He ajattelivat, miksi ei Irania? Päätös muutti heidän elämäänsä.

Ainakin kolme muuta iranilaista amerikkalaista kansalaista on ollut Iranissa vuosia.

“Viimeisen vuosikymmenen aikana Iran on usein pyrkinyt ulkopoliittisiin tavoitteisiinsa vangitsemalla ja vangitsemalla kaksoiskansalaisia. Tämä Emad Shargin viimeisin vankeusrangaistus on yhdenmukainen tämän kokemuksen kanssa “, kertoi Hadi Ghaemi Iranin ihmisoikeuskeskus, New Yorkissa toimiva asianajajaryhmä.

Kun Bidenin hallinto yrittää määritellä, miten toimia Iranin kanssa, mikä voi sisältää paluun ydinsopimukseen, vangittujen amerikkalaisten perheet vaativat hallintoa asettamaan etusijalle rakkaansa palauttamisen kaikissa neuvotteluissa.

Shargin lisäksi pidätettyjä ovat muun muassa Baqer Namazi, entinen Unicefin virkamies, hänen poikansa Siamak Namazi, liikemies, ja ympäristöministeriyrittäjä Morad Tahbaz.

Trumpin hallinto teki Iranin kanssa vankienvaihtosopimuksia, jotka voittivat kahden iranilaisten hallussa olevan Yhdysvaltain kansalaisen – Xiyue Wang, Princetonin jatko-opiskelija ja Michael R. White, laivaston veteraani. Iran pitää muita vangittuja amerikkalaisia ​​virallisesti Iranin kansalaisina Yhdysvaltojen passeista huolimatta.

Valtiosihteeri Antony J. Blinken ilmoitti maanantaina, että Yhdysvallat liittyy 58 maahan aloitteessa, jonka tarkoituksena on luoda universaali lähestymistapa valtion tukemien panttivankien ja mielivaltaisten pidätysten torjumiseksi.

“Teemme yhteistyötä liittolaisiemme kanssa, joista monilla on myös Iranin hallituksen pidättämiä kansalaisia, etsimään heidän vapautumistaan ​​ja vastustamaan Iranin häpeällistä käytäntöä käyttää ulkomaalaisten epäoikeudenmukaisia ​​pidätyksiä poliittisena välineenä”, ulkoministeriö sanoi tiedottajan välityksellä.

Kun puhui aviomiehestään, rouva Amidi Shargi lausui yhden runonsa murtuneilla siipillä olevasta enkelistä, joka pitkän istunnon jälkeen yhä huomaa, että joustavuus voi auttaa häntä lentämään uudelleen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *