän tuomioistuin hylkäsi lauantaina valituksen oppositiojohtaja Aleksei A.Navalny, raivaa tietä mahdollisille siirtyminen maan rangaistussiirtojärjestelmään.

Tuomion odotettiin olevan. Venäjän viranomaiset olivat antaneet siitä ilmoituksen jo ennen Navalnya palasi Saksasta, jossa häntä hoidettiin viime vuonna melkein kuolemaan johtaneesta myrkytyksestä hermolääkkeellä, että hänen kotipalautuksensa saisi hänet vankilaan.

Venäjän rikosoikeudellisessa järjestelmässä vankien siirtäminen rangaistuskolonioihin on pitkä matka erikoistuneilla vankijunavaunuilla. Se voi alkaa milloin tahansa sen jälkeen, kun tuomioistuin hylkää ensimmäisen tuomion, joka tapahtui lauantaina.

Matka voi kestää viikkoja, ja pysähtyy siirtovankiloissa, jolloin vankien ei yleensä sallita ottaa yhteyttä lakimiehiin tai perheenjäseniin. Niiden määränpää on joskus tuntematon, kunnes he saapuvat.

Tuomio oli viimeinen mahdollinen muutoksenhaku ennen hänen potentiaalista siirtämistä rikosyhdyskuntaan, mutta on edelleen epäselvää, milloin herra Navalny lähti Moskovasta. Hänet voitaisiin pitää pääkaupungin erittäin turvallisessa vankilassa esiintyäkseen tuomioistuimessa muissa vireillä olevissa oikeudellisissa asioissa.

Päätös vahvisti Navalnyn yli kahden vuoden vankeustuomion ja asetti Venäjän törmäyskurssille länsimaiden kanssa, mikä voisi määrätä lisäpakotteita Moskovalle. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on vaatinut Venäjää vapauttamaan Navalnyn.

Hän on Venäjän korkeimman profiilin vanki sen jälkeen, kun entinen öljymagnaatti Mihail B.Hodorkovsky oli vangittu kymmenen vuotta sitten, myös poliittisesti haavoittuneessa tapauksessa.

Viimeisen kuukauden aikana herra Navalnyn liittolaisilla on järjestäytynyt kaksi maanlaajuista mielenosoitusta hänen tuestaan, joka veti kymmeniätuhansia kaduille. Poliisi pidätti tuhansia.

Tuomiot ja myrkytykset, jotka herra Navalny ja länsimaiden hallitukset syyttivät Kremlistä, nähtiin presidentti Vladimir V. Putinin sisäpolitiikassa tiukemmaksi tiukemmaksi. Herra Navalnya oli vangittu usein aikaisemmin, mutta useless lyhytaikaisista pääkäynnistä pääkaupungissa. Hän ei ole koskaan suorittanut rangaistusta rikostyössä.

Viimeisessä väitteessään herra Navalny lainasi Raamattua sanoen, että totuus voittaisi. Hän käski myös seuraajiaan olemasta autio.

“Hallituksemme yrittää saada ihmiset vakuuttumaan siitä, että he ovat kaikki yksin”, herra Navalny sanoi.

Andrew E.Kramer osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *