“Erikoista ja kaunista” viheltyä kieltä kaikuu tämän saaren ympärillä

Kaksi viheltäjää saattaa kamppailla ymmärtääkseen toisiaan, varsinkin ensimmäisten kohtaamistensa aikana – ja heidän on pyydettävä toisiaan toistamaan lauseita – kuten muukalaiset, jotka puhuvat samaa kieltä eri aksentteilla. Mutta “hetken viheltämisen jälkeen heidän kommunikoinnistaan ​​tulee yhtä helppoa kuin jos he puhuisivat espanjaa”, herra Correa sanoi.

Kuten monilla kielillä, riippumatta siitä, vihistetäänkö vai ei, La Gomerassa on sukupolvien välinen ero.

Ciro Mesa Niebla, 46-vuotias maanviljelijä, kertoi kamppailevansa viheltelemällä koulussa koulutetun nuoremman sukupolven kanssa, koska hän sanoi: “Olen vuoristomies, joka oppi kotona viheltämään sanoja, joita perheemme käytti maatilalla, mutta minulla ei ole sanastoa näistä lapsista, jotka oppivat salonkien viheltämistä, mikä on minulle vähän liian hienoa. “

Jotkut vanhemmat asukkaat ovat myös lopettaneet viheltämisen hampaiden ongelmien takia. Herra Márquez viheltää edelleen hammasproteeseillaan, “mutta se ei ole niin helppoa ja yhtä kovaa kuin silloin, kun voisin painaa sormeni todellisiin hampaisiin”, hän sanoi.

Erillisen maantieteellisen sijaintinsa ansiosta on helppo ymmärtää, miksi viheltäminen tuli Kanariansaarille; useimmilla saarilla syvät rotkot kulkevat korkeista huipuista ja tasangoista merelle, ja matkan edes kulkemiseen maasta vaaditaan paljon aikaa ja vaivaa. Viheltäminen kehittyi hyväksi vaihtoehdoksi viestin toimittamiselle, ja sen ääni kulki kauemmas kuin huutaminen – jopa kaksi mailia joidenkin kanjonien yli ja suotuisat tuulen olosuhteet.

Vanhemmat La Gomeran asukkaat muistelevat, kuinka Silboa käytettiin varoituskielenä, varsinkin kun poliisin partio havaittiin etsivän salakuljetusta. Äskettäisessä kuvitteellisessa elokuvassaViheltäjät, ”Gangsterit käyttävät Silboa salaisena koodikielenä.

Joillakin muilla saariston saarilla on omat viheltävät kielensä, mutta niiden käyttö on haalistunut, vaikka toinen saari, El Hierro, aloitti äskettäin sen model. “Silboa ei keksitty La Gomerassa, mutta se on saari, jolla se säilyi parhaiten”, sanoi etnomusikologi David Díaz Reyes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *