Nainen kuoli ammuttuaan Myanmarin mielenosoituksen aikana

YANGON, Myanmar – Nuori nainen, jonka poliisi ampui päähän viime viikolla mielenosoituksen aikana Myanmarin sotilasvallankaappausta vastaan, kuoli perjantaina, hänen perheensä sanoi.

Hän oli ensimmäinen vahvistettu kuolema tuhansien mielenosoittajien joukossa, jotka ovat kohdanneet turvallisuusjoukkoja sen jälkeen, kun junta otti vallan 1. helmikuuta, pidätti maan valitut johtajat ja esti parlamenttia kokoontumasta.

Nainen, Mya Thwet Thwet Khine, ammuttiin mielenosoituksessa pääkaupungissa Naypyidawissa 9. helmikuuta kaksi päivää ennen 20. syntymäpäiväänsä. Video osoitti hänen suojan vesitykiltä ja putosi yhtäkkiä maahan, kun luodin tunkeutui hänen käyttämäänsä moottoripyöräkypärään. Siitä lähtien hän oli ollut elämänhoidossa sairaalassa.

Hänen sisarensa puhui sairaalan hautausmaalta ja kehotti ihmisiä olemaan luopumatta kamppailustaan ​​demokratian palauttamiseksi.

“Ole hyvä ja osallistu ja jatka taistelua, kunnes saavutamme tavoitteemme”, naisen sisar Mya Thatoe Nwe sanoi. Hän sanoi, että hautajaiset ovat sunnuntai.

Mielenosoittajat Mandalayssa, maan toiseksi suurimmassa kaupungissa, perustivat jalkakäytävän pyhäkön, jossa oli kynttilöitä ja kuvia kuolleesta naisesta. Noin 200 ihmistä kunnioitti auringonlaskun aikaan järjestetyssä muistomerkissä paikassa, jossa poliisi hajotti mielenosoittajat vesitykillä viime viikolla.

Juntan tiedottaja ei kiistänyt, että turvallisuusjoukot olivat ampuneet Mya Thwet Thwet Khinen, mutta sanoi tällä viikolla pidetyssä lehdistötilaisuudessa olevansa joukossa, joka oli heittänyt kiviä poliisille.

Ei ollut erillisiä kertomuksia hänen osallistumisestaan ​​väkivaltaan.

Mielenosoitukset jatkuivat perjantaina Yangonissa, maan suurimmassa kaupungissa, ja muualla.

Turvallisuusjoukot ovat toistaiseksi olleet suhteellisen hillittyjä kohtaamaan mielenosoittajia Yangonissa, mutta näyttivät kiristävän kantaansa alueilla, joilla uutismedian läsnäolo on vähäisempää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *