Don Letts, hullun professorin tiimi, joka kertoo karnevaalitarinasta

Hän on myös ollut säännöllinen Notting Hillin karnevaalilla yli 40 vuoden ajan. Vuonna 2009 hän ohjasi dokumentin ”Karnevaali!” Festivaalin historiasta ja politiikasta.

Pyydettyään nimeämään “tyypillinen” karnevaalihymni, herra Letts hylkäsi tehtävän mahdottomana. Harkittuaan hän kuitenkin ohjasi meidät kohti vanhaa ystävää, tuottaja Mad Professoria, ja hänen 2005-kappaleensa “Elaine the Osaka Dancer” – “Outo nimi, tiedän”, sanoi herra Letts – joka oli kirjoitettu esiintyjälle, Panafricanist, hullun professorin etiketissä. Hullu professori, jonka nimi on Neil Fraser, on itse tunnettu nimi brittiläisessä musiikkihistoriassa. Hän oli edelläkävijä brittiläisen dub-äänen syntymisessä ja teki yhteistyötä esiintyjien, kuten Sade ja Huge Assault, kanssa.

Herra Letts valitsi ”Elainen”, koska kuten hän sanoi: “Karnevaalilla voit seisoa kadun kulmassa ja kuulla kelluvan ohi kulkevan teräsastioiden ohella ja kulman takana olevan Jamaikan äänentoistojärjestelmän äänen. Tämä laulu vangitsee täydellisesti tämän äänen: kalipson ja sokan törmäys reggaen bassoraskasrytmiin. “

Luotto…

Hullu professori suostui lisensoimaan kappaleen, joten pyysimme häntä erittelemään sen yksittäisiksi instrumentaaleiksi kappaleita tai “varret”, joista jokaista sitten Instagram-efektin käyttäjä manipuloi.

Tämä prosessi osoittautui hieman analogisemmaksi ja huolellisemmaksi kuin odotettiin. Yhdessä vaiheessa kysyttäessä edistymisraportista hullu professori välitti, että hän “leipoi nauhoja” – mikä saattaa kuulostaa (tai kuulostaa minulta joka tapauksessa) kuin vähän musiikin tuottaja slangia. Itse asiassa se on kirjaimellinen kuvaus prosessista, jossa analogiset master-nauhat ovat palautettu altistamalla ne korkealle lämpötilalle tuntikausia, mikä vähentää kosteutta, joka voi vaikuttaa nauhojen laatuun.

Kun nauhat olivat paistuneet ja varret hankittu, grafiikkamme ja R. & D.-tiimimme rakensivat Instagram-efektin. Tämän vaikutuksen avulla käyttäjä voi soittaa rumpuilla, bassoilla, sarvilla ja teräspannuilla, samalla kun hän näkee Lettsin kommentin siitä, miksi kukin elementti on tärkeä karnevaalikappaleelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *