Raiskauksen pidätysmääräyksen jälkeen pidetty Kreikan kansallisteatterin entinen taiteellinen johtaja

ATEENIT – Kreikan poliisi pidätti lauantai-iltana maan arvostetun Kansallisteatterin entisen taiteellisen johtajan, joka on joutunut syytöksiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja häirinnästä, joka on kärsinyt Kreikan taidemaailmasta viime viikkojen aikana.

Dimitris Lignadis kääntyi Ateenan poliisikeskukseen pian saatuaan ilmoituksen siitä, että hänen pidätyksestään oli annettu raiskaussyytteet, sanoi hänen asianajajansa Nikos Georgouleas tekstiviestissä. Puhuessaan myöhemmin poliisikeskuksen ulkopuolella, missä hänen asiakkaitaan pidettiin, Georgouleas sanoi, että hänen asiakkaansa kielsi syytteet.

“Hän kiistää kaiken, mitä kuullaan”, asianajaja sanoi.

Herra Lignadis on korkeimman profiilin lukuisien ohjaajien ja näyttelijöiden joukossa, joka on nimetty Kreikan taidemaailmaa järkyttäneissä syytöksissä. Ja häntä vastaan ​​esitetyt syytteet ovat vakavimpia. Hän erosi tehtävässään Kansallisteatterissa aiemmin tässä kuussa raportit syntyivät ehdottaa, että hän olisi häirinnyt seksuaalisesti nuoria näyttelijöitä, minkä hän kiivasi kieltää. Hänen eroamisensa jälkeen ilmestyi lisää raportteja, joissa väitettiin vakavammasta väärinkäytöstä.

Luotto…Efi Skaza / Eurokinissi, kautta Agence France-Presse – Getty Pictures

Kreikan taidemaailmassa tapahtunut mullistus on tapahtunut sen jälkeen, kun olympialaisten purjehtija Sofia Bekatorou syytti viime kuussa purjehdusvirkailijaa hänen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 1998. Hänen syytteensä olivat Kreikassa ensimmäiset korkean tason syytökset seksuaalisesta väkivallasta ja vallan väärinkäytöstä. #MeToo-liike pyyhkäisi maailmaa, kaatamalla voimakkaita lukuja urheilussa, mediassa ja muualla.

Kreikan kulttuuriministeri Lina Mendoni kertoi perjantaina pyytäneensä maan korkeinta oikeutta tutkimaan seksuaalisen väkivallan syytökset, lähinnä alaikäisten hyväksikäyttöä.

Mendoni korosti huomautuksissaan “katariksen” tarvetta Kreikan kulttuurialalla ja sanoi, että erityisesti alaikäisiä vastaan ​​tapahtuva seksuaalinen hyväksikäyttö ei saa jäädä rankaisematta.

Paljastuva skandaali on ruokkinut kiivasta poliittista taistelua Kreikassa. Rouva Mendonin arvostelijat syyttävät häntä nimittämästä herra Lignadiksen Kansallisteatteriin vuonna 2019. Ministeriön toimintaansa puolustamalla Mendoni sanoi, ettei hän eikä maan pääministeri Kyriakos Mitsotakis tuntenut herra Lignadista “henkilökohtaisesti” ja tuntenut hänet useless näyttelijänä.

“Herra Lignadis on vaarallinen ihminen, mutta se on tullut esiin nyt”, ministeri sanoi. Hän sanoi tunteneensa hänet “pettäneen”.

“Syvällä näyttelijän kyvyllä hän yritti vakuuttaa meidät siitä, ettei hänellä ollut mitään tekemistä tämän kaiken kanssa”, Mendoni kertoi väärinkäytöksistä.

Pääministeri Mitsotakis viittasi myös Kreikan esittävän taiteen seksuaalista hyväksikäyttöä ja häirintää koskevien syytösten määrän lisääntymiseen presidentti Katerina Sakellaropouloun kanssa pidetyssä televisiokokouksessa perjantaina.

“Alaikäisten seksuaalinen hyväksikäyttö on kaikkein kauhistuttavin versio tästä ilmiöstä”, herra Mitsotakis sanoi kokouksessa. “Onneksi alkaneessa julkisessa vuoropuhelussa meidän on saavutettava suurin mahdollinen poliittinen ja sosiaalinen yksimielisyys, jos aiomme puuttua ongelmaan”, hän sanoi.

Kreikan syyttäjien odotetaan alkavan kutsua todistajia ensi viikolla heidän laajempaan tutkimukseensa väitteistä väärinkäytöksistä ja häirinnöistä Kreikan taidemaailmassa, alkaen maan toimijoiden liiton päälliköstä Spyros Bibilasista, joka sanoi, että liitto on poistettu valituksista toimijat, jotka ilmoittavat väitetystä väärinkäytöstä.

Kreikan oikeusministeriö ilmoitti Lignadisin pidätyksen jälkeen lauantaina antamassaan lausunnossa, että oikeusviranomaiset “tekevät kaiken tarvittavan varmistaakseen, että kaikki tulee hyvin valoisaksi tässä hyvin hämärässä tapauksessa ja että oikeus saadaan aikaan”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *