Erik Prince, Trump Ally, rikkonut Libyan asevientikieltoa, YK: n raportti sanoo

Siinä kuvataan, kuinka Mr.Princen ystävä ja entinen kumppani matkustivat Jordaniaan ostamaan ylimääräisiä, amerikkalaisia ​​Cobra-helikoptereita Jordanian armeijalta – myynti, joka tavallisesti edellyttäisi Yhdysvaltojen hallituksen lupaa armeijan asiantuntijoiden mukaan. Ystävä, Christiaan Durrant, vakuutti Jordanian virkamiehille, että hänellä oli “lupaa kaikkialta” ja että hänen tiiminsä työ oli hyväksytty “korkeimmalla tasolla”, raportissa todettiin.

Mutta jordanialaiset, väitteistä huolimatta, lopettivat myynnin pakottaen palkkasoturit hankkimaan uusia lentokoneita Etelä-Afrikasta.

Länsimainen virkamies, joka puhui Timesille nimettömyysedellytyksestä, koska hänen ei sallittu keskustella luottamuksellisesta työstä, sanoi tutkijoiden saaneen myös puhelintiedot, jotka osoittavat, että herra Prinssin ystävä ja entinen kumppani Durrant soittivat useita kertoja Valkoisen talon pääkeskusta heinäkuun lopulla 2019, kun palkkasoturioperaatio joutui vaikeuksiin. Länsimaiden virkamiesten mukaan oli epäselvää, kenen kanssa herra Durrant yritti ottaa yhteyttä tai jos hän pääsi läpi.

Durrant otti yhteyttä Fb-sivunsa kautta kieltäytynyt kommentoimasta ja viittasi a lausunto hän antoi Australian yleisradioyhtiölle viime syyskuussa. ”Emme riko pakotteita; emme tarjoa asepalveluksia, emme kuljeta aseita emmekä ole palkkasotureita ”, siinä todetaan.

Viimeisimmän YK: n raportin todisteiden laajuus – 121 sivua koodinimiä, kansikertomuksia, offshore-pankkitilejä ja salaisia ​​aseidensiirtoja kahdeksassa maassa, puhumattakaan lyhyestä maininnasta herra Prinssin Hollywood-ystävästä – antaa vilauksen kansainvälisten palkkasotureiden salamaailma.

Libya alkoi murtua vuosikymmen sitten, kun maan pitkäaikaisen diktaattorin, eversti Muammar el-Qaddafin, väkivaltainen syrjäyttäminen aloitti poliittisen kriisin, joka hajotti maan aseellisiin ryhmittymiin, joita monet lopulta tukivat ulkomaiset voimat toivoen kohtalonsa muokkaamista. öljypitoisen Pohjois-Afrikan kansan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *