Myanmarin poliisin avotuli mielenosoittajia vastaan, tappaminen 2

Myanmarin poliisi avasi lauantaina tulen mielenosoittajiin Mandalayn kaupungissa, tappaen kaksi ihmistä ja haavoittamalla kymmeniä, todistajien mukaan.

Ammunta tapahtui, kun viranomaiset yrittivät pakottaa työntekijät takaisin työpaikalleen paikallisella telakalla. He olivat satojen tuhansien työntekijöiden joukossa ympäri Myanmaria, jotka ovat jättäneet työpaikkansa mielenosoitusta varten armeijan 1. helmikuuta vallankaappaus ja sen valittujen siviilijohtajien syrjäyttäminen.

Yli 1000 mielenosoittajaa kokoontui telakalle estämään poliisia, mikä johti jännittävään pysähdykseen, joka kesti suuren osan lauantai-iltapäivästä. Viranomaiset käyttivät vesitykkejä, kumikuulia, kyynelkaasua, rintareppuja ja lopulta eläviä ammuksia hajottaakseen väkijoukon, todistajat sanoivat.

Vähintään 40 ihmistä haavoittui tapahtumapaikan vapaaehtoisten lääkäreiden mukaan.

Ammuttiin yksi päivä sen jälkeen toisen mielenosoittajan kuolema, 20-vuotiaan naisen, jonka poliisi ampui päähän pääkaupungissa Naypyidawissa 9. helmikuuta pidetyssä mielenosoituksessa. Naisen, jonka elatusapu oli ennen loukkaantumisensa loukkaantumista, uskotaan olevan ensimmäinen maassa tapettu henkilö protestoi vallankaappausta vastaan.

Paikallisen lääketieteellisen hyväntekeväisyysjärjestön Ko Kyaw Linin vapaaehtoinen kertoi auttaneensa osa Mandalayn haavoittuneista, mutta ei päässyt tarpeeksi lähelle joitain heistä, koska ampuja ampui väkijoukossa olevia ihmisiä.

“Kun otimme potilaat kadulle, ampuja ampui heidät”, hän sanoi. “He ampuivat kaikkia riippumatta siitä, kuka he olivat.”

Paikalla otetusta videosta nähtiin yhden miehen makaavan veripatsaassa, joka oli ilmeisesti kuollut pistoolihaavasta päähän.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *