Nainen on valittu menestymään Tokion olympialaisten päällikkönä, joka teki seksistisen huomautuksen

TOKYO – Tokion olympialaisten järjestäjätoimikunta nimitti torstaina olympialaisista ja sukupuolten tasa-arvosta vastaavan Japanin kabinettiministerin Seiko Hashimoton tilalle Yoshiro Mori, 83, joka erosi viime viikolla kansainvälisen tulipalon jälkeen seksistisiä huomautuksia.

Hashimoton, 56, pikaluistelun olympiamitalistin, valinta edustaa jyrkää sukupolven- ja sukupuolenvaihtoa valiokunnalle, joka oli alun perin suunnitellut nimetä toinen oktogeeninen miesjohtaja, Saburo Kawabuchi, entinen Japanin jalkapallon hallintoelimen päällikkö , herra Morin tilalle.

Mutta viime viikolla sen jälkeen, kun Kawabuchi, 84, kertoi toimittajille olevansa valmis hyväksymään tarjouksen seurata Moria, järjestäytymiskomitea vaihtoi kurssin nopeasti vastaamalla sosiaalisen median huutoon Kawabuchin iästä, hänen ilmeisestä tuestaan lasten ruumiillisesta rangaistuksesta ja siitä, että herra Mori oli itse valinnut hänet.

Herra Morin eronnut viime perjantaina, järjestäytymiskomitean toimitusjohtaja Toshiro Muto ilmoitti perustavansa uuden valintalautakunnan, johon kuuluu puolet miehistä ja puolet naisista, valitsemaan seuraajan.

Japanin tiedotusvälineissä oli noussut useita nimiä, mutta Hashimoto näytti aina olevan selkeä johtaja.

Hashimoto on pääministeri Yoshihide Sugan liberaalidemokraattisen puolueen jäsen ja toiminut Japanin parlamentin ylähuoneessa vuodesta 1995 lähtien.

Hän oli toinen parlamentin jäsen, joka synnytti virassa ollessaan, ja mukautuakseen parlamenttiin parlamentti muutti sääntöjään antamalla jäsenille mahdollisuuden ottaa vapaata synnytyksestä. Hashimoto otti viikon loman, kun hänen tyttärensä syntyi.

Olympialaisena rouva Hashimoto kilpaili 1980- ja 90-luvuilla yhteensä seitsemässä kesä- ja talviolympialaisessa kilpailemalla pikaluistelussa ja pyöräilyssä. Hän voitti pronssimitalin 1500 metrin pikaluistelutapahtumassa talviolympialaisissa Albertvillessä, Ranskassa, vuonna 1992.

Hashimoto tuli politiikkaan, kun Mori oli liberaalidemokraattien pääsihteeri, ja hän liittyi hänen poliittiseen ryhmäänsä, joka on kourallinen vaikutusvaltaisia ​​ryhmittymiä, jotka voivat määrittää lainsäätäjien uran Japanissa.

“Luulen, että rouva Hashimoto valittiin niin, että herra Morin vaikutusvalta säilyisi”, sanoi riippumaton poliittinen analyytikko ja sekä liberaalidemokraattien että oppositiopuolueen demokraattisen puolueen entinen työntekijä Atsuo Ito. “Hän on herra Morin nukke.”

Kazuko Fukuda, naisoikeusaktivisti ja yksi a Change.org vetoomus joka oli kritisoinut herra Morin huomautuksia, sanoi olevansa iloinen siitä, että olympiakomitea oli viime kädessä ”todella arvostanut ihmisten ääntä” ja muuttanut kurssia sen jälkeen kun se oli alun perin valinnut herra Morin.

“Näytti siltä, ​​että se oli jo päätetty ilman kokousta tai keskustelua”, Fukuda sanoi. “Pitkästä aikaa kaikki päätettiin ruokapöydässä töiden jälkeen, joten monet hoitotyötä tekevät ihmiset, lähinnä naiset, eivät voineet liittyä tärkeään päätöksentekoprosessiin, joka todellakin karhuttaa naisia.”

Makiko Inoue ja Hisako Ueno osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *