NYC-koulut korvaavat lahjakkaat ja lahjakkaat valintakokeet arpajaisilla tänä vuonna.

New Yorkin prosessi pienten lasten ottamiseksi mukaan lahjakkaisiin ja lahjakkaisiin ohjelmiinsa muuttuu tänä vuonna pandemian aiheuttamien häiriöiden ja kasvavan vastustuksen vuoksi. korkean panoksen tentti kaupungissa on käytetty 4-vuotiaiden arviointia.

Ainoastaan ​​tänä vuonna lahjakkaista ohjelmista kiinnostuneiden pikkulasten perheet ilmoittautuvat satunnaiseen arpajaisiin toukokuussa – mutta vasta sen jälkeen, kun esikoulunopettajat suosittelevat lapsiaan ohjelmiin. Opiskelijat, jotka eivät ole ilmoittautuneet päiväkotiin, voivat hakea virtuaalista haastattelua koulutusasiantuntijan kanssa kelpoisuuden määrittämiseksi. Pormestari Invoice de Blasio on sanonut, että tämän vuoden valintaprosessi on pysähdysratkaisu, ja on luvannut laatia pitkän aikavälin suunnitelman lahjakkaista pääsyistä ennen kuin hän lähtee toimistosta tammikuussa 2022.

Ilmoitus rajoittaa viikkojen epävarmuutta siitä, kuinka New York Metropolis hyväksyy pikkulapset lahjakkaisiin ohjelmiin pandemian keskellä. Aiemmin tänä vuonna herra de Blasio sanoi tarjoavansa lahjakkaan kokeen vielä vuodeksi välttääkseen häiriöt vanhemmille. Mutta koulutuspaneeli, joka tyypillisesti toimii pormestarin kumileimana hylätty hänen suunnitelmansa uudistaa lahjakas testaussopimus viimeiseksi vuodeksi. Se jätti kaupungintalon sekoittamaan toisen väliaikaisen ratkaisun löytämistä.

Mutta oli useless väistämätöntä, että kaupunki lopulta hävitti testin, joka on annettu viimeisten 15 vuoden aikana. Asiantuntijat, mukaan lukien monet lahjakkaan koulutuksen kannattajat, ovat arvostelleet testiä laajalti, ja heidän mukaansa yksi pienille lapsille annettu tentti ei ole asianmukainen tapa määrittää älyllistä lahjakkuutta. Tentti annetaan tyypillisesti tammikuussa syksyllä alkaville luokille.

Syvempi kysymys siitä, kuinka kaupungin lahjakkaiden luokkien tulisi jatkua, on paljon kiistanalaisempi ja monimutkaisempi, ja se asettaa valtavan haasteen seuraavalle pormestarille. Lahjakas koulutus on kolmannen kiskon poliittinen kysymys New Yorkissa, koska ohjelmat eivät ole täysin edustavia koko järjestelmästä. Vaikka mustien ja latinolaisten opiskelijoiden osuus on lähes 70 prosenttia piiristä, he edustavat useless noin neljäsosaa lapsista lahjakkaissa ohjelmissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *