Yhdysvallat veloittaa three pohjoiskorealaista hakkeroinnilla ja varastaa miljoonia dollareita

WASHINGTON – Oikeusministeriö julkaisi keskiviikkona syytteet kolmelle Pohjois-Korean tiedusteluviranomaiselle, joita syytetään useiden yritysten ja rahoituslaitosten hakkeroinnista Yhdysvaltojen pakotteiden estämiseksi, Pohjois-Korean hallituksen laittomaksi rahoittamiseksi ja valtion vihollisiksi katsottujen amerikkalaisten yritysten, mukaan lukien Sony Footage Entertainmentin, valvomiseksi.

Syytteet ovat hallituksen viimeisin pyrkimys osoittaa, että Pohjois-Korea on sitoutunut julmiin, vuosikausiin pyrkimyksiin heikentää ja hyökätä instituutioita ympäri maailmaa ja varastaa miljoonia dollareita, vaikka Yhdysvallat ja sen liittolaiset tehostavat pyrkimyksiä hallita maata ja sen maita. ydinvoima.

Yksi virkamiehistä, Park Jin-hyok, Pohjois-Korean sotilastiedustelupalvelun jäsen, syytettiin oikeusministeriö vuonna 2018 osallistuminen Sonyn hakkerointiin että rappasi yrityksen, sekä WannaCry-kyberhyökkäys Britannian kansallisesta terveyspalvelusta ja hyökkäys Bangladeshin keskuspankkia vastaan ja rahoituslaitokset ympäri maailmaa.

Tutkimuksen perusteella oikeusministeriö syytti herra Parkia ja kahta muuta pohjoiskorealaista vakoojaa, Jon Chang-hyok ja Kim Il, näihin hyökkäyksiin liittyvistä syytteistä sekä uusista syytöksistä, joiden mukaan he yrittivät varastaa yli 1,three miljardia dollaria rahaa ja digitaalisia valuuttoja rahoituslaitoksilta ja yrityksiltä.

“Yksinkertaisesti sanottuna hallituksesta on tullut rikollisjärjestö, jolla on lippu, joka käyttää valtion resursseja satojen miljoonien dollarien varastamiseen”, sanoi oikeusministeriön kansallisen turvallisuuden osaston johtaja John C. Demers.

Syyttäjät kieltäytyivät ilmoittamasta, kuinka paljon hakkereita todella hankittiin.

Liittovaltion syyttäjät syyttivät erikseen Yhdysvaltojen ja Kanadan kaksoiskansalaiselta 37-vuotiaalta Ghaleb Alaumarylta ihmisoikeusverkoston järjestämisestä näissä maissa miljoonien dollarien pesemiseksi, jotka Pohjois-Korean hallitus hankki hakkereilta. Herra Alaumary tunnusti syyllisyytensä syytteeseen.

Keskiviikkona annettu laaja syytös tukee a tässä kuussa julkaistu raportti kirjoittanut Recorded FutureKyberturvallisuuden tutkimusryhmä totesi, että Pohjois-Korea on laajentanut huomattavasti kykyään käyttää Internetiä tukeakseen hallitusta taloudellisesti, vaikka Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat tukahduttaneet öljynsaannin ja asettaneet tiukat pakotteet maalle.

Raportissa todettiin myös, että Pohjois-Korea on parantanut huomattavasti kykyään varastaa kryptovaluuttoja, kuten Bitcoin.

Maksut kuvaavat kuinka taitava Pyongyang on tullut hyödyntämään tällaisten kryptovaluuttojen maailmaa, sillä Bitcoinin arvo on ylittänyt 50000 dollaria ja suuret yritykset ja rahoituslaitokset ovat alkaneet omaksua digitaaliset valuutat.

Oikeusministeriö syytti tiedustelupäälliköitä houkuttelemalla sijoittajia väärennettyyn kolikoiden sijoitusjärjestelmään, varastamalla salausvaluuttoja rahoituslaitoksilta ja luomalla haittaohjelmia kryptovaluuttaohjelmien kohdentamiseen ja uhrien tietokoneiden hallintaan.

Jonia ja Kimia syytettiin yhteistyöstä Mr.Parkin kanssa laittomien hakkerointijärjestelmien toteuttamiseksi Pohjois-Koreasta, Kiinasta ja Venäjältä jo vuonna 2014, jolloin he hyökkäsi Sonyn kimppuun kostona yrityksen päätöksestä tehdä ja julkaista elokuva ”The Interview”, joka kuvasi Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin salamurhaa.

Tuhoisa hyökkäys pyyhkäisi 70 prosenttia yhtiön tietokoneiden kyvyistä, lamautti toimintoja ja edisti studion puheenjohtajan Amy Pascalin eroamista.

Sonyn hyökkäyksen jälkeen syyttäjät sanoivat, että kolme miestä käytti haittaohjelmilla ladattuja tietojenkalastelusähköposteja saadakseen pääsyn Bangladesh Bankin tietokoneisiin, jotka on kytketty maailmanlaajuiseen pankkiviestintäjärjestelmään, ja lopulta ohjaavat New Yorkin keskuspankkia siirtämään rahaa Bangladeshista Pankki hakkereiden valvomille tileille. He pystyivät varastamaan useless 81 miljoonaa dollaria, koska varapankin virkamies huomasi, että sana “säätiö” kirjoitettiin väärin, tutki liiketoimen ja pysäytti ylimääräisen 900 miljoonan dollarin siirron Mr.Parkia vastaan ​​esitetyn hallituksen asiakirjojen mukaan.

Kolme miestä käytti myös lamauttavaa WannaCry-haittaohjelmaa tunkeutumaan ja halvaamaan brittiläisen terveydenhuoltojärjestelmän tietokoneverkkoon tuomioistuimen asiakirjojen mukaan, ja he yrittivät murtautua Yhdysvaltain puolustusurakoitsijoiden tietokoneverkkoihin.

Nuo järjestelmät olivat suurelta osin tiedossa, koska ne muodostivat pääosan herra Parkia vastaan ​​nostetuista syytteistä, jotka paljastettiin kolme vuotta sitten.

Mutta liittovaltion syyttäjät paljastivat myös uusia syytöksiä siitä, että hakkerit nostivat rahaa pankkiautomaateista, minkä seurauksena pelkästään BankIslami Pakistanilta varastettiin 6,1 miljoonaa dollaria; että he käyttivät WannaCry-lunnasohjelmaa kiristääkseen rahaa uhreilta, kun se käytettiin Ison-Britannian terveydenhoitojärjestelmää vastaan; ja että he yrittivät murtautua energia-, ilmailu-, ilmailu- ja teknologiayrityksiin sekä valtion ja puolustusministeriöihin viime vuonna.

Hakkerit syytettiin yrittämästä varastaa yli 1,2 miljardia dollaria pankeista ympäri maailmaa, viimeksi vuonna 2019, kun syyttäjien mukaan he tunkeutuivat Maltan pankin tietokonejärjestelmiin ja lähettivät komentoja varojen siirtämiseen.

Mutta jotkut heidän merkittävimmistä järjestelmistään liittyivät kryptovaluuttaan.

Kolme miestä väitettiin luoneen vähintään yhdeksän haittaohjelmaa, joka oli naamioitu salausvaluutan kaupankäyntiin tai varastointiin, mikä antoi heille pääsyn uhrien tietokoneisiin. Viime kesänä he käyttivät yhtä näistä haittaohjelmista varastamaan noin 11,eight miljoonan dollarin arvosta kryptovaluutta määrittelemättömältä New Yorkin rahoituslaitokselta, jota he myös yrittivät kiristää.

He loivat myös alkuperäisen kolikoiden tarjouksen – lähinnä ensimmäisen julkisen tarjouksen kerätä rahaa uudelle digitaaliselle kolikolle – Marine Chain Token -nimiselle tunnisteelle, joka väitti sijoittajien voivan ostaa kiinnostusta laivalaivoihin. Heitä syytettiin väärennetyn identiteetin käytöstä potentiaalisten sijoittajien hankkimiseksi Singaporessa ja aikoivat saada luvan käydä kauppaa julkisesti Hongkongissa, eivätkä koskaan paljastaneet, että sijoittajilta kerätyt rahat käytettäisiin todellisuudessa Yhdysvaltojen pakotteiden kiertämiseen Pohjois-Koreaa vastaan. syytteeseenpanoa.

Ja heitä syytettiin kymmenien miljoonien dollareiden kryptovaluutan varastamisesta, mukaan lukien yli 111 miljoonaa dollaria Slovenian, Indonesian ja New Yorkin yrityksiltä.

Demers sanoi lehdistötilaisuudessa, että on vähän mahdollisuuksia pidättää joku Pohjois-Koreassa asuvista miehistä. Mutta oikeusministeriö paljasti julkisesti heidän henkilöllisyytensä ja heitä vastaan ​​esitetyt syytökset, hän sanoi, osoittaakseen yleisölle Pohjois-Korean kaltaisten maiden uhkien vakavuuden. Osasto halusi myös osoittaa pystyvänsä tunnistamaan kyberhyökkäysten takana olevat rikolliset ja varoittamaan hakkereita ja heitä tukevia maita, hän sanoi.

“Jos valinta on hiljaisuuden vaihto, kun me osastolla katsomme kansakuntien harjoittavan haitallista, normeja rikkovaa kyberaktiviteettia, tai veloitamme nämä tapaukset, valinta on ilmeinen”, herra Demers sanoi lausunnossaan. “Laskutamme heitä.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *