Biden julistaa Trump-tyylisen ‘America First’ -diplomatian lopettamisen

Kaikille, jotka etsivät todisteita siitä, että “Amerikka ensin” -kysymykset – ja Amerikan tarpeen mennä yksin – on ohi, presidentti Bidenin puhe Münchenin turvallisuuskonferenssissa oli tarkoitettu avausperusteena.

“Amerikka on palannut, transatlanttinen liitto on palannut”, Biden julisti. Herra Biden yritti syrjäyttää viimeiset neljä vuotta nimeämättä edeltäjäänsä, Donald J. Trumpia, “emme katso taaksepäin”.

Ja sitten hän tarjosi 15 minuutin odeja liittojen voimalle.

Hän puhui Amerikasta, joka itse voitti demokraattisen kokeilun haasteet.

“Meidän on todistettava, että mallimme ei ole historian jäänne”, hän sanoi selkeästi viitaten kritiikkiin, jota Kiina ja Venäjä ovat auttaneet ajamaan. “Meidän on osoitettava, että demokratiat voivat edelleen toimia kansamme hyväksi tässä muutetussa maailmassa. Se on meidän galvanointitehtävä. Demokratia ei tapahdu vahingossa. Meidän on puolustettava sitä. Vahvista sitä. Uudista se. “

Jyrkässä vastakohdassa herra Trumpille, joka kieltäytyi useaan otteeseen tunnustamasta Yhdysvaltojen Naton V artiklan mukaisia ​​velvollisuuksia tulla liittolaisten avuksi, hän sanoi: “Pidämme uskon” velvollisuudella. “Hyökkäys yhteen on hyökkäys kaikkiin.”

Mutta hän myös painosti Eurooppaa miettimään haasteita uudella tavalla – joka eroaa kylmästä sodasta, vaikka kaksi suurinta vastustajaa olisikin tuttu tuosta ajanjaksosta.

“Meidän on valmistauduttava yhdessä pitkäaikaiseen strategiseen kilpailuun Kiinan kanssa”, hän sanoi ja nimitti “kyberavaruuden, tekoälyn ja biotekniikan” uusiksi kilpailun aiheiksi, jotka hän sanoi olevansa tyytyväinen. Länsimaiden on jälleen asetettava säännöt näiden tekniikoiden käytöstä, hän väitti, sen sijaan että luovuttaisi nämä foorumit Pekingille.

Ja hän väitti vastustavansa Venäjää – hän kutsui Vladimir V.Putinia useless sukunimellään ilman otsikkoa – mainitsemalla erityisesti tarpeen vastata SolarWinds-hyökkäys joka oli tarkoitettu liittovaltion ja yritysten tietokoneverkoille. “Venäläisten holtittomuuteen ja tietoverkkojen hakkerointiin puuttumisesta Yhdysvalloissa sekä kaikkialla Euroopassa ja muualla maailmassa on tullut ratkaisevan tärkeää kollektiivisen turvallisuuden suojaamiseksi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *