Japanilainen opiskelija, joka on pakotettu värjäämään hiuksensa mustaksi, voittaa ja menettää tuomioistuimessa

Kuten monet japanilaiset koulut, joissa suurin osa ihmisistä syntyy suorilla, mustilla hiuksilla, Kaifukanin vanhempi lukio Osakassa on kovaa opiskelijoiden esiintymisistä. Allow ja punotut pidennykset eivät ole sallittuja, samoin kuin värjätyt ja valkaistut hiukset.

Yksi ruskeatukkainen japanilainen syntynyt oppilas joutui vaikeuksiin, kun kouluvirkamiehet uskoen rikkoneen sääntöjä, tarkistaneet juurensa ja vaatineet toistuvasti hänen värjäämistä mustaksi. Vaikka opiskelija värjäsi hiuksensa aluksi, hän lopulta lakkasi noudattamasta sitä.

Sitten koulu poisti työpöydän luokkahuoneesta, pyysi hänen nimensä koululistoista ja kielsi hänet kouluretkeltä. Vuonna 2017, kun opiskelija oli 18-vuotias, hän haastoi koulua johtavan Osakan prefektuurin henkisen kärsimyksen mukaan.

Tiistaina Osakan käräjäoikeus määräsi paikallishallinnon maksamaan hänelle 3100 dollaria henkisiä vahinkoja. Opiskelija oli alun perin hakenut 20 780 dollaria vahingonkorvauksia.

Opiskelijoiden kannattajien tuomitsemassa lausunnossa tuomari totesi myös, että koulun ulkonäköön liittyvien määräysten täytäntöönpano ei ollut lain vastaista ja että “Kohtuulliset perusteet” uskoa, että opiskelijalla oli luonnostaan ​​mustat hiukset.

Tapaus sai aikaan kansallisen laskelman invasiivisista koulusäännöistä ja valituksesta säännöistä, jotka jättivät vähän tilaa opiskelijoiden yksilöllisyydelle. Aktivistiryhmät aloittivat vetoomukset vaativat sääntöjen muutoksia jotka sanelevat opiskelijoiden hiusten, hameiden ja joissakin tapauksissa alusvaatteiden värin.

Japani ei ole ainoa maa alueella, mutta poliisin hiusten väri nuorilla naisilla. Viime vuonna kahdelle Kiinan yliopistojen naisjalkapallojoukkueelle ei sallittu osallistumista otteluun, koska pelaajat olivat värjänneet hiuksia, mikä oli sääntöjen vastaista. Kun yhdellä pelaajalla ei todettu olevan riittävän mustia hiuksia, hänet käskettiin poistumaan pelistä pakottaen joukkueensa menettää ottelun.

Japanin Kioton Doshishan yliopiston politiikan professori Kayoko Oshima sanoi tiistaina televisiohaastattelussa, että jotkut koulusäännöt olivat välttämättömiä, mutta tässä tapauksessa “hiusneuvonta sai tytön välttämään koulunkäyntiä ja otti pois oppimismahdollisuus. ” Professori Oshima lisäsi: “Onko tällä aikakaudella maailmanlaajuista kanssakäymistä ihmisten kanssa, joilla on erilaiset silmät ja hiukset, onko koulujen järkevää kieltää värjätyt tai pitkät hiukset? Meidän on harkittava uudelleen. “

Mukaan a kantajan vetoomus jätettiin vuonna 2017, opiskelijan äiti kertoi koululle, että hänen tyttärellään oli luonnollisesti ruskeat hiukset. Mutta opettajat painostivat jatkuvasti oppilasta tummentamaan hiuksiaan. Hän levitti mustaa väriainetta niin usein, että hänelle kehittyi ihottumaa ja päänahan kipua ennen kuin hän lopetti luokan menemisen syyskuussa 2016 stressin takia.

Osakan hallitus väitti, että varajohtaja oli tarkastanut opiskelijan juuret ja löytänyt niiden olevan mustia, minkä koulu tulkitsi todisteeksi siitä, että hän oli värittänyt hiuksiaan.

Opiskelijaa, jota ei ole tunnistettu, ei tavoitettu kommentoitavaksi. Eikä hänen asianajajansa Yoshiyuki Hayashi voinut sanoi lehdistötilaisuudessa tiistaina valittaa päätöksestä. Hän sanoi, että tuomioistuin oli tehnyt virheen päättäessään, että opiskelijan luonnollinen hiusväri oli musta.

Tuomari Noriko Yokota arvosteli tuomioistuimen päätöksessä Osakan lukiota siitä, että se pyysi opiskelijan nimeä koulun kirjanpidosta sanoen, että “sen toimilla ei ollut vakavaa oikeutusta”. Mutta tuomari Yokota hylkäsi oppilaan väitteen hänen luonnollisesti ruskeasta hiuksestaan ​​ja lisäsi, että oppilaan ulkonäön määräyksillä oli laillinen tarkoitus ja että koululla oli järkevää antaa “hiusopastusta” ja suorittaa tarkastuksia varmistaakseen, että näitä sääntöjä noudatettiin.

Oikeudenkäynnin jälkeen japanilaisten koulusääntöjen soveltaminen on johtanut vaatimattomiin muutoksiin joissakin kouluissa tapauksen nostamisen jälkeen.

Vuodesta 2018 lähtien 40 prosenttia Osakan prefektuurin julkisista lukioista on muotoillut uudestaan ​​säännöt, joissa ruskeat tai kiharat hiukset on nimenomaisesti kielletty, korvaamalla ne “tarkoituksellisesti” värjättyjen tai pysyvien hiusten kieltämisellä, Osakan opetuskunta sanoi. Ja vuonna 2019 Tokion koulutusviranomaiset kiellettyjä kouluja opettamasta vaaleamman hiuksen opiskelijoita värjäämään ne mustiksi.

Kaifukanin lukion johtaja Masahiko Takashi sanoi tiistaina, että hiusten ulkonäön säännöt pysyivät samoina hänen koulussa. Hän sanoi yrittävänsä selittää aikomuksensa opiskelijoille ja vanhemmille.

“Mitä tulee opiskelijoihin, joilla on värjätyt hiukset, en ole muuttanut opiskelijoiden vaatimuksia muuttaa ne takaisin mustiksi”, hän sanoi tiedotustilaisuudessa. “Mutta haluan ottaa tämän oikeusjutun oppitunniksi ja tarjota hienosäädettyä opastusta oppilailleni.”

Makiko Inoue osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *