Pohjois-korea sukellusvarusteissa ylittää rajan Etelä-Koreaan havaitsematta

SEOUL, Etelä-Korea – Pohjois-korealainen mies, jolla oli märkäpuku ja räpylät, ylitti tällä viikolla Etelä-Korean itäisen merirajan, armeijan virkamiehet sanoivat keskiviikkona. Etelän sotilaat eivät löytäneet häntä ennen kuin hän käveli tiellä tiukasti vartioidun rajan eteläpuolella.

Ylitys merkitsi toista kiusallista rikkomusta Etelä-Korean armeijan rajaturvallisuudelle viime kuukausina. Marraskuussa toinen pohjoiskorealainen mies, entinen voimistelija, ryömi raja-aidan yli eikä hänet vangittu ennen kuin hän oli puolen mailin päässä rajasta etelään. Armeija sanoi myöhemmin, että anturit, joiden pitäisi laukaista hälytykset, jotka varoittavat Etelä-Korean vartijoita, eivät toimi oikein löysät pultit.

Viimeisin pohjoisesta tunkeutunut ui rajan yli tiistaina tullessaan rantaan 2,5 mailin leveän demilitarisoidun vyöhykkeen tai DMZ: n, kenenkään puskurivyöhykkeen, joka erotti kaksi Koreaa sodan jälkeen, eteläpuolelle, Etelä-Korean armeija sanoi julkilausuma keskiviikkona.

Virkamiehet tutkivat miehen motiivia rajan ylittämisessä ja sanoivat, että hän voi olla pohjoisesta syyllinen. Hän tuli maihin ryömimällä viemärin läpi piikkilanka-aidan alle, jonka Etelä-Korea pystytti rajarannoille pitääkseen Pohjois-Korean tunkeilijat.

Suljetun piirin televisiokamera sotilaallisessa tarkastuspisteessä vangitsi hänet ensin kävelemässä tietä etelään kohti tiistaina kello 20.20, mutta vasta kolme tuntia myöhemmin sotilaat ottivat hänet kiinni kuulustelua varten. Kun hänet vangittiin, mies oli ns. Siviilivalvonta-alueella DMZ: n eteläpuolella, jossa siviilejä ei saa matkustaa ilman sotilaslupaa.

“Armeijamme eivät toteuttaneet asianmukaisia ​​toimia, vaikka mies oli havaittu sen valvontajärjestelmässä useita kertoja sen jälkeen, kun hän tuli maihin”, armeija sanoi.

Kun joku pohjoisesta ylittää maarajan huomaamatta, se herättää kysymyksiä Etelä-Korean kansallisesta turvallisuudesta. Nämä kaksi Koreaa ovat pysyneet teknisesti sodassa sen jälkeen, kun vuosien 1950-53 Korean konflikti pysäytettiin aselepolla.

Korean demilitarisoitu alue on yksi maailman raskaimmin aseistetuista rajoista, jota vartioivat korkeat piikkilanka-aidat, miinakentät, anturit ja lähes kaksi miljoonaa sotilasta molemmin puolin.

DMZ: n poikkeamat ovat suhteellisen harvinaisia ​​ja vaarallisia. Marraskuussa 2017 pohjoiskorealainen sotilas löi a luotien rakeet joukkuekaverinsa ampumat tullakseen etelään Panmunjomin kautta, niin sanotun raja-alueen kylän kautta.

Yli 33 000 ihmistä Pohjois-Koreasta on siirtynyt Etelä-Koreaan sen jälkeen, kun tuhoisa nälänhätä iski maahan 1990-luvulla. Mutta useimmat ovat tehneet niin Kiinan kautta, joka rajoittuu pohjoiseen, ja lopulta matkalla Etelä-Korean suurlähetystöön toisessa maassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *