Vuosi, jolloin ihmiset tarvitsivat eniten karnevaalia, se peruutettiin

Uskolliset harrastajat siitä, mitä he kaipasivat vuodessa, tarvitsivat eniten karnevaalia.

Kasvava musiikki. Kimaltelevat puvut. Ja ehkä vielä tärkeämpää: tunne olla vapaa.

Vuoden rodullisen laskennan jälkeen Karnevaalin juhla – joka tarjoaa kaivatun vapautuksen monille iloitsijoille Lontoosta New Yorkiin Torontoon ja muualle – peruttiin.

”Karnevaalin menetys ylittää puvut, musiikin ja kalkitsemisen [socializing] ja fyysinen kontakti ”, kertoi Trinidadissa ja Tobagossa syntynyt kirjailija Ingrid Persaud, joka asuu Britanniassa.

Mahdolliset karnevaalin osallistujat sanoivat kaipaavansa ylenpalttisuutta, roti- ja pippuripannua, laulamista yhdessä muiden tiellä ja itse kokoontumistapaa.

Kuten laulaja Justine Skye, joka yleensä osallistuu Brooklynissa sijaitsevaan Länsi-Intian päivän paraatiin, sanoi: “Rehellisesti, se on kertaluonteinen vuosi vuodessa, kun tunnen olevani kukaan, ei ole väliä minkä muodon, koon, värin olet, tulet useless yhteen ja annat kaiken irti, ja tunnet itsesi niin itsevarmaksi. ” Tässä muut karnevaaliharrastajat kaipasivat pandemian takia.

Luotto…In Footage Ltd./Corbis, Getty Imagesin kautta

Karnevaali ottaa kadut takaisin. Karnevaali tekee kaiken, mitä ei saa tehdä. Karnevaali on iloa, se on juhla. Karnevaali on mielestäni välttämätön, se on vapautusventtiili, ja se on hyvä tekosyy pienelle maantieteelliselle yhteisölle kokoontua. – Sam Alexander, 54, brasilialaisen Baque de Axen bändin johtaja, Lontoo

Luotto…Alex Majoli / Magnum Kuvat

Ihmisillä on kadut, juhlat kaduilla, juot kaduilla, hermostutat, se on ainoa kerta, kun voit kävellä keskellä tietä, voit hypätä tien keskelle, voit päättää istua keskellä tietä. [I miss] Tuo vapaus ja ihmisten kyky useless unohtaa kaikki sinä päivänä. – Hasan De 4, 43, kokki ja ravintola, Lontoo

Luotto…Flo Ngala

Ilmeisesti ihmiset, et voi toistaa sitä. Se on kohtaamispaikka, ihmiset saavat kiinni, jos he eivät ole nähneet toisiaan joskus vuosien ajan. Sinä törmäät aina vanhan koulun ystäviin tai työtovereihin, perheeseen. Kaipaan sitä, että en näe ihmisiä, saamme kiinni ja annamme toisillemme halauksen ja viiden pariskunnan ja tanssimme kadulla. Sitä kaipaan hymyillen ihmisten kasvoille. – Keith Franklin, 60, DJ, Lontoo

Luotto…Sam Hodgson The New York Timesille

Olla tällä tiellä musiikin soidessa ja olet todella useless eksynyt sinä hetkenä, muiden ihmisten keskuudessa, jotka todella ajavat samaa tunnetta. Vieraasi, jotka ovat vieressäsi – sinä päivänä olette ystäviä, laulatte samat sanat kappaleelle ja tanssitte. – Vann Estrada, 34, inhimillisen kehityksen konsultti, New York

Luotto…Alex Majoli / Magnum Kuvat

Se on ihmiset, makut, näky. Se on kuin kokemus jokaiselle aistillesi. Aistikokemus vertaansa vailla. Kaikki on hereillä – ihmisten äänestä musiikkiin pukeutumistapoihin kokouksiin ja ruokaan. Se on useless koko kokemus, joka on hämmästyttävää. Kun kaikki tämä tapahtuu niin tiivistetyssä tilassa, kaipaan sitä. – Nalo Lewis, 42, lukion ylläpitäjä, New York

Luotto…Ibrahem Hasan

Minulle se on useless hieno tapahtuma, jossa näet kaiken ikäisiä ihmisiä, kaikilta elämänaloilta, kaikesta sukupuolesta, useless tavallaan rennosti toistensa kanssa, hymyillen ja nauttien. Se tekee hieman muutoksen jokapäiväisestä elämästä ja tuo niin paljon iloa paitsi viikonloppuna, myös ihmisille, jotka rakentuvat ja jakavat muistojaan ja kokemuksiaan karnevaaleista karnevaalin jälkeen tulevina viikkoina. – Matthew Phillip, 48, Lontoon Notting Hill Carnivalin toimitusjohtaja

Luotto…Gabriela Bhaskar The New York Timesille

Caribana oli ensimmäinen kokemukseni Carnivalista. Karnevaali on aina ollut turvallinen tilani. Rehellisesti, se on ollut vaikeaa. En koskaan tajunnut, että kykyni olla läsnä riippui kyvystäni myös paeta. Se todella laittoi minulle monia asioita perspektiiviin. Olipa ensimmäinen karnevaalini Caribana, jos se on Jamaika, jos se on toinen saari, tiedän tosiaan, kun minä nousen koneelta, aion itkeä. Tiedän ensimmäistä kertaa, kun laitoin todella pukuni, laitoin höyheniä ja panin helmeni, itken, koska se on ollut kauan aikaa. – Sherise Rodney, terveydenhuollon työntekijä, Toronto

Luotto…Alex Majoli / Magnum Kuvat

Karnevaali on minulle niin tärkeä, se tarkoittaa, että voimme edelleen juhlia esi-isiemme ahdistusta ja uhrauksia. Kaikki alkoi Karibialla orjuuden vapauttamisesta. Ja se on nyt kehittynyt ja kehittynyt monin eri tavoin, ja mielestäni on erittäin, erittäin tärkeää, että tunnustamme tämän ja säilytämme perinnön, koska se tasoittaa tietä kehityksellemme, tulevaisuudellemme. – Allyson Williams, 73, Genesis-yhtyeen perustaja ja Lontoon Notting Hill Carnivalin hallituksen jäsen


Tuottajat: Veronica Chambers, Marcelle Hopkins, Ruru Kuo, Antonio de Luca, Adam Sternbergh, Dodai Stewart ja Amanda Webster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *