Hauska poliisi: lainvalvonta saapuu karnevaalille

Nämä lait eivät ole enää kirjoissa, mutta mustan ilon julkiset ilmaisut ovat usein edelleen tiukasti ja joidenkin mielestä poliiseja valvotaan suhteettomasti. Kun pormestari de Blasio aloitti virkansa ja sitoutui lopettamaan “pysäytä ja varmista” -politiikka, hän nimitti Brattonin poliisikomissaariksi, yhdeksi strategian suunnittelijoista. Ensinnäkin herra Bratton johti metrojärjestelmien Showtime-tanssijoita, enimmäkseen mustia teini-ikäisiä ryhmiä, jotka suorittavat tanssirutiineja metroautoissa.

Kuvia viime kesän Black Lives Matter -protestista paljastuu jälleen levoton suhde mustien kokoontumisten ja niitä valvovien upseerien välillä. Valokuvia päivällä polvillaan polvivasta upseerista korvattiin videoilla pidätyksistä ja vedenkeittimistä yöllä. Samanlainen dynamiikka on tapahtumissa, kuten Länsi-Intian amerikkalaisessa paraati ja erityisesti J’Ouvert, joka tapahtuu varhain aamulla.

Klo keskustelu Brooklynissa vuonna 2017 J’Ouvert Internationalin perustaja Yvette Rennie huomautti, että väkivalta ei ole J’Ouvert-ongelma; J’Ouvert-festivaalit järjestetään ilman tapahtumia ympäri maailmaa. “Toivon, että keskustelu on edelleen rikollisuutta Brooklynissa sen sijaan, että kulttuurini olisi kohdennettu”, hän sanoi.

Viime vuosien mielenosoitukset poliisiväkivaltaa vastaan ​​ovat keskittyneet tapoihin, joilla poliisi lopettaa mustan elämän. Mutta kuten mustien kokoontumisten poliisien historia osoittaa, on myös tappavia tapoja käyttää liiallista poliisitoimintaa heikentääkseen mustien ihmisten elämää.

Ensimmäisen Karibian karnevaalin Lontoossa järjesti Claudia Jones vuonna 1959 vuoden mielenosoituksen jälkeen sortavaa poliisitoimintaa vastaan. Vuoden 2020 jälkeen – vuosi kutsuu tarkastelemaan uudelleen poliisimenetelmiä ja jakamaan resursseja uudelleen tavalla, joka ehkäisisi väkivaltaa eikä pelkästään rankaisisi sitä – onko aika harkita uudelleen tapaa, jolla poliisi partioi näitä tapahtumia, ja tapaa, josta puhumme tarve poliisitoiminnalle? Varsinkin kun otetaan huomioon, että nämä tapahtumat perustettiin erityisesti antamaan mustien ihmisten kokoontua, juhlia ja tuntea olonsa vapaaksi.


Mychal Denzel Smith on kirjoittanut “Stakes Is Excessive”, joka on voittanut Kirkus-palkinnon tietokirjassa vuonna 2020. Hän on Puffin-kaveri Sort Media Centerissä ja arvostettu kirjailija-asuinpaikka Hunter Collegessa.

Tuottajat: Veronica Chambers, Marcelle Hopkins, Ruru Kuo, Antonio de Luca, Adam Sternbergh, Dodai Stewart ja Amanda Webster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *